|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2003
|
Par pitanjca u vezi OC-a graficke
Evo nabavio sam Gainwardovu ti4200 graficku jer sam cuo da najbolja za OC no kad sam je isprobao..tek na 270/545 mi radi bez problema..s tim da nisam testirao duze od pola sata...sto je za neke testove koje sam vidio 305/600 poprilicno lose... E sad dizao sam tak na Omega driverima 1.6 il tak nesto...pa me zanima dal kad bi dizao takt RIVA tunerom mogao dobiti bolji rezultat (tak sam nacuo al mi nije logicki) ... Pokusao sam i sa hladjenjem..stavio sam jedan 80mm hladnjak da puse sa gornje str graficke..al nisam vidio nikakvog znacajnijeg rezultata... Imam neka stara napajanja pa sam mislio staviti aluminijske djelove da memoriju da mi ju ohlade bolje (kao sto imaju oni u Linksu)..no s cime da to zaljepim?..i dal se to uopce isplati?..mozda je bolje kupiti gotove pasivne hladnjake? I kako biti siguran da se graficka ne pregrijava..jer prije sam imao sa pasivnim hladjenjem pa sam mogao dodirniti hladnjak i vidjeti sam stanje..? thanks |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Master
Datum registracije: Nov 2004
|
Pa stavi ju na 300/550 i probaj da li radi dobro,ako radi mislim da ti se ne isplati stavljat pasivnjake za nekih 10-15MHz. Ako se ipak odlucis mozes ih zaljepiti termalnim ljepilom ![]()
..:: AMD Athlon64 3200 sck.939 ::.. ..:: DFI LanParty UT nF4 SLi ::.. ..:: Coolermaster vodeno ::.. ..:: 2xLeadtek Winfast 6800ultra 800/2200 ::.. ..:: 2x512 OCZ rev.2 ::.. ..:: 2x74Gb Raptor (puno buke,a...) ::.. ..:: OCZ PowerStorm 520W ::.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Master
Datum registracije: Nov 2004
|
E da....Probaj s Riva Tunerom
..:: AMD Athlon64 3200 sck.939 ::.. ..:: DFI LanParty UT nF4 SLi ::.. ..:: Coolermaster vodeno ::.. ..:: 2xLeadtek Winfast 6800ultra 800/2200 ::.. ..:: 2x512 OCZ rev.2 ::.. ..:: 2x74Gb Raptor (puno buke,a...) ::.. ..:: OCZ PowerStorm 520W ::.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Re: Par pitanjca u vezi OC-a graficke
Citiraj:
Uglavnom, brzinu prvenstveno dobivaš dizanjem frekvencije jezgre grafičkog procesora, dok viši takt memorije uglavnom samo povećava propusnost koju možeš i izračunat prema slijedećoj formuli: efektivni takt memorije u MHz * širina memorijske sabirnice u bitovima / 8 Npr. kod mene je na jednoj kartici 780*256/8=24960MB/sec Dakako, to je teoretska propusnost, a vrijednosti nisu iste i u praksi, no zato grafičke kartice imaju HyperZ koji pospješuje kompresiju i popravlja performanse. Nadalje, i teoretski fillrate možeš izračunat pomoću brojeva koje znaš: takt grafičkog procesora isto u MHz*broj pipelinea (vrijednosti su varijabilne na FX i 6800 karticama jer mogu osim 4*2 "glumit" i 8*0, odnosno 6800 32*0...) Npr. kod GF4 4200: 250*4=1000Mpixela, dakle vrijednost broja pixela koje je kartica sposobna iscrtati u jednoj jedinici vremena, sekundi. E, a što se tiče samog podizanja taktova, najbolje da slijediš neke proporcije, tj. da ne podigneš takt VPU za 70MHz, a memoriju samo za 25MHz, jer u tom slučaju će VPU čekat na sporu memoriju, ili obrnuto u drugom slučaju, dakle samo ćeš dobit nepotrebnu disipaciju topline. Eto...nemoj pretjerivat bespotrebno, a bilo bi dobro da napišeš i koju memoriju imaš, pa se otprilike može i izračunat makimalni takt iste. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
imaš pasivnjake od coolermaster alu i bakrene alum. su oko 25-30 kn, a bakreni 40-50 kn kako gdje i s njima već dobiješ termalpad-ove nalijepljene. inače meni grafa s rivom ide 5 mhz više nego s coolbits-ima. (gf fx 5200)
ASUS K8N & Zalman NB32K @ HTT x3 / A64 3000+ 263x8 / 2x256MB TwinMOS @ 210 / Club3D 5200 & Zalman ZM80C-HP / Maxtor 30GB, 2MB / WD Caviar 80GB, 8MB / Maxtor DM10 250GB, 16MB / Xilence 420W / CoolerMaster Centurion 5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Warcraft III TFT
Datum registracije: Jun 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
...e daa...memorija je EtronTech...no kako pisu na http://www.digit-life.com/articles/gf4ti42001/ ..ne vidim da ima toliko drasticne razlike..? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Apr 2002
|
300/600 bi bez beda morala ici, moja radi od prvog dana na tome..
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
ja sam imao MSI 4200 i išla je preko 300/600 bez problema sa pasivnjacima i bez ali mao sam Hynix 3.6ns mem kupi collermaster pasivnjake nalijepi stavi 300/600 u riva tuneru i odvrti 3d mark 2001 ako nije stabilno trebao bi se srušit ili ostavljat artefakte! |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
VIdim da je ljepio cijena oko 20 kn...dok za pet kuna vise dobijem ovo http://www.links.hr/?page=artikl.php...0780CM-ARC-U01 valjda se dobije ljepilo uz to.. a to se komotno moze stavaiti na graficku ...ne znam sto bi bilo bolje za hladjenje... trenutno nemam pilu da odrezem one haldnjake iz napajanja.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
...stavio sam te klince...i oni su strasno vruci... zak da cu ipak na njih jos staviti od napajanja.... uspio sam dobiti core na 305 (nisam isao vise) ..a memorija mi nikako ne moze raditi bez artifecata preko 545.... malo razocaravajuce... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|