|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2008
|
Napajanje - pitanje
Ovo nije toliko problem koliko pitanje odnosno dilema, ali nisam znao gdje ga postaviti. Uglavnom, radi se o tome da sam si sastavio jednu konfiguraciju: MBO: Gigabyte GA-MA770-DS3 CPU: AMD Athlon64 x2 5000 RAM: 2x 1GB DDR 2 Kingmax 800 HDD: Hitachi SATA 320 GB DVDRW: LG 16x SATA GPU: Powercolor HD3850 i kako sam negdje prije sastavljao jos jednu konfiguraciju, malo slabiju, automatski sam ubacio napajanje Fortron 350 W. Spojio sam sve i radi bez problema, ali mi u manualu za maticnu pise da bi bilo najbolje da stavim napajanje od 400 W, pa sam tada poceo razmisljati koje komponente imam i da li sam pogrijesio sto sam uzeo ovo napajanje od 350 W. Racunalo nema neke posebno zahtjevne komponente pa mi prije kupovine nije ni palo na pamet nekakvo jace napajanje. Isto tako, sve je spojeno i radi bez problema. Pitanja su znaci: da li sam pogrijesio u odabiru napajanja. I ako jesam, kako bi se to moglo odraziti na rad racunala. Nekima pitanja mozda budu smijesna s obzirom da sam vec kupio komponente, ali uvijek se moze potrositi dodatni novac za ispravak glupih gresaka, zar ne ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Ne bi trebao imati nikakvih problema. Sumljam da ta konfa moze u peaku povuci vise od 220-240W i to bas da istovremeno maltretiras sve komponente. Upute su pisane s noname napajanjima u vidu. Ionako ne mogu samo na osnovu ploce preporuciti napajanje ali cak i da je to sve u kompletu ne mogu napisati da je dovoljno 250W jer bi netko spojio to sve na MS 300W, spalio sve i eto moguce tuzbe ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Sandy!!!
Datum registracije: Sep 2008
|
Moje misljenje je da je fortron 350w pnf sasvim dovoljan za tu konfu. To je jako kvalitetno i dosta jeftino napajanje. Definitivno dovoljno ![]() Zadnje izmijenjeno od: webstartm. 28.11.2008. u 23:56. Razlog: krivi broj :) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2008
|
Odlicno. Tako sam i ja razmisljao, da to nisu toliko jake i zahtjevne komponente da bi im trebalo puno snage, ali uvijek postoji ono - ali. ![]() Dakle napajanje ostaje. Hvala svima na brzim odgovorima. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|