|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Crte po monitoru
odjednom kad sam upalio komp pocele su se pokazivati neke crte po monitoru i neznam u cemu je problem! ja sam promjenio graficku, instaliro nove drivere, promjenio monitor, promjenio kablove do monitora, resetiro bios - izvadio bateriju, probo drugo napajanje, probo druge rame i nista od toga nije pomoglo! mozda je do proca ili maticne, neznam...?! konfiguracija je: maticna 8rda3+ pro, proc athlon 2500+ klokan na 3200 (radio stabilno pa sam mislio da je zbog klokanja, pa vratio nazad i opet isto), 1,5gb rama, codegen 450W napajanje, grafika ati radeon 9600xt...molim vas za pomoc ako znate! Zadnje izmijenjeno od: Izet Fazlinovic. 06.10.2008. u 19:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Nov 2007
|
Ode grafa,ili kupi novu ili bulji u artefakte. Konkretno je memorija na grafi otisla... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Mislim da je do drivera, ako si instalirao nove drivere, ne znaći da si dobro uninstallirao stare, pa je moguće da još uvijek rade probleme. Uninstalliraj ove drivere u safe modu pomoću driver cleanera i onda vidi. Ako to ne riješi problem instaliraj ponovno windowse.
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
O Izete, imam osjecaj da ti je graficka otisla na pocinak. Posudi od frenda neku AGP grafu i testiraj da budes siguran. Iako sigurnije od ovoga cini se da ne moze biti.
![]() |
#8 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Jesi pogledao AGP slot? Moguće da je i do njega ako si probao dvije grafiček pa se ponavlja isto sranje. Izduvaj ga kako treba, moguće je da ti je nešto uletilo unutra.
![]() |
#10 |
Registered User
|
Znas sta, ovo je jako slicno situaciji u kojoj sam se ja nasao (http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=121991). Trenutni mi je zakljucak da je kriva ploca ali se nikad nisam susreo sa slicnim problemom pa nisam bas siguran sta bi moglo biti. Mozda sam negdje promasio. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
![]() Pitanje : Dal ovo na slici ostane "stabilno" deformirano sa povremenim "disanjem" slike? Ili fasadira u beskonacno po ekranu? Davnih dana sa Iwill i Lucky Star plocama muku sam mucio sa Aladdin chipsetom i Matrox G200 kartama. Pojedini scroll ili slican manevar okidao je ovakve uzase svaki put! Matrox je prao ruke, a plocari su se pravili jednako blesavi. Tek nekon godinu i nesto, razdanilo se priznanje da je chipset radio havariju i misterioznu nekompatibilnost. Cuvam hostan primjer vec dugo : ![]() ![]() ![]() Cini mi se da ces najmanje glavobolje imati ako probas sa drugom plocom. Znam da nije zabavno, ali ovako mozes jako dugo napikavati. Postojala je poznata solucija koja je smirivala ovo stanje. Tad je bio u tek prvoj verziji ali poznat je postao po tome da je smirivo (dok se ne nadje prava solucija) ovakve havarije. Program se zove Display Doctor i ucitava neku vrstu vlastitu "dummy" drivera. Nista te ne kosta, cisto iz naucnih razloga probaj vidjeti hoce li i tebi smiriti u Windozama ovo stanje. U svakom slucaju, ploca ti je na listi najboljih sumnjivaca. 8 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
nekad je stabilno tako sa crtama, cim pomaknem neki prozor mjenjaju se i crte! mislim da je do graficke, kad sam uzo od frenda koja radi nije bilo vise crta al mi se sad pojavio plavi ekran, to je mozda zbog drivera, trebo bi bacit format c:...jos mi sam fali da je maticna osla, zbog tog sad novog plavog ekrana, a moguce je! hvala svima na sugestijama...morat ce stic nova grafa ili mozda i cijelo kuciste! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|