|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Toshiba Laptop problem
Model Toshiba Satellite Pro M70, Centrino i915GM,X700 grafa, Pentium M 2.0, 512 DDR2... Simptomi: Smrzne nakon ulaska u WIN, nekad odmah,nekad nakon 5,10min, nema pravila, čak je dva dana po 5-6 sati radio bez greške..nakon smrzavanja i gašenja na tipku power obično ne diže sistem (skroz crni ekran, ni bios, ništa)..nakon 2-3 pokušaja opet digne win Stavio čisti xp, problemi ostali, probao bez optike i baterije i bez ijednog spojenog usb uređaja, problemi ostali ram prošao memtest (ako to šta znači), disk je nedavno mijenjan (ne ja) jer je stari riknuo, testirao disk i on je ok, temperature su malo više, proc idle 50-tak, pod optereć ide do 70, nije valjda to jer za doć do proca triba doslovno vadit matičnu tj. rastavit skroz lap potega pc diagnostic test od Toshibe, bacio plavi ekran pri testu zvučnika (harman ) .... svi savjeti dobrodošli |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
night shift
Datum registracije: Aug 2007
|
Prilikom butovanja pritiskom na F8 otvara se podmeni, u kome treba izabrati SAFE-mod. Podici ce se windows bez drajvera (ili sa minimumom). Ukoliko se u safe modu ne zaglavljuje, greska je u drajverima i programima kojih nema u safe a ima u normalnom rezimu. Dakle - softverski problem. Ukoliko se racunar zamrzava i u safe modu, znaci da greska nije u drajverima (jer ih ovde nema). Tada treba potraziti servis koji ce doci do kulera, ocistiti ga od prasine, podmazati osovinu ili zameniti ventilator. Serviser ce svakako prilikom otvaranja proveriti i stanje pasivnih hladnjaka na chipsetu i grafici. Ukoliko se i posle intervencije zaglavljuje, moras potraziti servisploca.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
proba san to odmah, samo zaboravi napisat, kvar je sigurno hardverski, a mislin da nije problem u pregrijavanju jer smrzne dok je hladan odmah po ulasku u win, a dan prije je radio normalno u komadu više od 4 sata....ali isto mu danas ide komplet rastavljanje čak sumnjam i na ovo http://www.notebookforums.com/showpo...2&postcount=48 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
rastavio ga danas skroz, nije pomoglo iako sam spustio temperature na normalu, kojih 15-20 stupnjeva -probao sa odspojenim modemom,wlanom,monitorom, sa drugim ramom, sa drugim ac adapterom i dalje smrzava, nakon šta sam odspojio touchpad proradio je (na kraju kabela od touchpada, na pinovima se vide oštećenja) i radio normalno cijelo popodne do navečer (u međuvremenu sam ga ugasio ili restartao bar desetak puta) a onda opet smrzavanje nakon 5,15 min ili sat, kako kad promijenio pastu i na grafi, nisan ima drugi proc za probat (ovaj inače prolazi sve softverske testove), prije nego zaključin da je ploča glavni uzrok svega ovog jedino šta više nema onog crnog ekrana, već nakon smrzavanja odmah ponovo ulazi u win |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|