|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
(riješeno) Crossfire problem
Pozdrav! Dakle imam sljedeći problem: kada postavim u crossfire polje dvije 4850 kartice, jedna je powercolor 4850pcs a druga gigabyte R4850OC-1gh sve radi normalno izvrti par testova u 3d marku06 bez problema, a kada pokrenem bilo koju igru radi nekih 15 - 30-ak minuta i onda zamrzne, stavljeni su driveri 8.12! Napajanje je staro fortron pnf350w+fsp x3 vga booster 300w, mislim da nije do napajanja, vjerujem da su driveri ( ako jesu preporucite mi koje da stavim )! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: Jul 2008
|
Hmmm... Mislim da si trebao ispuniti "moj komp", tako da vidim o kojoj se ploči radi... Jesi probao zamijeniti mjesta karticama? I jesi probao recimo drivere 8.11? S tim da BIOS ploče stavi najnoviji, te drivere za ploču fino updateaj, makar morao sistem nanovo staviti, kod takvih akcija je najbolje sve "na čisto"... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Flaccitra
Datum registracije: Jun 2008
|
A probaj i obavezno sa 8.11 driverima. Izašao je hotfix koji je povučen ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Premium
|
Obrisao stare drivere sa DCP, stavio 8.11, flasho bios na ploci i opet sve isto! Probati cu jos zamijeniti slotove karticama mada ne vidim nekog smisla u tome, ako ne posudit cu od frenda neko jace napajanje pa vidit! Ako imate jos kakvih ideja nemojte se ustrucavati! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
A čuj, napajanje bi MOŽDa 8veliko možda) moglo to držati, ali ne znam koliko stabilno... Prvo ti savjetujem da staviš clock procesora na defoult, pa da onda vidiš kako se ponaša konfa... Veći takt, više energije treba... Ako radi sa nižim taktom tj. standardnim taktom, onda posudi napajanje pa isprobaj... Eh da, jel koristiš 1 ili 2 mostića za crossfire? Serija 4 ne potražuje 2 mostića, al ti probaj sa jednim, i sa dva, pa da vidiš kako se ponaša.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
Naravno, pazi kako okrećeš CF mostiće, mislim da je to važno, kao i IDE kabal.. ![]() I naravno, probaj razne kombinacije mostića: - Mostić skroz gore okrenut u jedan položaj - Mostić skroz gore okrenut u drugi položaj - Mostić skroz dolje okrenut u jedan položaj - Mostić skroz dolje okrenut u drugi položaj - Oba mostića okrenuta u jedan položaj - Oba mostića okrenuta u drugi položaj SIgurno ćeš doći do prave pozicije, samo si uzmi vremena i polako.. ![]() PS - Nemoj probavati križati (cross) mostiće, sigurno nebu radilo! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Za CF polje koristi se jedan mostić (položaj je nebitan za ovu priču) za CFX (dakle za tri grafe) koristiti ćeš oba Stavi najzadnje drivere + najnoviji hotfix (u glavnom pogledaj koji rješava bilo kakav problem sa CF-om na tim grafama) Dalje DFI LP X38/X48 ima problema sa CF-om i treba zadnji bios di je taj problem rješen posebno je izražen kod korištenja HD4870X2 kartice ali možda i tebi pomogne Dakle - flashaj Bios na zadnju verziju Napajanje kupi pošteno zayebi vga booster = bacanje para imaš kvalitetnih napajanja tipa Enermax Pro/Modu82+ 425W, Corsair VX450W i slični Imaš dve HD4850 koje cuclaju dosta struje
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() @onaj tko je postavio pitanje; Napajanje ti NE MOZE DRZATI TAJ CF kad se obje kartice zalaufaju i zagriju kroz kojih pol sata, kao sto i sam vidis, shvati to vec jednom. 350 Fortron, OMG. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
problem rijesen
Hej! Problem rijesen tako sta sam spojio jednu graficku dirktno na napajanje a drugu na booster i zatim se igrao cijeli dan, sve radilo stabilno ( klokano, ne klokano ), ali definitivno si moram uzeti nekako bolje napajanje ( u kucistu mi je totalni kaos ne znam vise sta mi sta spaja, imam hrpe switchera )! CF radi i sa jednim i sa dva bridgea bez problema! Ljudi hvala na savjetima i idejama, zelim vam nove oc rekorde u predstojecoj novoj godini! p.s. Ako koga sta zanima neka pita a ako ne zakljucajte temu ili sta vec! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|