|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2004
|
Abit AN7 i OC
Pozdrav svima! Imam nekoliko pitanja u okviru subject-a. Najprije, sve pohvale Kovi i njegovim sticky-ima koji su sjajni. Procitao sam ih i generalno mi je sve jasno. Nakon pokusaja OC-a ipak imam jos nekoliko pitanja pa se nadam da cu ovdje dobiti odgovor. Najprije evo konfiguracije: AMD Barton Mobile 2500+ Abit AN7 Kingmax 466 MHz 2*512 GB 3D Labs VP760 2* Seagate Barracuda 120 GB SATA Raid 0 Thermalright SLK 947U + Enermax 9FAB 92mm Arctic Silver 5 izmedu proc. i hladnjaka Tagan 380W TG380-U01 Antec Sonata U BIOS-u imam vise opcija za postavljanje odnosa bryine memorije i FSB-a (3/3, 4/3,... ma znate vec) i nekakvu Auto te SPD opciju. Zasad sam stavio Auto (naravno). Koju bi trebalo odabrati i zasto? Trenutno mi sistem radi ovako: FSB 200 MHz Multipl. *11 VCore 1.597 V Memorija: 2,5*2*2*7 Prime mi se vrti zadnjih 16 sati bez ikakve greske (kad se vratim doma ce bit 24 sata - nadam se bez problema). Procesor mi u idle-u ima temp. 32-33 C, a pod Prime-om se digne na 38-39 C pod ovim postavkama. Ovo je ocitano u Abit-ovom EQ programcicu. Imam li razloga sumnjati u ove vrijednosti ili je to ok? Peporuka je da se sa Vcore naponom bas ne ide iznad 1,7 V. Da li se ipak smije ici bez nekog rizika ako se temperature zadrze u normalnom podrucju - recimo ispod 55 C? Jos nisam pokusao ici na vise vrijednosti OC-a jer nisam imao vremena. Nemam namjeru ni izvoditi nesto ekstremno, ali me cisto zanima. Sorry na poduzem postu i hvala na odgovorima. PS. Sve sugestije i savjeti su dobrodosli Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
Oooo, pa ti imaš terabajt rama majstore ![]() Šala mala ![]() OK 'vako: 220×11=2420, vcore1.7V, FSB:RAM 3/3; latencije rama što niže npr. 2-3-3-11 (ova zadnja je diskutabilna), dat joj 2.9V ne preporučam više. BTW jel valja šta Sonata?? Aj uživaj u klokanju ![]() Zadnje izmijenjeno od: Emissary. 05.10.2004. u 11:05. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]() robi prvo probaj koliko ide fsb (stavi mali množitelj npr. 8x)...najvjerojatnije će biti u rangu 220-230....zatim diži možitelj dok ne stigneš do najvišeg clocka uz napon koje će hlađenje moći zadržati ispod 55°C po prime-om (1.7-1.8V) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
Navikao sam čitati između redaka, pa mi izmakne koja riječ. Pa nećeš mi to valjda zamjeriti Mental ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Imaš novu temu za modane BIOS-e, gdje ti FSB ide iznad 230 i cijeli sistem je stabilniji. Meni izgleda to ovako 220*11,5=2530 na 1,8 V, NB 1,75V, DDR na 2,8 2,5 4 4 11 itd. Pošto imamo skoro pa iste konfe to bi ti trebalo raditi bez greške. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Ja imam An7 sa modanim biosom DE8. Fsb ide na 235 bez ikakvih problema i to za zakljucanim desktop bartonom.. A mozes mislit koliko ce ici tvoj mobilac. Postavke kingmaxa: 2.5,3,3,11 (na 235),2.9v Voltaza mobilca: nemam pojma,nisam probao mobilca na ovoj ploci. I to je to. P.S. 235x11. U prime-u dodje na 50 stupnjeva sa zalmanom ali na minimumu.Desktop barton. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Robi iz Rijeke....jel to onaj Robi kojeg ja znam?? Uglavnom Robi isprobavaj si komponente jednu po jednu dokud idu. 1) Snimi si onaj de8 bios 2) Stavi odnos memorije/sabirnice na 3:4 a latencije recimo 3 - 4 - 4 - 8 i spusti multiplyer tako da proc radi na nekom malom clocku. Sad ti proc i memorija nisu ograničavajući faktor pa dizi FSB malo po malo i vidi do kud ide maximalno stabilno. 