|
![]() |
#1 |
..starija garda
Datum registracije: Dec 2002
|
zar nije sapphire malo prehvaljen?
..ono.. imam ga doma.. a gledam im i druge proizvode.. ono radi cisto OK, ima solidne i cijene...ali u biti je obican.. pa uopce nema nista posebno na njihovim karticama.. to je doslovno obicni referentni ATI
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
Re: zar nije sapphire malo prehvaljen?
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#4 |
..starija garda
|
..pa zasto onda njega isticati pred drugima, kod su svi ubiti isti :confused: ako se naleti na neki drugi , 50 kuna jeftinij, ja bi uzeo jeftinijeg ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
RAM, PCB, kondenzatori, soldering ... ma sve osim samog GPU-a i RAM-a nije isto na svakoj grafulji .... Osobno ne koristim Sapphire - jerbo ih nisu imali u Linksu kad sam kupoval, pa sam na nagovor Denisa probal ovu par dana i uzel je. Realno - radi. Nisam je OC-al, jerbo nem smisla, ali radi dobro. Da sam tražil OC - uzimal bi Hercules ili Sapphire. Kvaliteniji materijali izradi i bolji finish PUNO znaće. Tak i tak 99% proizvođaća koristi default dizajn PCB-a. Zašto popravljati nešto što nije strgano. Velim ... vrag je u detaljima ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Ja baš i ne šmekam Sapphire. Evo-samo da se dotaknemo 9500 i 9700 serije. Svaki je model izašao u barem tri inačice ![]() ![]() ![]() Pa ti lijepo pogledaš review na netu i u Rvata fino pikneš grafu kad ono-kurčina ![]() Umjesto onog kaj si mislio dobit dobiješ najadniji primjerak...u stvari zadnji OEM za bogtepita koje tržište u kutiji sa driverima... Dakle-dobio si neku šugavu reviziju, hladnjak najeftiniji i lošiji proc, a memorija je bila stvar sreće. Osobno sam vidio primjerke sa Infineon 3.0ns, 3.3ns i 3.6ns...a bilo je primjeraka i sa Hynix i Elixir chipovima...pa si ti misli. Samo čisti Retail dolazi u obzir kaj se mene i Sapphirea tiče. Ništa drugo. Te spike o "referentnom ATI dizajnu" mica-maci na rep... Čovjek bi pomislio da bu dobil BBA samo sa Sapphire logom-mislim to stoji, samo ako je Retail kakav kupiš i vani. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
CyberSky
Datum registracije: Feb 2004
|
Kad kupuješ karticu sve firme imaju iste gpu-ove no imaju različitu periferiju(tip memorije kvalitetu konetktora,kondenzatora ,coolera i svega ostalog što spada u periferiju) tak da možeš imat dobar gpu ali ako nemaš dobru periferiju gpu ti niš neznači
![]() |
#9 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Treba malo paziti i pri tome. Nekak čisto sumnjam da bu najači vs najslabiji ATI partneri dobili baš iste proceve. Evo.npr kad kupuješ novu 9800 PRO npr.-na nekim modelima se može naći 350 a na nekima bogme 360 GPU. A 360 je iz XT modela i može se jače nafrljiti. Pa da je isto-nije ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Ja imam 9600 xt saphire i mogu reci da sam presuper zadovoljan .
