Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.08.2008., 08:40   #1
hrks
Premium

hrks's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
(riješeno) Spajanje ADSL splittera...

Ne znam dal ću baš znat objasnit jer nisam na "ti" sa tim izrazima, al evo da probam...frendica me zamolila da joj spojim zyxela kojeg joj je t-com ostavio.
To sad samo po sebi ne bi bio problem, ali ona ima onaj stari tel priključak sa ona tri metalna "štapića" koji ide u adapter sa tri normalna priključka (onaj T) iz kojeg jedan kabel ide u telefon u hodniku, a drugi u njenu sobu (nema telefona) na kojeg bi spojio zyxela kojeg bi prvo žično povezao s kompom, a onda prebacio na wireless. Znam da je šugavo objašnjeno no bolje ne znam...
Moje pitanje glasi, kak sad točno spajam splitter?

Ak kaj znači imam dovoljno svakakvih kabela (telefonski mrežni, tel. razdjelnike i sl). pa nije bed ak treba kaj produživat...

Zadnje izmijenjeno od: hrks. 13.08.2008. u 09:37.
hrks je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2008., 08:52   #2
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Svi telefoni trebaju biti iza splitera, imaš tri opcije...

1) Vučeš 2 kabla u sobu i 1 u hodnik te stavljaš spliter odma iza utičnice, 1 za sobu je za modem a drugi za telefon i 1 ide u hodnik...

2) Vučeš jedan kabal u sobu i jedan u hodnik (koristiš postojeće) i na svaku stranu kačiš jedan spliter/microfilter prije telefona...

3) Vučeš jedan kabal u sobu (modem) i jedan u hodnik a frendica kupi bežični telefon za sobu tako da reciver ostaviš kod telefonske utičnice i nemoraš vuć dodatni kabal za sobu, spliter je naravno odma iza utičnice...

Svi telefoni idu u phone, router ide u router ili modem (što već piše) linija u line...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.08.2008., 09:01   #3
mbed
Premium
Moj komp

mbed's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
mislim da ti je najpraktičnije rješenje broj 2 koje je predložio yedwy. imaš najmanje zezanja, kupiš još jedan spliter i samo ih popikaš na svaku liniju.

.
mbed je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2008., 09:19   #4
hrks
Premium

hrks's Avatar

Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Svi telefoni trebaju biti iza splitera, imaš tri opcije...

1) Vučeš 2 kabla u sobu i 1 u hodnik te stavljaš spliter odma iza utičnice, 1 za sobu je za modem a drugi za telefon i 1 ide u hodnik...

2) Vučeš jedan kabal u sobu i jedan u hodnik (koristiš postojeće) i na svaku stranu kačiš jedan spliter/microfilter prije telefona...

3) Vučeš jedan kabal u sobu (modem) i jedan u hodnik a frendica kupi bežični telefon za sobu tako da reciver ostaviš kod telefonske utičnice i nemoraš vuć dodatni kabal za sobu, spliter je naravno odma iza utičnice...

Svi telefoni idu u phone, router ide u router ili modem (što već piše) linija u line...
Ak sam dobro shavtio, trebao bi mi još jedan ADSL splitter, ako želim zadržat postojeću situaciju sa kablovima, jel?
S obzirom da je tel kabel u njenoj sobi nepotreban (jer ne koristi telefon u sobi), mogu jendostavno spojit splitter u hodniku, tam stavit zyxela i odmah ga bežično povezat sa kompom.
Jesam na dobrom putu?
Staro 13.08.2008., 09:27   #5
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Ako se ne koristi kabal za sobu onda ti je lako, iza utičnice staviš spliter, ubodeš kabel iz sobe u modem ulaz a ovaj iz hodnika u phone i to je to...
Dakle netreba ti još jedan spliter ako ćeš imati samo jedan telefon...
Staro 13.08.2008., 09:36   #6
hrks
Premium

hrks's Avatar

Odlično...hvala puno.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje