|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
problem sa diskom tj. maticnom
imam jedan stariji komp sa Epox 8RDA3I plocom i dva diska PATA, Seagate Barracuda 250GB svaki, diskovi su stari oko godinu dana, dogadja mi se da usred rada (ili kad je komp upaljen, a nista se ne radi) jedan disk odjednom pocne zujat (strugat) povremeno kao da se nesto pokusava zavrtit, nakon toga ja ga ugasim pa probam upalit i vise ne prepoznaje taj disk i te ga ja idem palit gasit i zafrkavat se po BIOS-u kao da nesto pokusavam sredit pa ga onda ugasim pa upalim i opet nista, zatim ga otvorim pa odspojim kabele pa opet spojim i tako se zivciram i onda odjednom opet sve proradi i opet radi odredjeni vremenski period dok se opet ne dogodi isto. inace na tom disku nema windowsa i kad se to dogodi nekad mi nece uci u win, a nekad udje i radi uredno bez tog diska, diskovi su na spojeni na isti kanal usput imao sam prije drugi disk i ista stvar se dogadjala i sa njim, a sada taj disk uredno radi u drugom kompu pa bi ja rekao da je problem do epoxa, ali glavno pitanje je u cemu je tocno problem ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ne vjerujem da je do IDE kabela. Vjerovatno je problem u kabelu za napon. Nesto oko njega.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
moguce i ja sam sumnjao na to, no nije mi bas bilo logicno pa sam trazio problem na mbo |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|