|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Gigabyte EP45-DS3R konstantni reboot loop
Prica sljedi: posto meni nije komp htio dobro prepoznati mushkine na DFI-jki kako treba na 1066, otisao sam do sogora i u njegovu Gigabyteicu stavio memoriju. Onda sam upalio komp, sve se bootalo, usao sam u bios, stavio voltazu na 2.1 i mem na 1066 (po specifikacijama mushkina) i sacuvao i restartao. Nakon toga se komp probudio i krenuo boot proces i samo se u pola resetirao i od onda se pali na 2-3 sec i opet reset, pa ugasi na 2 sec i onda opet pali na 3-4 i opet gasi i tako unedogled. probao sam vise manje sve sto znam, izvadio bateriju, clear cmos napravio, probao s jednim stickom i moje i njegove stare memorije, promjenio napajanje, graficku nisam niti stavio. Sad kad se pali cujem prilikom pokusaja bootanja jako tiho "tk-tk" i onda se maticna ugasi. ako ne stavim memoriju ploca se boota i 8 puta jedno za drugim beep-beep i onda se ugasi te se ponovno pali. Procesor je e5200 koji je do sad jedno 10 mjeseci na toj ploci odlicno i veselo radio. Vise nemam ideje, ima li tko od vas neku pametnu da pokusam sloziti. Bed je to sto ploca nema garu, a za RMA nisam ziher da bi proslo bez racuna... Svaka pomoc je dobro dosla... ![]() EDIT: Ploca je EP45-DS3R rev 1.0 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Probaj staviti memoriju na 800MHz. Moja se UD3R restartala cim je bila overclockana. Ako je sve bilo na defaultu mozda se jednom u 10 puta pocela restartat. Kad je bila gore clockana memorija i proc restartala se svaki drugi put. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
To je izgleda normalna stvar kod gigabyta. Ja kad sam istrazivao za svoju UD3R bilo je punih foruma ljudi koji su se zalili na reboot loop. I ne samo kod P45 vec i stariji chipseti sa raznim modelima. Nije cak ni stvar u proizvodacu memorije, meni ista stvar s Kingstonom i Corsairom. Moguce da su negdje upisane krive defaultne postavke pa ploca zajebava. Tebi bez garancije ce biti problem rijesit to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
Sad po netu gledam, gro ljudi je imalo slican problem, i kazu ostaviti cca sat-dva bez baterije i napajanja pa onda upaliti. Ostavit cu je preko noci bez baterije i icega pa ujutro probati. Ako je stvarno otegnula papke, onda sam stvarno razocaran gigabyteom, prva ploca da kihne i to tako banalno i bez veze... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Update: probao sa procesorom e2200 i memorijom ddr2 na 667 ali nema pomoci ostavio sam plocu bez napajanja i baterije cijelu noc ali bez uspjeha. nabijem gigabyte u njihove ploce, pa da ploca vrisne zbog promjene memorijskog modula? jednostavno nevjerojatno... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
a sta sam to tocno znao??? pa hebeni kingmax, stavis na 1066 i deri, vozi bez frke. Crucial ballistix i traceri (da, omrazeni na forumu) rade bez problema na 1066. I ti hebeni mushkini (a koliko vidim i dominatori) rade frke bez nekog opravdanog razloga. Kao high-end memorija, kad ono problem na problem... Nema veze, ploca je isprobavana sa svime i svacime, drugi procevi, napajanja i mem moduli, dao sam si oduska preko vikenda, ali bez uspjeha. Sad posto je ploca kupljena u Ve-milu, ali nemam racun niti garancije, da li se preko ser broja da ishoditi garancija? ako ne moze, zna li tko koji je RMA postupak? specificno kod Gigabyte-a? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|