|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
And now for something completly different!
And now for something completly different! (Monty Python) Nemojte me jako psovati sto pitam ono na sto postoji odgovor na ovim stranicama, siguran sam, moze samo link. Naime, vec dugo godina zivim sretno s dva kompa. Oba imaju Celeron Tualatin 1.3GHz. I jos uvijek rade fino. 256MB/100MHZ, grafulje Riva TNT i GeForce2MX200 i gomila periferije, posebno video capture, jos i 4xUSB2.0 kartica, 2LAN, printer, scanner, web-cam, CD-RW, DVD-RW itd. Sve radi. Nema kolizije. Tako sam u zadnje vrijeme nesto zaostao i, nakon par dana citanja i listanja WEB stranica, nisam bas puno pametniji. A htio bih promijeniti proc, maticnu i dakako memoriju, jer to ide skupa. Gledam cjenike, vidim svasta, opise nigdje. Volim tih, hladan i stabilan comp, bez OC (i kuciste mi je Antecov toranj). Mozda i ne bih nista mijenjao, ali u firmi imam nekog desktop Compaq, Northwood 2.4GHz i samo dva necujna venta. Jedan naprijed i neki kratki tunel za usmjeravanje zraka na proc. na kome samo pasivni hladnjak (!) Drugi sasvim straga, na ulazu u napajanje. Promjer ne veci od 8cm. Prakticki se ne cuje kad radi, temperature 30-40, prema Aidi, a i nije laz jer tako osjetim pod prstima, kad ga iznenada otklopim u radu. Dobro i kod mene je slicno, samo ona makina P4, 2.4GHz, radi znatno brze. Ne po nekim ?mark testovima, to je zamorno, jednostavno, dam mu da obradi neki video ili slican zadatak. Pitam sada: (jer ciljam na nekih 2.8 ili 3 GHz) - kako da ih razlikujem, u VeMilu i ostalim cjenicima bas nema rijeci o jezgrama, a trgovci gledaju svoje interese i rado ce covjeku uvaliti robu koja bas i ne ide. Mogu platiti, malo pricekati, dobiti, kod kuce raspakirati - i tek onda, prema oznakama na procu saznati sto sam dobio. Matcna, recimo Gigabyte 8IPE1000G. Sve skupa, recimo 2800 kn. Zadnja mi je zelja kupiti ono sto nisam htio, jasno. Postoji li nabavljiv Northwood na 2.8 ili 3 GHz? Sa 512k casha, sto mi se cini razumnim, isto toliko MB RAM bih stavio. Ne ciljam na neke vrhunske performanse, nesto sto je brze od 2 puta od dosadasnje (izvrsne) Tulac kombinacije bi opravdalo kupovinu novog hardveraja. Dosadih, ali upravo sam prebacio ispred sebe par desetaka kila "BUG"- ova i oci su mi zaslijepljene od onog groznog ogledalo papira, zeljene podatke sam nasao u tragovima, Intelove WEB stranice su preopsirne i treba puno vremena da dodjem do podataka za proc koji mogu samo teoretski nabaviti.. Hvala!
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
To su dobri proc ali razmisli o AMD-u mobile. Jeftiniji su i bolje se OC ![]()
CPU: E6400 & termaltake ST RAM: 2x1Gb DDR2 super talent 800-CL4 MB: D975XBX2 GRAF: ASUS 8800GT; Dell 2407 wfp-hc HDD:WD raptor 74Gb (10000rpm) & HITACHI Sata II 250Gb(7200 rpm) CASE: chieftec dragon big black;Corsair HX 520W AUDIO: X-Fi Xstreme Music; Logitech 5.1 Z-5500 THX |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
What's inside???
Datum registracije: Sep 2003
|
maticna ti je ok izbor, pasivni hladnjak na nb, i865 chipset, jedino kaj nema tolko jaku "opremu" ko moja pro-g pod obavezno uzmi neki drugi coller jer ovaj intelov box se poprilicno cuje, cak i kad ga se stavi na 7v (neko zamorno zujanje). ja imam northwooda 2,4, oc-o sam ga na 2,65 sa SPUSTANJEM napona sa def 1,525 na 1,375, radi ko bebica, a da ne spominjem hladnocu i zamjetnu tisinu posto sam stavil vent na 12v. temp su mi do nekih 45°C Max, a kak radi, evo ti screenshot dr.divix 1.0.6, encodiranje s original ac3-em sa dvd-a, 2 pass, high def ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Hvala, o AMD cu mozda i morati razmisljati, ali to mijenja sve. Jedno znam: necu OC. Northwooda sam danas trazio i na zalost ga nemaju niti se nadaju (slijedecih 2-3 mjeseca) kako ce dobiti. Hm, nisam bas bio na svim mjestima, niti pitao, mozda jos nesto isceprkam, ali mi se to ne svidja. Pogotovo ono sto mogu kupiti odmah. Mozda cu morati van kupovati proc. Nevjerojatno, pitam se: gdje ja to zivim? 80-tih godina je bilo moguce dobiti dijelove za "Galaksiju" u nekoliko paketa, preko grane, jer se nije smjelo uvesti toliko cipovlja odjednom (serija 74xx i Z80). Ovo mi slucajno palo na pamet. Hvala za savjete, ono bas i nije trebao 175 kB .gif da bih razumio ![]() Eto, stvar je u nabavi, za sada ide sve s Tulcima, sto bih zurio? ![]()
![]() |
#5 |
Premium
|
![]() Na kraju, jer sam cesto pitao, dobar covjek H. iz VeMila mi uspio isceprkati jucer P4HT/3GHz/512k cash/800fsb-Northwooda! Posadio sam ga u GA-8IPE, jos dvije Samsung 256MB, a i grafulju sam usadio u AGP8x slot - GF FX 5200, toliko da ide 8x, nisam gamer. Tako mi stari, dobar komp ostao kompletan, u dijelovima dok ne donesem iz supe kuciste. Za sada posla kao u vinogradu, dok nabacim sav SW i stare podatke. Ide brzo, makina je jaka, ali dok sve poslozim kako volim, tweaknem i ostalo, trebati ce 2 dana. Inace je radila nakon pola sata sa zelenim brezuljkom, sarenim leptirom, i zapisima bez ekstenzije, vec kako pocinju XP ![]() I sada je jos uvijek prakticki na SP2 driverima, ugusio sareni stit i postavio NIS fire-zid i AV 2004, OEM, uz plocu, zgodno. Sve je tiho, hladno, brzo - kao sto sam htio ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|