Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.10.2009., 22:26   #1
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Gigabyte EP45-DS3R konstantni reboot loop

Prica sljedi:

posto meni nije komp htio dobro prepoznati mushkine na DFI-jki kako treba na 1066, otisao sam do sogora i u njegovu Gigabyteicu stavio memoriju. Onda sam upalio komp, sve se bootalo, usao sam u bios, stavio voltazu na 2.1 i mem na 1066 (po specifikacijama mushkina) i sacuvao i restartao. Nakon toga se komp probudio i krenuo boot proces i samo se u pola resetirao i od onda se pali na 2-3 sec i opet reset, pa ugasi na 2 sec i onda opet pali na 3-4 i opet gasi i tako unedogled.
probao sam vise manje sve sto znam, izvadio bateriju, clear cmos napravio, probao s jednim stickom i moje i njegove stare memorije, promjenio napajanje, graficku nisam niti stavio.
Sad kad se pali cujem prilikom pokusaja bootanja jako tiho "tk-tk" i onda se maticna ugasi.
ako ne stavim memoriju ploca se boota i 8 puta jedno za drugim beep-beep i onda se ugasi te se ponovno pali.
Procesor je e5200 koji je do sad jedno 10 mjeseci na toj ploci odlicno i veselo radio.

Vise nemam ideje, ima li tko od vas neku pametnu da pokusam sloziti. Bed je to sto ploca nema garu, a za RMA nisam ziher da bi proslo bez racuna...

Svaka pomoc je dobro dosla...

EDIT: Ploca je EP45-DS3R rev 1.0
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2009., 22:40   #2
Rain Man
Premium

Datum registracije: Feb 2005
Probaj staviti memoriju na 800MHz. Moja se UD3R restartala cim je bila overclockana. Ako je sve bilo na defaultu mozda se jednom u 10 puta pocela restartat. Kad je bila gore clockana memorija i proc restartala se svaki drugi put.
Rain Man je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.10.2009., 22:44   #3
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Ja bih odustao, ocito da je ploca otegla papak ako nece postati samo sa procesorom, memorijom i grafickom.
Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2009., 22:50   #4
Rain Man
Premium

Datum registracije: Feb 2005
To je izgleda normalna stvar kod gigabyta. Ja kad sam istrazivao za svoju UD3R bilo je punih foruma ljudi koji su se zalili na reboot loop. I ne samo kod P45 vec i stariji chipseti sa raznim modelima. Nije cak ni stvar u proizvodacu memorije, meni ista stvar s Kingstonom i Corsairom. Moguce da su negdje upisane krive defaultne postavke pa ploca zajebava. Tebi bez garancije ce biti problem rijesit to.
Rain Man je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2009., 23:02   #5
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

Citiraj:
Autor Dizel Pregled postova
Ja bih odustao, ocito da je ploca otegla papak ako nece postati samo sa procesorom, memorijom i grafickom.
to sam i ja pomislio, ali mi je cudno zbog promjene memorije da bi otegnula papak. nije da sam je nakrkao nekim ogromnim naponom.
Sad po netu gledam, gro ljudi je imalo slican problem, i kazu ostaviti cca sat-dva bez baterije i napajanja pa onda upaliti. Ostavit cu je preko noci bez baterije i icega pa ujutro probati. Ako je stvarno otegnula papke, onda sam stvarno razocaran gigabyteom, prva ploca da kihne i to tako banalno i bez veze...
Staro 09.10.2009., 08:47   #6
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

Update: probao sa procesorom e2200 i memorijom ddr2 na 667 ali nema pomoci
ostavio sam plocu bez napajanja i baterije cijelu noc ali bez uspjeha.

nabijem gigabyte u njihove ploce, pa da ploca vrisne zbog promjene memorijskog modula? jednostavno nevjerojatno...
Staro 09.10.2009., 22:21   #7
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
1066MHz memorije prave sranja, zare i pale kao lude, ali to si vec znao...
Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2009., 20:09   #8
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

Citiraj:
Autor Dizel Pregled postova
1066MHz memorije prave sranja, zare i pale kao lude, ali to si vec znao...
a sta sam to tocno znao???
pa hebeni kingmax, stavis na 1066 i deri, vozi bez frke. Crucial ballistix i traceri (da, omrazeni na forumu) rade bez problema na 1066. I ti hebeni mushkini (a koliko vidim i dominatori) rade frke bez nekog opravdanog razloga. Kao high-end memorija, kad ono problem na problem...

Nema veze, ploca je isprobavana sa svime i svacime, drugi procevi, napajanja i mem moduli, dao sam si oduska preko vikenda, ali bez uspjeha.

Sad posto je ploca kupljena u Ve-milu, ali nemam racun niti garancije, da li se preko ser broja da ishoditi garancija?
ako ne moze, zna li tko koji je RMA postupak? specificno kod Gigabyte-a?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno