Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.01.2009., 19:12   #1
5ar
Premium

5ar's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
problem sa diskom tj. maticnom

imam jedan stariji komp sa Epox 8RDA3I plocom i dva diska PATA, Seagate Barracuda 250GB svaki, diskovi su stari oko godinu dana, dogadja mi se da usred rada (ili kad je komp upaljen, a nista se ne radi) jedan disk odjednom pocne zujat (strugat) povremeno kao da se nesto pokusava zavrtit, nakon toga ja ga ugasim pa probam upalit i vise ne prepoznaje taj disk i te ga ja idem palit gasit i zafrkavat se po BIOS-u kao da nesto pokusavam sredit pa ga onda ugasim pa upalim i opet nista, zatim ga otvorim pa odspojim kabele pa opet spojim i tako se zivciram i onda odjednom opet sve proradi i opet radi odredjeni vremenski period dok se opet ne dogodi isto.
inace na tom disku nema windowsa i kad se to dogodi nekad mi nece uci u win, a nekad udje i radi uredno bez tog diska, diskovi su na spojeni na isti kanal
usput imao sam prije drugi disk i ista stvar se dogadjala i sa njim, a sada taj disk uredno radi u drugom kompu pa bi ja rekao da je problem do epoxa, ali glavno pitanje je u cemu je tocno problem ?
5ar je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2009., 20:20   #2
zmikic
Premium

zmikic's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Ne vjerujem da je do IDE kabela. Vjerovatno je problem u kabelu za napon. Nesto oko njega.
Oglas

Oglas
Staro 26.01.2009., 21:06   #3
5ar
Premium

5ar's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
moguce i ja sam sumnjao na to, no nije mi bas bilo logicno pa sam trazio problem na mbo
5ar je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno