Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.04.2009., 22:56   #1
psakic
Registered User

Datum registracije: Jan 2008
Trebam POMOĆ! BNET i WLAN Router

Pozdrav svima!
Trebam pomoć!
Korisnik sam bnet-a već neko vrijeme i koristim internet preko njihovog WEBSTAR Scientific Atlanta modem, obicni, samo kabelski!
Kako imam dva racunala (racunalo i laptop), htio bih ih oboje spojiti na internet, istovremeno. Kako to nije moguce sa njihovim modemom, kupio sam WLAN router MICRONET SP916GK (na preporuku par ljudi) da mi lijepo podijeli vezu.
Sve sam uredno spojio i sve radi u redu. Racunalo je spojeno ethernet kabelom, uredno dobiva vezu, spaja se na net bez problema. Ista stvar je i sa laptop-om, spojim se preko wireless-a, sve takodjer radi u najboljem redu!

ALI! Moj mladji brat koristi racunalo za on-line igre i slicno. Sve je do sada radilo u redu, ali odkad sam prikljucio router, internet radi normalno, sve stranice otvara, ali ne moze se spojiti na GARENU, niti igrati ijedna on-line igrica. Izbacuje connection error!
Da naglasim da su SVI FIREWALL-ovi IZGASENI! Sve je uredno spojeno i sve radi u najboljem redu, osim ON-LINE igrica i GARENE!!!

Zna li tko u cemu je problem i kako da ga rijesim?

Hvala unaprijed svima na vremenu i trudu!

Pozdrav
psakic je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2009., 23:38   #2
Vrga
Lalalallalaaaaaa

Vrga's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
postavi port forwarding na routeru...
Vrga je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.04.2009., 00:01   #3
psakic
Registered User

Datum registracije: Jan 2008
Probano i to... ista stvar. i dalje net radi normalno, ali na on-line igrama i gareni CONNERCTION PROBLEM
psakic je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2009., 15:08   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Probao možda jesi ali nisi odradio kako treba. Provjeri po forumima od igre, Garene koji portovi trebaju biti "vidljivi", zatim fiksna lokalna IP adresa na kompu na kojem se igra, a to ti stoji i u uputstvu na PortForward stranici. Tamo ima za dvije podverzije tvog routera (v1 i v2). Napomena, svaka takva aplikacija / igra se rješava posebno tj. može zahtjevat druge otvorene portove.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2009., 16:31   #5
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
ne moze se spojiti na GARENU, niti igrati ijedna on-line igrica
Moguće da je to najmanji problem.
Citiraj:
Sve sam uredno spojio i sve radi u redu.
Pitanje je koliko dugo?

Citiraj:
kupio sam WLAN router MICRONET SP916GK
Za dotični ne radi ni link na manual na službenoj stranici.
Citiraj:
Probano i to... ista stvar.
PortForward.com?
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2010., 10:48   #6
Skeet
Registered User

Datum registracije: Dec 2010
Poštovani,
da ne otvaram novi topic; a search opcija mi nije ništa izbacila, da vas nešto priupitam. Siguran sam da ste se već sreli s sličnim problemom, ako ne i istim. Dakle, korisnik sam bneta (CISCO router) i sada sam nabavio lap top i naravno, s njim sam "nabavio" i problem.
One million dollars question; Kako bežićno spojiti lap top? Osim, naravno platiti bnetu 50 i nešto kuna odmah + 15kn naredne dvije i pol godine.

Siguran sam da netko od vas je imao sličan problem, podijelite sa mnom, kako ste ga riješili. Hvala.

LP

PS. Dopustiti ćete mi jednu opasku. Nisam stručan glede spajanja, raznih oznaka i slično, pa vas molim, najjednostavnije, link na neki (njuškalo oglas, npr.) wireless router i da li to čudo uopće može raditi na bnet. Thnx
Skeet je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2010., 11:15   #7
s4vgR
Premium

s4vgR's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
preporučujem nabavku ovog routera (koristim ga na bnetu već 2 godine bez problema) ili sličan od istog proizvođača:

http://www.linksysbycisco.com/ANZ/en/support/WRT54G

znači modem spajaš na WAN ulaz routera
s4vgR je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2010., 12:07   #8
Skeet
Registered User

