|
![]() |
#1 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Asus P5K SE za smetlište ili...?
Imam doticnu plocu i maca ne pokazuje znakove zivota. Samo gori ledica za 5V na ploci kad joj dam plina, ali ne pokrece nista, nijedan vent ni ikakvih znakova da je duh prisutan...probao CCMOS i bateriju. Isti racku. Ako ima jos netko kakvu ideju prije nego je prebijem preko koljena nek se izjasni ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
probaj joj dati struje, nisam bas cul da elektronika ide na plin ![]() on topic: provjeri dal ti možda nije nekompatibilna s stvarima koje uštekavaš u nju btw. nisi ti prije prodaval one pci/isa dijagnostičke kartice? provjeri ak ti je koja ostala |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
A kratko spajanje pinova pomoću odvijača?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Datum registracije: Jun 2008
|
ZELENA + CRNA = ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
Procedura je poznata: Povadi sve s nje (nekad čak i vađenje iz kućišta), ostaviš jedan keks meme. Bez grafe se mora "bunit - beep" da ista fali > staviš grafu. Probaj Bios recovery proceduru via floppy (ako se ne varam AMI). Ova primjedba za elektrolitske kondenzatore stoji. Znam lika koji je dosta ploća vratio iz mrtvih zamjenom istih, samo to zahtjeva neku praksu sa lemilom, vrijeme te neizvjesni rezultat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Sve su solidni kondići koliko vidim po netu pa tako da zaboraviš na to. Uostalom Asus ne koristi šrot kondiće (bar ne više). Jedino da ti nije zabuca cmos. Izvadi bateriju i ostavi je vanka oko sat vremena, možeš probat i preko noci. Znam da zvući glupo ali ponekad cmos se neće da izbriše tako lako. Dogodilo mi se na jednoj dfi-ici koja nakon nekih overklokerskih zahvata više nije tila upalit. Samo se bojim da ako ne pale ventići da je to spremno za smetlište. Dizel jesi li overkloka te slabašne tri faze? edit: Jesi li proba drugo napajanje? Koje su ostale specifikacije? edit2: Vidim tradicionalno loš northbride hladnjak na ovoj ploči kojoj NB nema heat-spreder. Ako si ga dira ili naginja onda zaviri ispod da možda nisi oštetija NB. Samo ploča i proc? Daje li znakove života? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Ako sam dobro shvatio predlažeš da čovjek ukopča napajanje u komp (dakle atx power konektor) i da spoji kratko dok je na matičnoj ukopčano? Citiraj:
![]() Osim prakse s lemilom treba i dosta sreće. Vrlo se lagano može dogoditi da probiješ koji sloj PCB-a, tj. progoriš ga. Svejedno mogu se pokvariti. Ako nemaju tekući imaju tvrdi elektrolit.
![]() |
![]() |
#14 | |
Banned
|
pa bolje to nek baciti ploču ![]() Citiraj:
sto si ti htio time reći? ne kužim? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Stvarno su minorne šanse za nešto ovako jer ploča sigurno nije toliko stara. Da i je, odakle mu takvi kondenzatori? Jedino da skine s neke druge matične. Da ih sve zamijeni? Kako uopće da sazna radu li u specifikacijama ti kondići? Odakle mu instrumenti? Da su kondići i otišli vjerojatno bi to i ranije primjetija s rušenjem kompa i nestabilnošću. Ma da je i probija neki (što naravno neće biti vidljivo) i napravija kratki spoj i uništija nešto drugo. Možeš ih minjat kako hoćeš nema tu pomoći. Ne bih se ja puno zeza oko ovakvih solidnih kondića. Kondići se minjaju kad se stvarno zna da je u njima problem. To se prije radilo na ovim "vlažnima" jer se vidilo kad bi probili pa je lako bilo ustanoviti kvar. Dizel će učiniti jedinu razumnu stvar u ovakvoj situaciji. Otići na lokalni pazar i pronaći joj zamjenu za 200-300kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
Al ste se uvatili tih kondenzatora, . . . Bios recovery procedura via floppy mi se čini izglednija, ako je moguće uopće. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||||
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
ili pokusati ovo sto Nikky kaze, iako mislim da do BIOSa nije. ali tko zna, vrijedi pokusati.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
Zanima me upali li se napajanje (tj. njegov vent) kada upali ploču. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |||
Avocado
|
Citiraj:
Citiraj:
Kakve veze imaju da li kondići rade u specifikacijama? Kupi identične i promijeni... Matična je već spremna za pokop tako reći, ali ako se ima volje, zašto ne probati zamijeniti kondiće? Niti jedan instrument koji možeš imati kod kuće ne može ti reći kondić je valjan. Citiraj:
![]() Što su novije ploče, to je situacija škakljivija. Ta lemilica mi fino miriše na Wellera, to je valjda jedini alat s kojim možeš sredit to kako treba ![]() ![]() Matične ploče meni nisu najizdržljivija komponenta. Više put mi je matična krepala neg grafa.
