|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
![]() Ovako, posto imam prepreke izmedu routera preko kojeg idem na net dokopah se jeftino nekog linksys wap54gv AP-a (http://www.linksys.com/servlet/Satel...=0367639789B25) I pokusavam ja njega natjerati da radi kao wireless repeater, tj da preko njega kačim canyon WF511 na router canyon WF514. I mučim muku... I nakon sat-dva skuzim mala slova :-( Note: When set to "AP Client" and "Wireless Bridge" mode, this device will only communicate with another Linksys Access Point (WAP54G). When set to "Wireless Repeater" mode, this device will only communicate with another Linksys Access Point (WAP54G) and Linksys Wireless-G Router (WRT54G). Znači da želi raditi samo s linksys-om :-( Jel ima tko kakva iskustva s kojim drugim firmwareom da bi se to eventualno zaobislo? Jedino ovakva kombinacija dolazi u obzir, posto linksys nema ADSL modem, (ima samo AP) i imam samo jedan linksys hvala svima, pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Možeš li zamjenit uloge WF514 i tog Linkača (ako WF514 podržava Repeter mode)? Obzirom da taj tvoj Linkač nije linux based (modeli sa L u oznaci) nisam siguro da možeš na njega stavit neki drugi fw. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Jesi pokusao sa DD-WRT firmware-om? Definitivno moje preporuke ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
@WraGG Njegov nije L (linux) model, pitanje je jel se može upucat DD-WRT? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Ima ga na supported listi, tak da vjerojatno ide :-) Budem probal pa javim posljedice :-) http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php...evices#Linksys Hvala svima na brzom odgovooru |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Skini manual, pa ga resetiraj za flashanje. Mislim da je procedura da se iskljuci adapter, drzi pritisnuta reset tipka, onda ukljuci adapter i drzi jos 15 sekundi. Onda bi trebao biti spreman za flash. Najprije ubaci neki stariji originalni fw, a onda dd-wrt. Svakako najprije skini manual i googlaj, jer nisam siguran za ovu proceduru. Linksysi mi se slabo kvare, pa nisam previse ni radio s njima. Da je Ovislink 5460AP u pitanju, za njega znam sve napamet ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
Uspio staviti originalni najnoviji firmware. I sad se pojavio novi problem. Crko mi adapter napajanja... Sreca da nije krepal dok sam radil upgrade :-) DOk nabavim neki adapter tek onda mogu dalje probati... hvala na odgovorima |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
![]() Citiraj:
Uspio napraviti upgrade na dd-wrt, micro verzija. i sad na kraju javio neku grešku... ali je svejedno napravil upgrade. Probal sam se logirati prije nego sam ga resetiral - nije prošel login, vjerojatno jer je sad druga kombinacija usname/pass. Peije je bilo admin/admin, a sad je root/admin. Napravih reset i nekon toga više nemogu doći ni do web sučelja. Al router radi. Dok ga uštekam uredno se spoji na lan. Ping radi... Probal sam razne načine resetiranja koje sam našel na netu, al nijedan ne prolazi... :-( |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Evo sta kaze ddwrt wiki: Citiraj:
Code:
arp -d 192.168.x.x |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
Ne prolazi :-( Ako stavim na statičke IP adrese onda mi se spoji na router. Ako imam automatske postavke stalno javlja limited or no connectivity... i onda mi ni ping ne prolazi... To se i prije dešavalo ako je bil uključen DHCP server... A posto mu je defaultna postavka bila na static, resetom se sve riješilo. Jel moguće da je sad defaultna postavka na enabled, pa mi zato radi probleme? I da, nemam wirelessa... Tj ne nalazi mi mrežu |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|