|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
(riješeno) SATA/IDE problem
Evo nisam znao dal da tu stavim ili na "Intel" podforum, al mislim da ce ekipa ovdje prije znat. Ovako, nisam se nikad prije time zamaro, al nekim slucajem skuzio, jer sam poceo kemijat nes s raid-om, da mi HDD-ovi rade u IDE modu a trebali bi raditi u SATA. Ploca je Asus Rampage Formula. I kad odem u Bios i prebacim na AHCI, jer pise u manualu da ako hocu da radu u SATA da prebacim na AHCI, vise se nece bootat. Probo sam guglat, dosta ljudi je imalo slicne probleme, al nitko ovakav. Pa ako moze tko pomoc da prebacim sve na sata bio bih zahvalan? ![]() Eto napravio testiranje ova dva hdd-a, WD2500YS, WD5000AAKS i za prvi je spalo max read 58mb/s i min 17mb/s a za drugi max 72mb/s a min 33mb/s Testiro sam s HD Tune Pro 3 Zadnje izmijenjeno od: Beo. 05.10.2008. u 14:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]() Neznam kaj si to to googlao jer ja se sjećam mase ljudi koji su isto pitali... ![]() http://support.microsoft.com/kb/922976 Citiraj:
![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
Eto ovo s regeditom je upalilo, sad sam uspio bootat s AHCI Enabled. Tako da puno hvala za to. ![]() Ali i dalje daje max read na 1. hddu 58mb/s i 72m/s na drugom. Ako si za ovo prebacivanje sa sata na sataII mislio pomocu onog jumpera, to je sredjeno. Jumpera je maknut. Pogledo sam hdd i kaze for sata jumper is not requiered. Ili je to max sto mogu ovi hdd-ovi? Zadnje izmijenjeno od: Beo. 05.10.2008. u 12:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
|
|