Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.07.2008., 16:41   #1
znj
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2007
problem sa memorijom

neznam gdje da pocnem...

prvi put sam posumnjao da nesto sa kompom ne radi kada sam pokusao instalirati WoW stajao je na 98% javljajuci neke errore... probao sam na 2 razlicita harda, u safe modeu i izvan... e zatim sam pokusao ponovno instalirati winse.. ubacio sam disk formatiro, i kad se napravio restart i winsi se bootali po prvi put, blue screen of death, i restart pa ponovno opet i opet.. zatim vratim 2Gb RAM-a koje sam prethodno izvadio i nekim cudom winsi rade... zatim probam ubacit WoW i nista.. ne pomaze, opet na 98% isti error...

Windows Vista 32-Bit
OCZ Gold 4Gb - 4x 1Gb

konfa iz moj komp

poslije svega toga, skinem memtest86 (www.memtest86.com) i odvrtim ga sve u redu do testa #7, tada mi javi sveukupno 11k errora, na svim slotovima memorije, otpr. 2.5-3k po komadu... i mene sad tu zanima zasto samo na jednom testu (test 7/9) prijavi tolko errora... i zatim zavrsi test 8 i komp se smrzne i nece se pomaknut... ni timer se ne mice nit gore progress..

thx unaprijed na pomoci
znj je offline   Reply With Quote
Staro 29.07.2008., 17:15   #2
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
OCZ + Gigabyte se znala i prije pokazati kao loša kombinacija IIRC bojim se da tu nema pomoći ako ti se ploča kolje s memorijom morat ćeš jedno od toga zamjenit...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.07.2008., 17:28   #3
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Da se uvjeris u ispravnost memorije, probaj ju na drugoj ploci..Naravno ako radi, onda je stvar da ti se ne slaze s maticnom.Ako ni na drugoj ploci ne radi normalno onda je nosi na garanciju.
srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 29.07.2008., 18:35   #4
znj
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2007
sve mi se cini da je nekompatibilnost...

jer prije par tjedana frend je koristio moju memoriju i normalno je pokreno PC i upalio CoD2... no naizgled i moja radi, no ti nekakvi detalji i problemi sa isntalacijama svakog 10-og programa... memtest86 sam pokreno na jednom komadu i nije prikazao greske, ali opet ne zeli instalirat probat cu opet izvrtit mem test na tom istom komadu.. ako ne uspije pokusat cu posudit frendovu memoriju.. sad pocinjem sumnjat i na przu..

EDIT: evo sad idem do frenda po njegove Balistixe, nadam se da necu imat peh i da ni oni ne rade kak spada...
znj je offline   Reply With Quote
Staro 29.07.2008., 18:56   #5
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
thopok je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja