|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
(riješeno) Problem sa upgradeom kompa
problem je slijedeći kupil sam matičnu gigabyte ep43-ds3l, proc intel pentium dual core 2.5, i 2x2gb ocz ram a sve ostalo sa stare konfe. ja to fino spojim kad ono mrtvo. upali se lampica na matičnoj na sekundu i to je to. grafička je 7600, a napajanje trust 450W ispravno Zadnje izmijenjeno od: marconny. 05.12.2008. u 13:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jesi li spojio sve izvode iz napajanja? Imaš 24-pinski ATX i 4-pinski +12 V za procesor. Vađenjem dugmaste baterije ili kratkim spajanjem pinova pored baterije možeš resetirati BIOS, ali prije toga izvadi naponski kabel iz napajanja. Nakon cca 10 sekundi vrati bateriju ili prekini spoj među pinovima, ovisno koji način si izabrao. Sve izvadi iz kućišta i na stolu složi samo napajanje i matičnu ploču te probaj uključiti tako da odvijačem kratko spojiš power pinove. Ako radi, stavi procesor s coolerom i opet uključi. Ako opet radi, stavi memoriju itd. dok ne dođeš do komponente koja zeza. Budući da nisi rekao koji je točno procesor, ne znamo u kojoj verziji BIOS-a je podržan niti koju verziju ti imaš pa provjeri to...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
proc je intel pentium e5200. kako piše na papirima matične podržava taj proc. iskopčao sam sve osim proca i sad mi zavrti njegov vent na kratko |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
riješeni problemi. prvo preslabo napajanje, a onda trk po novu grafičku. |
![]() |
![]() |
|
|