Gdje to kod nas (Zagreb) ima za kupiti i za koliko nofčića?
Staro 26.12.2010., 12:57   #9
mujica
črna jetra
Moj komp

mujica's Avatar

Datum registracije: May 2008
treba ti broadband wireless router, piknes iz cisca u njegov wan port i udri... jedino je pitanje koliko daleko ti treba taj vajrles (zidovi, deke i ino) pa onda kupis bolji jaci skuplji ili slabiji
imas od 200kn pa do prek iljadu
Staro 26.12.2010., 13:39   #10
Skeet
Registered User

Treba mi na 6-7 metara udaljenosti, bez zidova
Lap top mi treba biti spojen bežićno jedino zbog posla. Znaći nikakve online igrice, skidanje filmova i slično. Laičkim riječnikom; u ovaj CISCO benetov ukopćam ovaj router, a iz routera u komp i raditi će?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.12.2010., 14:06   #11
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Da, trebao bi raditi, mada nije loše dogovoriti povrat ili zamjenu za drugi model / proizvođač ako slućajno ne profunkcionira kako treba.
Jasno ti je da po spajanju routera isti treba ispravno podesit, nije komplicirano ali da znaš.
Na forumu sigurno ima x primjera Bnet + neki dodatni router, potraži.
Staro 26.12.2010., 15:43   #12
gnjepar
Premium
Moj komp

gnjepar's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Citiraj:
Autor Skeet Pregled postova
Poštovani,
da ne otvaram novi topic; a search opcija mi nije ništa izbacila, da vas nešto priupitam. Siguran sam da ste se već sreli s sličnim problemom, ako ne i istim. Dakle, korisnik sam bneta (CISCO router) i sada sam nabavio lap top i naravno, s njim sam "nabavio" i problem.
One million dollars question; Kako bežićno spojiti lap top? Osim, naravno platiti bnetu 50 i nešto kuna odmah + 15kn naredne dvije i pol godine.

Siguran sam da netko od vas je imao sličan problem, podijelite sa mnom, kako ste ga riješili. Hvala.

LP

PS. Dopustiti ćete mi jednu opasku. Nisam stručan glede spajanja, raznih oznaka i slično, pa vas molim, najjednostavnije, link na neki (njuškalo oglas, npr.) wireless router i da li to čudo uopće može raditi na bnet. Thnx
Koji si točno uređaj dobio od njih? Jer kako kažeš imaš Cisco router a svi njihovi uređaji koje B.net daje na teren imaju WLAN tako da ne trebaš ništa kupovati.
Staro 26.12.2010., 22:21   #13
Skeet
Registered User

Citiraj:
Autor gnjepar Pregled postova
Koji si točno uređaj dobio od njih? Jer kako kažeš imaš Cisco router a svi njihovi uređaji koje B.net daje na teren imaju WLAN tako da ne trebaš ništa kupovati.

Imam identičan ovakav, samo što je na mom oznaka CISCO epc2100r2. I kako sada (i gdje) ukopčati wireless modem? o.O
Staro 26.12.2010., 23:57   #14
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

A zašto ne potražiš malo ? Sve potrebno već piše !
To je osnovni cab. modem, CISCO je "progutao" bivši Scientific-Atlanta i sad samo piše drugo ime.
Tebi treba Wireless router a ne wireless modem.
Šta misliš gdje ćeš ga ukopčati ? Nemožeš pogriješit jer imaš samo jednu (ispravnu) mogućnost.
Staro 27.12.2010., 07:57   #15
Skeet
Registered User

Ok, slažem se. Znam gdje da ga ukopćam, ali pitanje je KOJI wireless modem? Zyxel - nemoguće, Thompson - nemoguće. Kada spojim - ili radi samo wireless ili samo kablski spojen komp iako je briđano .. Netko mi je napisao da treba sppojiti WAN portom, ali ovaj SISCOV nema WAN port ...
Staro 27.12.2010., 08:06   #16
Mad_Duke
Guest

WAN port na routeru direkt u modem do Scientifica.

