|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2004
|
barton 2500+ oc
Aloha evo prvi post. Abit AN7 barton 2500+ (zaključan) 2x256 Kingmax Hardcore (500) u DCu radeon 9700pro Pokušavao sam na mnogo načina oc na 3200 i evo prije neki dan dobio najstabilniji koji izgleda ovako: fsb digo na 200, cpu voltažu na 1,719, agp na 70, i latencije na Optimal (8-3-3-3) I sad sve lipo radi, međutim probljem igre dakako Mad Svaka igra nakon nekih 20-30min se smrze, znači ne komp vec samo igra i izbaci me u win(xp). Stavlja sam svakakve latencije, i voltaže, te mislim da je problem u memoriji. Bio bih zahvalan ako tko zna jel ima nade da radi stabilno. btw. prostudirat cu ove oc i mem threadove ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
1. Stavi AGP frekvenciju na default 2. Proc stavi na 200 * 11 i napon 1.8V ili više ovisno koliko traži(ako ti je default 1.6V) 3. Latencije ako ne kužiš stavi na default pa kasnije čačkaj. Kad skužiš kako to radi i ako ti se prestane smrzavat .. možeš počet i sam čačkat .. ali nemoj ništa skurit. I ne diži frekvenciju AGP-a !! Sretno ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Default je 1,656 a primjetio sam da temp proca ide do 62 °C kad je na 1,719, pa neznam el pametno dizat vise :O Inace imam Arctic Copper silent rev 2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
E sad da bas znam i neznam ![]() Naime evo gledam zalman 7000B Al-Cu izgleda da nemoze na AN7 ![]() Alternativa? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Evo kazu u Linksu da mi mogu "modat" 7000B da stane na AN7 al opet neznam el se isplati jerbo što ako se opet bude rušio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Pa prvo isprobaj dal je sve u redu s ramom, probaj stavit 200x10 i default latencije pa testiraj stabilnost. Onda ak to sve radi razmisljaj o novom cooleru.
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
Al množitelj je zaključan na bartonu? btw. sto znaci fsb/ddr omjer: by SPD ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Banned
Datum registracije: Feb 2004
|
Stane ti Zalman nakon modifikacije nosaca na AN7, ne bu ti se nis zrusilo, ja ga kupio danas u Linksu, radi strava. Tih a Barton radi na 2400MHz sa 38´C na 1.75V. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Banned
|
Stane ti Zalman nakon modifikacije nosaca na AN7, ne bu ti se nis zrusilo, ja ga kupio danas u Linksu, radi strava. Tih a Barton radi na 2400MHz sa 38´C na 1.75V. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
|
Sorry, zblesirao se submit pa je postano 2 put ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |||||||||||
Moderator
|
Citiraj:
to ti je da mozes namjestit da ti radi u sinhronom ili asinhronom radu sabirnica i memorija (1:1 je sinhrono) a SPD ti je opcija pri kojoj ti memorija radi na defaultnim latencijama ovisno o fsb-u.
![]() |
![]() |
#15 | |||||||||||
Moderator
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#16 | |||||||||||
Moderator
|
Citiraj:
to ti je da mozes namjestit da ti radi u sinhronom ili asinhronom radu sabirnica i memorija (1:1 je sinhrono) a SPD ti je opcija pri kojoj ti memorija radi na defaultnim latencijama ovisno o fsb-u.
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Ja sam imao an7 i voiltazu uopce ne treba dirat ako dizes samo na 3200+ (200x11).(ako je ok serija) Latencije memorije stavi na 2.5,3,3,11 a agp stavi na 66mhz. I nista vise ne diraj. Ako se i sad smrzava onda stvarno nesto ne stima. A meni se smrzavao isto kod overvoltinga-previse napona. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
I Love AMD and nVida
Datum registracije: Feb 2003
|
1. Dobro ti kazu nemoj dizati napon za taj klok, mozda za jedan korak, najmanji (nakon sto kupis novi cooler) 2. Kupi cooler recimo cooler coolermaster jet 7+, socket a/370 jako puno dobijes za tih 200 kn kolko kosta (a i lijepo izgleda+plavo svijetlo) 3. Ja osobno mislim da nije problem u memoriji jer ja imam istu i radi na tim postavkama bez problema! 4. Koje napajanje imas možda ti to sve napajanje ne uspijeva napojit??!! Sve u svemu meni se cini da kad pokrenes igrcu procesor ti se previse zagrije i srusi ti se sistem ili to ili napajanju ponestane struje! P.S. Sad sam opet procitao tvoj post pa sam se sjetio imas li mozda directx c verziju, navodno ona stvara probleme tj. nije navodno, jer je i meni stvarala probleme! I sad mi stvara probleme... ![]()
![]() |
#19 |
Registered User
|
Imam Task-ovo 500w dual napajanje, platio 750kn prije godinu i pol. I da imam Dx9c. Kako cu stavit dx9b ? A izgleda da cu uzet 7000b pa vidit šta ce bit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
I Love AMD and nVida
Datum registracije: Feb 2003
|
u biti sam htio napisati dal imas dx9c s serviceom packom 2 tu ima problema!!!
![]() |
#21 |
Banned
|
Zanima me jedna stvar, imam bartona 2500+, NF7 Mogu mu podignut fsb tako da radi 200*11 stabilno na default naponu bez da se grije nesto vise. E sad me zanima u cemu je razlika i dali je ima kada radi na 200*11 ili 13.5*166 (to je približno tu negdje) i dali se procesor vise grije ako nisam podizao napon Hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
Athlon 64 3000+ -- Zalman 7000B-Cu -- DFI LanParty UT 250Gb -- 1*512 GEIL value DDR400 -- Sapphire 9800pro -- ZM80D-HP + vent-- Chieftec 360W -- Seagate 80GB -- ZamZung DVD-rom -- Chieftec MIDI Dragon -- Creative Megaworks 5.1-- 795DF -- MX510 -- DX9.0c -- XP pro SP1a -- |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|