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Na stranim sajtovima je Saphire solidno ocjenjena, jedino kaj ima šugavi vent koji treba mam promjeniti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Na netu vani pročitaš test Sapphire-a, sve pet, dobra memorija, ide ko gluha svinja... Kupiš tu i popušiš 3.6ns memoriju koja "ne ide s mjesta" Kaj se tiče njih-samo Retail. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Émile Flournoy
Datum registracije: Oct 2003
|
Jeftinije Sapphire kartice su loše npr. modeli 9200, 9600 dok su od 9600 pro jako dobre. Neko rekao da je isti Gpu i memorija ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Općenito mi se uopće ne sviđa kupiti tak skupi komad hardveraja ko što je grafa u bulk pakiranju. U Retailu ju dobiješ u kutiji, sa svom opremom i eventualno nekim dodatnim softverom, a u bulk parikanju ti je zamotaju u antistatičku vrećicu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
..starija garda
|
..ma bas me briga za retail... ne interesira me lijepa kutija vec razlike u proizvodima.. koje nazalost postoje ![]() ..bulk ima prednost sto vidis chipove i lako procitas oces ili neces to bez da vadis is kutije , a zna se potrefit dobar bulkani izbor : roller : sto se tice sapphirea.. imam radeona9600pro ..i radi dobro.. i to je to.. ali nista nije bolji od ostatka proizvoda na trzistu kao sto su CLUB3D , asus, blabla itd.. ..to mi je poanta , cisto da ga ne uzdizemo :clap:
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Ne znam kakve su ostale ATI kartice tj proizvođači, ali sa Sapphire 9800 PRO nisam zadovoljan. Imao sam hrpu ATI kartica dosad i ova je daleko najlošije izvedena. Čini mi se da je jedino što vrijedi sam chip. Staviti ovako bijedan vent na takvu karticu je više nego loš potez |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
member
|
Sapphire 9600 losa? Pa u kur... Na koju god graficku pomislim da bi kupio ispadne da ne valja.... Prvo ati 9200 128 bit pa sad ova.... Na kraju ispada da ispod 1000 kn nema dobre grafulje.... A vec 2 godine imam GeForce 2 i dobro me sluzi..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
kad smo vec kod radeona, ste skuzili ove nove jeftinjak 9800 pro kartice? nisu 256-bitne nego 128-bitne! mislis si da kupujes 9800 pro, dodjes doma, instaliras i zbenchmarkas, a kad tamo performanse losije od 9800 non-pro ! jedina razlika kaj na kutiji pise malim slovima 128-bit.. ak kupujes bulk onda vjerojatno nema razlike dok ne dodjes doma i piknes u stroj! ![]()
![]() |
#21 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() http://forum.pcekspert.com/showthrea...threadid=10365 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Razlike svakako postoje i to ne samo na tržištu grafa. npr-za 40-tak kuna više od najeftinijeg OEM-a sam kupio Retail TEAC 40x pržu. Sa tom serijom su neki ljudi imali grdih problema, ali nijedan sa Retail paketom. Ni firmware nije bio isti... A uz lijepu kutiju, šarafe, manual i medije sam dobio i godinu dana garancije više. Nekad davno sam imao Nvidiu-RETAIL, dvije ATI-ce, Retail i nikad problema. Vodila se velika rasprava na ATI forumima vani-zaključak je bio da ako nećeš probleme-kupi Retail ![]() Vi kak hoćete-ali meni dosta znaći kad se moram odvojiti od hrpe krznatih i dobijem tvornički ZAPAKIRANU i NERABLJENU grafu. Nije isto da li ti proizvođač daje jednu, dvije ili tri godine garancije. A ne da dobijem primjerak kojeg su razno-razni divljaci na testovima clockali do max, vukla se od redakcije do redakcije...i na kraju ti još uvale takvu... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Propali Amigaš
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
..starija garda
|
od bulkanih sam imao voodoo3 3000, i bila je strava ![]() inace i sam sam rekao , da nazalost postoje.. citas ti mene ili ti je samo do ![]() ![]() pa i sam sam isao kupit retail DVDrom jer je onaj bulkani totalno drugaciji (i fizicki izvana, a tko zna sta je unutra) ![]() opet, vidjao sam puno bulka.. itekako dobrog.. stvar je samo dobre volje da se provjeri sta je u vrecici ![]() ima i skarta.. pa ti vidi.. naravno da cu uzeti retail ako je proizvod bolji.. ali kazem da to sigurno nece biti zbog lijepe kutije ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Propali Amigaš
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Ja sam od bulkanih stvari uzeo dvd i DOBRO ga pregledao prije samoga uzimanja i DvD je strava a frendov samsung nije bas tako dobar, to je lutrija kako naletis ![]()
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
A jeste razmišljali kaj o tome ko je u stvari proizveo samu grafu. Ja uzo manli r9000 (128mb). Kutija manli, cd i upute manli, a na grafi ne piše ništa. Ali zgleda ko saphire r9000. Otvorim ja aidu a ono stvarno piše saphire! Ja sam sad valjda dobro prošao, ali kaj ako kupiš nekog brand name priozvođača a dobiješ MSindustries ili manli?! ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|