|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Nov 2007
|
proc amd.. pukla ona iglica
Molim pomoc.. frendu je na procesoru pukla ona iglica.. to jest dvije one nozice koje se stavljaju u maticnu.. i sada se on boji upaliti komp.. dali on mozda moze radit bez toga ili ? i dali se sta cijelom kompu moze sta dogodit?ovo je taj proc CPU AMD Phenom X4 9850 Black Edition, quad core, 2.5GHz, SckAM2+ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
eh trebao je citati.http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=127344 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
može se probati zalemiti, nemaš kaj izgubiti ako se i ne uspije (jer garancija vam ne vrijedi na fizička oštećenja tako da nema govora o reklamaciji i slično) a ako su odlomljeni pinovi uz sam rub, onda je mnogo lakše to srediti...
![]() |
#4 |
Banned
|
ma ja se sjacam prije sam ja na svom starom slomio pa mi nista nije bilo.. radio je cist normalno.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
probajte.navodno ako su otisli neki naponski pinovi mogao bi raditi.iako ja cisto sumnjam. ak nis drugo kak kaze tomri pokusati zalemiti nemoze zajebati vise nego vec je. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
![]() |
#7 |
Sandy!!!
Datum registracije: Sep 2008
|
Ovisi koji su pinovi slomljeni i cemu sluze...probaj zalemit (ako sam neznas/nemozes/nemas dovoljno dobro lemilo odnesi nekom strucnjaku u servis il nesto) nece te kostat nista ,garancija ti nevridi ionako...ako neuspijes zalemit probaj upalit pa ces vidit jel radi ili ne ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
|
ma ja sam to davno.. a poslje toga sam slozil oko 10 kompova ljudima u ogulinu pa je dobro ispalo.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
Datum registracije: Jul 2008
|
Spakuj pinove i proc u spužvu, pošalji meni, probam ti zalemiti, sa 50% šanse će ti proc raditi. ![]() Samo ga onda moraš DOBRO hladiti, dakle obavezno nekakav masni cooler, jer ne želiš da se tinol otopi. ![]() PS - Probaj tamo gdje su pukli pinovi staviti druge kontakte u socket, npr od starih integriraca, to često pomaže. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ma neka ga prvo proba upaliti, pun k pinova se ionako ne koristi. Ima dobre sanse da ce raditi i bez njih |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Mislim da treba pocet raditi repozitorij tvojih bisera - ako dodje do temperature na kojoj bi se i najsrotniji tinol mogao poceti topiti (a ako kanis zalemiti pin na 940 pinskom podnozju, koristit ces neki kvalitetniji od vulgaris Sn/Pb (60/40%) kombinacije), mislim da ce mu tvoj zalemljeni pin biti najmanja briga (obzirom da se isti pocinje topini na ~200 celzijevaca).
![]() |
![]() |
#13 | |
Guest
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
Ipak sam razmišljao više unaprijed od tebe, te sam mislio napraviti sloj debel ne više od 1mm, tako da ne zahvatim ostale pinove, kratky sp0j anyone? Da, lemna točna drži do 200°C, ALI, tanki sloj ne drži, ako izdrži 100 super.. A ako je taj pin energetski, a ne podatkovni, onda je još bolje.. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
U krivu si, po tvojoj teoriji bi naponski regulatori skakali s ploce nakon kaj nakloukas tog Brisbacha i upalis Prajm ili 3D Čmark, a da ne spominjem grafulju ![]() Osim toga, takva ostecenja uopce niti nema smisla lemiti, umetnes pin u socket (nadjes slican ako si ostetio originalne), stavis proc, kuler i vozi (isprobano), naravno ako krpanje tih pinova uopce i ima smisla.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Imao ti 2 tone tinola ili lemnu tocku od 0.5 milla, topi se na 200C. Ali ovo vec zadire u osnove fizike... Citiraj:
Citiraj:
Kako bilo da bilo, i pri hipotetskih 100C na tom pinu i tvojem ugrozenom lemnom mjestu, tvoj lem bi mu bio namjanji problem...
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ma ionako je sansa da ce lem drzati gotovo nikakva, cemu rasprava? kao sto je vec receno s obzirom da proc ne radi zabit pin ili komad zice u socket na mjestu na kojem pin nedostaje tako da minimalno viri iz rupe i staviti procesor. to garantirano radi ![]() Tako ionako zavrse ovi zakrpani, pin pukne na spoju nakon prvo stavljanja ali daje kontakt i proc radi....sve dok se ne vadi van. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|