|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
Koji pasivci za memoriju na grafickoj?
Pozdrav svima! Imam Leadtek 6800np otkljucanu, pa kako bi je htio klokat htio bi neke pasivce za memoriju (sto bolje). Kupit cu NVsilencer5, ljepilo za pasivce (Zalman dvokomponentno) i naravno pasivce za memoriju. Posto neznam koji od ovoga ce mi stat na memoriju od graficke da ne smeta ostalim komponentama ja pitam vas da mi recete sta kupit. Izbor je pao na: hladnjak coolermaster za vga sac-p01-us ( http://www.links.hr//photo/big/0780CM-S-P01-S.jpg ) i hladnjak coolermaster za memoriju arc-u01, pasivni, aluminijski ( http://www.links.hr//photo/big/0780CM-ARC-U01.jpg) Ako mi jos netko moze objasnit kako se stavlja to ljepilo za pasivce te kako se skida (u slucaju garancije) bilo bi super. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Ej stari, čekaj,čekaj kud trčiš pred rudo... Nv silencer 5 ti pokriva sve memorijske čipove!!! Kaj će ti onda pasivci na memoriji? Jedno i drugo nejdu zajedno. Oš da ti postam sliku? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Džabe si krečio!
|
![]() Si skužio da ti ne trebaju pasivci ak ćeš stavljat NV5? Pogledaj malo bolje i vidjet ćeš da bakar pokriva memu. Preporučam ti ga, svi koji ga imaju su zadovoljni. Stavi articsilver 5, odlična pasta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Džabe si krečio!
|
S gornje strane nema niš.Zakaj bi bilo kad netreba? Grafa bi ti se dala iteakko kloknut da digneš voltažu GPU-a. Ma ima već hrpa tema,pogledaj malo. Dakle ako imaš 6800 Nu onda je ziher 1.2 V, s bios editorom staviš na 1.4V i clock ide preko 430 Mhz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
drito to a i nv5 nije glasan+99,9% srebra aka artik silver ![]() deri decko ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
uf nisam ni znao da se moze dic voltaza GPUa samo preko biosa... zaostejem ![]() Nego malo sam cito ovaj i guru3d forum ali ne mogu nac instrukcije za fleshanje i mountanje NVsilencera5. Ajmo redom: 1) kad skinem heatskink sa grafulje sa cim skinit jastucice i da li ih upce skidat? jos nisam kupio NVsilcer5 ali me zanim da li on ima svoje jastucice za memorije ili ove vec postojece uopce ne treba skidat. 2) trenutno mi kartica radi na 355gpu 880mem bez ikakvih artifekata. GPU nece da ide preko 355 bez artifekata pa bi to htio malo sredit jelte ![]() Sorry ako sam malo naporan, trazio sam ali eto nisam nasao ono sta me zanima pa pitam onda ovde. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Džabe si krečio!
|
Ovo prvo: Te "žvake" na memi skidaj obavezno i naravno na memu pasta. NV5 ne može bit jednostavniji za stavit, vjeruj mi... Imaš četri "šarafa koja prođu kroz pcb(tj. grafičku) i njih zavrnrš i to je to. Samo pazi da ne staviš previše paste jel onda ima kontra-efekt. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
znam za to za pastu... nego s cim cu skinit te jastucice? kako cu bios i ovo ostalo sredit? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Za gornju stranu si zemi Revoltecove pasivce imaš ih u Maxmodusu kako su listići jako tanki ih možeš rascvjetati, to je onda izvrsno. Inače ak hladiš jend epasivec trebaju se hladit i drugi.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Džabe si krečio!
|
Pa čovječe,jastučiće skineš s prstima!! Nisu oni s ničim zaljepljeni, A ovo s fleshanjem biosa, potraži malo po forumu, duga priča... http://forum.pcekspert.com/showthrea...ghlight=6800LE Traži malo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#15 | |
Džabe si krečio!
|
Citiraj:
Kaj će mu s gornje strane kad na gornjoj strani NEMA NIŠ!? Tj. Nema ni jednog čipa. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
naime radi stabilno na 365 core, 840 memorija. evo sad sam se igra dosta, kad sam izasa iz igre temp je bila 64°, a kad sam gleda temp nakon izaska samo se penjala do 69°. Cudno... Nisam nista diro u 2D temp... Idem odvrtit 3dmark pa javim score. evo 3dmark score: 3DMark Score 10515 3DMarks GT1 - Wings of Fury 235,6 fps GT2 - Battle of Proxycon 85,4 fps GT3 - Troll's Lair 71,4 fps GT4 - Mother Nature 58,8 fps CPU Score 745 CPUMarks CPU Test 1 82,7 fps CPU Test 2 13,3 fps Fill Rate (Single-Texturing) 2946,5 MTexels/s Fill Rate (Multi-Texturing) 5467,8 MTexels/s Vertex Shader 29,4 fps Pixel Shader 2.0 153,5 fps Ragtroll 46,3 fps No sounds 45,4 fps 24 sounds 41,3 fps 60 sounds 37,4 fps Zadnje izmijenjeno od: Firecracker. 03.01.2005. u 16:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Guest
|
Not bad at all! Ali ici ce njemu jos vise! |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
nevirujen da moze vise ic. povise 365core mi daje artifekte na kornjacinoj kucici u 3dmark03. sad je gpu na 1.4 sa stock coolerom. Popodne sam skinio cooler, ocistio ga, namazo sa AS5 i sve isto. Nemam nikakvih poboljsanja. Primjetio sam jednu nelogicnost. Kad izadjem iz igre trk vidit temp i pise 66. Ok malo cekam i puf vidim raste do 69. Nema mi logike, jer je napon u 2D modu nizi nego u 3D. Sta vi kazete na ovu glupost? Pogledo sam memoriju i ovo pise na njoj: Hynix K0R HY5DU283222A F28 410A Koliko ns je ova memorije i do koliko bi trebala ic? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|