|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Jul 2008
|
Komp se gasi pri opterećenju
E ovako imam jedan problem, konfa je iz siga i recimo kad malo duze igram crysis, GTA 4 ili slicnu zahtjevniju igriciu komp se jednostavno ugasi i kad se ugasi jedno 10-15 sec ne reagira na tipku za paljenje.Temperature su ok CPU u lodau 60C, GPU 55C, mbo 40C. Napajanje nije probao corsaira CX400W ista stvar, ram je istestiran mem testom i nema errora, sad jedino kao moguci uzrok ostaje gpu, ploca ili cpu.OS je windows 7 ali ista stvar se dogadja sa xp sp3 i vistom x64 isprobana je masa drajvera za grafu i do njih nije problem.E ako neko zna sto bi moglo bit neka kaze. ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Kakva je temperatura grafe u loadu, vidim da imaš pasivnjaču? Jesi skinuo hladnjak od grafe i provjerio kakvo je stanje s pastom na gpu i isto tako na procu? ![]()
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
|
I ja sam posumnjao na pastu na procesoru i promjenio sam i opet se isto dogadja, na gpu nisam gledao ali grafa prolazi na furmarku i zagrije se do max 80C i nema nikakvih gasenja. EDIT:Namontiran je na grafu 120mm vent i nema pregriajvanja tak da to se moze iskljucit kao problem. |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
Nece da pali ako je grafa u drugom slotu. Za maticnu sam instaliro drajvere s CD-a i do neki dan je radilo normalno i od jednom se poceo gasit, ali probat cu stavit XP sp3 i nove drajvere pa ce mo vidjeti. Hvala puno na savjetu. |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Stavi koji vent da puše po NB-u i/ili MOSFET-ima od ploče. Pa vidi jel se onda gasi. Pogledaj da nije u BIOS-u uključena opcija da se gasi CPU na određenoj temp. Zatoplilo je, pa je vjerojatno tu negdje problem.
#9 |
Banned
|
E ovako instaliro sam xp sp2 , igrao sam cod4 2 sata i nije se ugasio, i onda sam stavio sp3 i nakon pola sata se ugasio tako da je sp3 bio u pitanju kod xp-a ali za vistu i win 7 neznam, glavno da sad radi. @vuco imam 4venta 1x 12cm vent naprjed za upuh 1x9cm iza za ispuh 2x9cm na bocnoj za upuh, valjda je to dovoljno ![]() Hvala puno obojici za pomoc, sto se mene tice moze lock ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|