|
![]() |
#1 |
Tlacitelj i neznalica
Datum registracije: Dec 2003
|
FAT 32 u NTFS
Imam dvije particije ona za "bezveze" je u NTFSu a onda na kojoj su WINXP je u FAT32 kako to pretvoriti u NTFS bez formatiranja... Vec je netko bio napisao to ali davno i vidim da vise nema tog posta.... THANX!
![]() |
#2 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
To sam ja napravio i sad zalim, FAT 32 je zakon za boot particiju. (povratak na FAT32 nije bas tak jednostavan i siguran) Ja sam koristio partition magic, u biti to mozes napravit i iz samih windoza.
__________________ |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Tlacitelj i neznalica
Datum registracije: Dec 2003
|
Ok hvala vidim da je jednostavno... A vase preporuke raditi to ili ne? Meni se to cini sasvim ok....Kakve su posljedice ako ih ima uopce. Vidim da Bruno nije bas zadovoljan.WHY?
![]() |
#5 |
Sannin
Datum registracije: Jun 2003
|
zar nije preporucljivo to ne radit na hdd ili particiji koja ima podatke na sebi?
![]() |
#6 |
Junior Member
|
Zato jel volim pristupit sistemskoj particiji pomoocu boot diskete, itd.. zatio jel u nuzdi mozes instalirat i stariji os npr. win 98, i fat32 je mrvicu brzi od ntfs. Zapravo nije da nisam zadovoljan, nego sam ljut sto sam to iso radit, eto samo to je:-)
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Magister Mundi sum!
Datum registracije: Jun 2003
|
Moji windowsi nakon kaj sam del NTFS se nisu još ni jenput zrušili ili pokazali BSOD , a dok sam imal FAT32 svako malo su krepavali i moral sam stalno reinstalirati windowse. Bil sam sretan ak su se opče pokrenuli na FAT32. A razliku u brzini nisam nikakvu primetil.
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Re: FAT 32 u NTFS
Citiraj:
![]() Osim toga, ne troši svaki fajl sistem iste resurse. Oću reć... ovisi i kolika ti je particija na kojoj trenutno imaš FAT32. Ako je velika od 4 - 8 GB clusteri na disku su ti veličine 4 KB (isto je i na NTFS-u ako je particija tolika). Ako je pak veličine od 8 - 16 GB clusteri su veličine 8 KB (na NTFS-u 4 KB). A ako je veličine od 16 - 32 GB clusteri su veličine 16 KB (na NTFS-u opet 4 KB). Znači da prelaskom na NTFS možeš dosta uštediti na prostoru na disku. XP također podržava tzv. "File Compression". Da je sad tu ne bi pisao do u besvijest pogledaj na ova dva linka: http://www.microsoft.com/resources/d...c_fil_lxty.asp http://www.microsoft.com/resources/d...c_fil_oexm.asp Čirs! ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#11 |
Junior Member
|
to kaj su uvjek po defaultu 4kb , ne valja.K JE PARTICIJA VECA OD 8 gb ODPRILIKE. (sporije)
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|