|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2009
|
(riješeno) Problem s neprestanim resetiranjem računala
Problem je u slijedećem: kad god upalim računalo ono se jednostavno već na samom početku resetira i tako u nedogled. Radi se o računalu MBO ASRock K8Upgrade NF-3 CPU Athlon 64 3000+ DDR 1Gb+512Mb Kingmax GPU Powercolor Radeon x1950 pro 256Mb DDR2 HD Maxtor 80GB i 250GB DVD RW nemam pojma (nebitno) Napajanje : Codagen 500W imam i msi 400 za koje sam mislio da je preslabo ali sad vidim da nije jer su oni koristili ono Chiftek kako li se već zove pa isto OS Wind. XP SP3 E sad što me najviše živcira u servisu je već 4 dana a oni još ne znaju što bi moglo biti. Isprobali su na njemu još tri napajanja. I opet isto. HDD od 250 GB sam naknadno ubacio i ubacivao sam novi bios i sve mislim da je od tada krenulo sve nizbrdo. Čak dan prije nego sam ga odnio u servis normalno je radio gotovo 17-18 sati bez ikakvog problema. Sutradan ujutro ni da bi . Prilikom paljenja javi se samo jedan kratak bip kao i uvijek do tada. Iznerviran kupio sam novo računalo ,ali bih ovo htio ostaviti da mogu djeca igrati na njemu tj. da se ne guramo na ovome. Svima unaprijed zahvaljujem na prijedlogu ili sugestiji. J...... servis i majstore!! Lijep pozdrav svima i hvala unaprijed.
#2 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Flashni bios na matičnoj i stavi verziju koja je bila prethodno prije zadnjeg flashanja, pokušaj ga kresnut i sa pločicama RAM-a odvojeno, provjeri sve kablove da li su dobro uštekani, da li hladnjak od procesora dobro leži u utorima... ali meni se sve tu čini da je ploča dala svoje ![]()
![]() C L O W N I N G ![]() Zadnje izmijenjeno od: Doink the Clown. 10.08.2009. u 22:20. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
a ili se kolje s necim, tipa memorijom (iako vjerujem da su u servisu koristili svoju, barem bi trebali) ili je neki kondenzator otisao u vjecna lovista pa cpu (najvjerovatnije iako moze biti i nesto drugo) ostane bez stabilnog napona i zato restarta. Ja bi krenio od kondenzatora, njih je barem lako provjeriti. Ploca ima one obicne, na njima se mora moci vidjeti da li su se napuhali ili procurili. |
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() LOCK
Nikola ![]() Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 18.08.2009. u 10:05. |
|
![]() |
|