![]() |
![]() |
#20 | |
Banned
|
Citiraj:
ili je kratko spojeno ili nije. nemože doći do nikakvog sranja. isprabano 100 puta. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Avocado
|
Citiraj:
Btw, ne znam zašto imam dojam da se upravo ti štemeriš tu na forumu sa svojim "znanjem" za koje je u par navrata dokazano da i treba stajati pod navodnicima...
![]() |
![]() |
#22 |
3.14zda ®
|
Melaniji i slicnim doktorima elektronike nema smisle da uopce odgovara jer je to posao kojim se bavim vec cca 20-ak godina ![]() Ploca je od pajde kojem je kako kaze riknula poslije grmljavine i vjerovatno je spaljena. Probat cu jos autoflash ako upali, ali cisto sumnjam jer se ploca uopce ne inicijalizira. Nista. Nada. Nula bodova. Kad ju spojim spicangama na "pwron" pinove ne jebe me i ne dozivljava. Ako tkogod prodaje kakvu dobru P35/X38 plocu nek mi se javi na PM, jamstvo je uvjet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
3.14zda ®
|
Nemam pojma kako, ali plocu sam uspio upalit, cak i instalira winxp trenutno, ali ima jedan zanimljivi "feature" cim je odstekam sa napajanja, dakle iz mreze 220V, ploca pogubi sve postavke i lupi CMOS checksum error. Dakle ponovno upisivanje postavki datuma i slicno u BIOS. Kao da baterija uopce ne fercera iako sam probao i novu. Takodjer kad ustekam mreznu u neki od PCI slotova ploca ne trza ni 5%, sto me dovodi do zakljucka da je ploca skurena u donjem dijelu samog layouta... Ima tko kakvu zamisao sto bi se moglo dogadjati s tim Asus mutantom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Osobni opis - pitaj me
|
Citiraj:
i isto gubila sve iz biosa. takoder probao par baterija, ista stvar svaki put nakon cupanja kabla napajanja. da bi nakon dan-dva bios uredno pamtio sve, wtf ![]() probaj fleshnuti bios, stariji ili noviji. sada barem mozes ako si dobio sliku, tko zna, mozda pomogne. inace pojma nemam sta bi moglo biti. nesto pregorilo u SB-u? pa krene zezat kad treba nesto napraviti? mozda kakva prevelika struja potekla?
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
To je na ploči ona nova bakterija sa ebay-a?
![]() |
#27 | |
Osobni opis - pitaj me
|
jebiga Citiraj:
![]() btw, nisi se pohvalio kako si natjerao plocu da upali. prijetnje da ce letit kroz prozor, takve metode? meni obicno upali ovakva metoda kod rutera, dlink tkomov........
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
3.14zda ®
|
Dok je bila u kucistu smetnje da se upali joj je davala mrezna kartica ustekana u PCI slot. Niam ni znao da je to problem, jer kad sam je iscupao iz kucista "na golo" ploca je "misteriozno" proradila. Veceras sastavljam pajdi konfu natrag u kuciste i ubodem natrag mreznu u PCI i slot i ... kara. Opet mrtva ![]() ![]() Dijagnoza za P5K SE - > Spaljeni PCI slotovi, sjeban CMOS, IDE LED ne radi kako treba, stalno svijetli, spaljena onboard mrezna... ...ukratko ploca neispravna do jaja, ali eto radi ![]() Isti racku, ostavio KTS koja je s maticnom bila ili stavio ovu Maxellicu sa ibeja(koja na Asus TUEP2-M uredno radi), svejedno je. Zasto pitas? |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
3.14zda ®
|
Ma muka mi je od tog mutanta, jos jedan Asus za smece i kupio Gigabajt P31-DS3L na forumu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|