Onda u routeru namjestiš port forwarding i ciao djaci!
  Reply With Quote
Staro 27.12.2010., 08:44   #17
Skeet
Registered User

Onda je to to. Znaći apsolutno nije važno koji router da kupim, bitno je da ima wan port, ako sam dobro shvatio? I da li trebam nešto podešavati u CISCO-vom modemu? Nemam nikakav pass i username .. ? Ispričat ćete me, ali falat se ne kužim u ovo.
Staro 27.12.2010., 10:14   #18
gnjepar
Premium
Moj komp

gnjepar's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Citiraj:
Ok, slažem se. Znam gdje da ga ukopćam, ali pitanje je KOJI wireless modem? Zyxel - nemoguće, Thompson - nemoguće. Kada spojim - ili radi samo wireless ili samo kablski spojen komp iako je briđano .. Netko mi je napisao da treba sppojiti WAN portom, ali ovaj SISCOV nema WAN port ...
Nikakvo bridge-anje nemoj podešavati, router ti mora biti u router mode-u a ne bridge mode-u!!!! WAN port je ovo gdje ti piše Ethernet na modemu.

Citiraj:
Onda je to to. Znaći apsolutno nije važno koji router da kupim, bitno je da ima wan port, ako sam dobro shvatio? I da li trebam nešto podešavati u CISCO-vom modemu? Nemam nikakav pass i username .. ? Ispričat ćete me, ali falat se ne kužim u ovo.

Teoretski bilo koji router koji je ispravan možeš upogoniti da radi sa tim modemom, pa čak i T-com brandirane uređaje (i Iskonove i Amisove...). Na SA (Cisco) modemu nemaš što podešavati jer on nema nikakve opcije, potrebno je samo namjestiti na routeru koji ćeš priključiti da ćeš public IP adresu dobiti preko DHCP-a. Dakle nešto tipa "WAN type: DHCP" ili "Internet connection: DHCP" ili slično.
Bilo je o ovome već X puta pitanje, zašto malo ne potražiš? Ali, evo, dobre sam volje pa sam napisao opet.

Staro 21.03.2011., 14:28   #19
pyro
Premium

pyro's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
pozdrav!
imam thomson tcm420 modem. koristim bnet xcarnet uslugu i želim se bežično spajat na net, a za to mi treba wireless ruter. pisalo se već o tome i ako sam dobro shvatio, potreban mi je bilo kakav wlan ruter sa WAN portom. ukratko, njega spojim sa modemom, podesim IP adresu i trebalo bi šljakat. ispravite me ako griješim.
ima trenutno oglas na tržnici, kolega prodaje sx763. pretpostavljam da bi mi taj ruter odgovarao + cijena se čini u redu, jedino što me brine je to što piše da je ruter tcom-ov i zaključan. jel to lockanje šta smeta u mom slučaju i kako?
eo link na oglas za sx763
pyro je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2011., 15:13   #20
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Ako misliš koristit Carnet account onda neće ići, potraži malo po forumu, već sve piše.
Ukratko, samo rijetki routeri uredno rade sa PPTP om u režiji Carnet - a.
Staro 22.03.2011., 11:00   #21
pyro
Premium

pyro's Avatar

fala za info!
ne znam još šta ću napravit, dal ću čekat da se pojavi neko ko prodaje jedan od 'proverenih' rutera il ću probat nešto treće. javim uglavnom kad saznam.
Staro 22.03.2011., 12:20   #22
flajpan
.....
Moj komp

flajpan's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Imaš najjeftiniji D-LINK DIR-615 na koji ide ddwrt i onda ga možeš podesit da radi sa PPTP-om. UPUTE

Zadnje izmijenjeno od: flajpan. 22.03.2011. u 12:48.
flajpan je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2011., 12:42   #23
dani77
Premium
Moj komp

dani77's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
TP-Link TL-WR340G radi 100%, evo ga jedan na njuškalu:
http://www.njuskalo.hr/wireless-wlan...-oglas-2589398

Upute su ti ovdje:

http://forum.pcekspert.com/showthrea...34#post1758934
Staro 25.03.2011., 00:15   #24
pyro
Premium

pyro's Avatar

@dani77
ima TP-Link TL-WRG340GD u protisu za 170kn, novi!

koliko vidim po specifikacijama, jedina razlika u odnosu na ovaj TL-WR340G je detachable antena (zato valjda ovo D u nazivu)
pretpostavljam da bi onda ovaj iz protisa trebo šljakat

@flajpan
ovaj dir-615 je stotinjak kuna skuplji od ovog tp-linka. bitno mi je za početak da stvar šljaka, lako zamenim ruter kasnije ako se pokaže loš u radu.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno