|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Spajanje na net preko modema i rutera
Da napočetku kažem ako negdje ima nešto slično, ispričavam se...samo onda dajte link ![]() Imam modem i ruter (znači svaki hardver posebno). Prije sam imao siemensov c-010 modem na koji sam spojio ruter i na ruteru napravio konekciju i on se spojio. Sad sam kupio novi modem ali ne znam sve postaviti da se spojim na net. Da mi olakšate: 1) Modem treba staviti u bridge mode - right? 2) Što je gateway - ruter ili modem? 3) Koje adrese da imaju - valjda trebaju biti u istoj grupi 192.168.0.1 i xxxxx.0.2 4) Konekcija se radi na modemu ili ruteru? Lako sam nešto zaboravio pitati pa ako se neš sjetite da još neš treba biti ja ću biti zahvalan.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
2) router 3) opet si u pravu 4) routeru Pa šta si uopće pitao kada sve znaš. ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Preko tog novog modema se nemogu nikako spojiti....stavim ga u bridge mode i pokušam se spojiti preko rutera U logu mi piše samo: - Trying to establish a PPPoE connection - PPPoE timed out waiting for connection. Connection attempt failed. - WAN interface is down.... Inače modem prepoznaje dsl liniju 2048/256..... Probao sam napraviti konekciju i na samom modemu, pa ista stvar.... Idem od pretpostavke da je malo vjerovatno da je novi modem u banani - prije ja nešto fušam.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Pa isprobaj se spojiti modemom pa vidi da li radi. Ako radi modem staviš u bridge mode, kako i napisao, a u routeru upišeš user name i password. Stavi sve IP adrese statičke i pazi da budu u istom rangeu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Što volim ove koji uređaje opisuju kao kruške i jabuke. Modem = Koji, točna oznaka modela? Router = Koji, točna oznaka modela? Najvjerojatnija greška je u neodgovarajućem VPI/VCI paru jer modem nije pred pripremljen od T-Coma. Vidi ADSL Bibliju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Bio je problem u VPI/VCI postavkama....u pravilu to nisam proučavao jer je modem (D-Link DSL-321B) imao automatski postavke za t-scum (ima u sebi postavke za dosta ISP-eva u europi)....hebiga... Nikky, kad dođeš u Zg imaš pifu ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|