3) Kad saznas max FSB odi na testiranje memorije.Stavi neke pristojne latencije na kojima zelis vrtit konfu (recimo 2.5 - 3 - 3 - 6), stavi odnos mema/fsb na 1:1 (odnosno AUTO), spusti opet multiplyer da te proc ne koci i dizi memu dokud ide....po potrebi joj podigni voltazu ali ne idi previse jer pretpostavljam da nema nikakvo hladjenje.Vec 2,9 bi moglo biti previse IMHO, neki se nece slozit. 4) Sad fino dizi multiplyer pa dokud ide - ide! Naravno dizi voltazu po potrebi ali ne bi preporucio da ides iznad 1,8v....s tim bi trebao doc do nekih ~2500mhz i to ti je valjda dosta.Naravno preporucljivo je da voltazu drzis i nizom... U biti sad sam skuzio da si sve ovo vec procitao u Kovinom postu....al eto kad sam vec napisao onda citaj jebemu! ![]()
Mobile 2500+ @ 200x12=2400MHz @1,7v Buffalo Value 3200 2x512MB (6-3-3-2.5, 2.6V) @ 400MHz Abit NF7-S rev. 2.0 + Zalman plavi Tagan 380W PSU Thermaltake Silent Boost cooler Albatron 6600GT + Zalman VF700-CU Seagate 120Gb SATA Midi Tower CHIEFTEC bx-01bbsl-w, srebrno Samsung SyncMaster 957MB Logitech MX500 Windows XP |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2004
|
Pozdrav svima i hvala na odgovorima! Uglavnom, zbog svakodnevnih obaveza, pritisaka na poslu i opcenito nedostatka vremena nisam jos uspio poslusati i isprobati vase prijedloge. Cim stignem, isprobat cu i postati svoja saznanja, a zasad se komp veselo vrti na sasvim zadovoljavajucih 11*200. Jos jednom pozdrav! PS. Nabavio sam si Aerogate II i sa njim sam si lagano regulirao ventilatore i sto da vam kazem - uzivam u zvuku tisine. Highly recommended - a i lijepo izgleda. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Warcraft III TFT
Datum registracije: Jun 2004
|
Citiraj:
![]() I koji ti je steping bartona kad s tako malim naponom ide skoro na 2600 MHz?? Ekipi vani po forumima treba 2.1V za te frekve uz bolesna hladjenja Aj pozdrav
![]() |
![]() |
#13 |
Warcraft III TFT
Datum registracije: Jun 2004
|
Mislio reci 1.9V (pise mu u sigu) ![]()
![]() |
#15 |
Premium
|
@bude 1. Ne vjerujes,dodji do mene da ti pokazem. Nemam sta skrivati. Da sam se htio kurcit ili lagati rekao bih da mi ide na 2700 na 1.8 volti. 2. Voltazu proca nekad moram stavit na 1.96 umjesto na 1.93 jer (neznam zasto) mi zbloka komp. Stavio sam i na 2.125 volta,temp mi otisla na 65C,sve probao ali ne ide stabilno preko 235 fsb. ( da sam se htio kurcit ili lagat reko bi da ide na bar 245 bez ikakvih problema na 2v) 3. Voltazu mema sam digo i na 3.2v (max na mojoj ploci i ne ide preko 235. Ide al se rusi komp,ne radi stabilno) i malo se jace griju plocice. 4. Prime koristim 5 minuta jer inace mi izbaci gresku u roku od 5-10 minuta.Ak ne izbaci onda iskljucim i isprobavam igre pa da malo zagrijem proc itd itd. Da sam isao duze mozda bi dosao i do 150 stupnjeva i poceo dimiti. Ne znam jer nisam probao. 5. Za citanje temperature u radu koristim onaj LCD od termaltake-a na kucistu v2000A. Usporedio sam par puta temp na tom lcd-u i u bios-u i razlika ponekad bude 1 C ali maximum. A za stepping gledaj sliku. P.S. htio sam stavit sliku u kojoj se vidi i desktop mog komp ali ima 140 kb i ne ide na forum. Probat cu smanjit cistocu slike s nekim progom pa cu uploadat. Zadnje izmijenjeno od: spawn. 12.01.2008. u 22:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
A uostalom,sve se te slike mogu fejkat,pa najbolje da dodjes do Rovinja pa da vidis. AKo ne lazem placas gajbu ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|