Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.04.2008., 09:04   #1
Sašin komp
Registered User

Sašin komp's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Exclamation (riješeno) HITNO ne prepoznaje laptop hard disk

Upomoć, radi se o ovome. Laptop normala radio (radi se o hp nx940) upalim ga kad ono crni ekran na kojem piše da mi fali windows/system32/congig/system i piše da ga mogu repair by starting windows setup using the original Setup CD ROM
so i tried with xp cd to repair, or new setup of xp, but setup cannot complete, cause it cant see my hdd..
Šta bi moglo to biti? Molim vas, ne mogu živit bez ovog laptopa! ... radio jučer normalno
Sašin komp je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2008., 09:21   #2
m&n
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2008
Citiraj:
Autor Sašin komp Pregled postova
Upomoć, radi se o ovome. Laptop normala radio (radi se o hp nx940) upalim ga kad ono crni ekran na kojem piše da mi fali windows/system32/congig/system i piše da ga mogu repair by starting windows setup using the original Setup CD ROM
so i tried with xp cd to repair, or new setup of xp, but setup cannot complete, cause it cant see my hdd..
Šta bi moglo to biti? Molim vas, ne mogu živit bez ovog laptopa! ... radio jučer normalno
uhhh,ajde prije probaj vidjet dali je u biosu hdd iskljucen ako je ukljuci ga ako ne probaj reinstalirat widnowse,formatira disk ako to ne radi mislim da je otiso disk
m&n je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.04.2008., 12:11   #3
Killer_99
Ubojito stvorenje
Moj komp

A pogledaj koji disk imas ako je S-ATA disk trabs prvo istalirati drivere za istog da mores normalno istalirati Win

Killer_99 je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2008., 12:29   #4
m&n
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Killer_99 Pregled postova
A pogledaj koji disk imas ako je S-ATA disk trabs prvo istalirati drivere za istog da mores normalno istalirati Win
Daj mi ovo malo pojasni neide mi u glavi kako da instalira drivere za HDD ako nema widnowsa gore?????

Imo sam 20 razlicith diskova i na nijednom nisam trebao drivere instaliravat to windowsi sami rade.Osim ako nisi mislio na nesto drugo.
Staro 21.04.2008., 12:35   #5
RisingPower
čudovište

RisingPower's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor silent-hunter Pregled postova
Daj mi ovo malo pojasni neide mi u glavi kako da instalira drivere za HDD ako nema widnowsa gore?????

Imo sam 20 razlicith diskova i na nijednom nisam trebao drivere instaliravat to windowsi sami rade.Osim ako nisi mislio na nesto drugo.
Evo još jednog stručnjaka!

Bilo je već milijardu puta govora o tome kako drivere za SATA diskove valja učitati sa diskete prilikom instaliranja windoza ,ili treba uzet nLite i integrirat ih u instalacijski CD.

Nekad driveri niti nisu potrebni, ovisno o postavkama u BIOS-u...
Staro 21.04.2008., 12:40   #6
m&n
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor RisingPower Pregled postova
Evo još jednog stručnjaka!

Bilo je već milijardu puta govora o tome kako drivere za SATA diskove valja učitati sa diskete prilikom instaliranja windoza ,ili treba uzet nLite i integrirat ih u instalacijski CD.

Nekad driveri niti nisu potrebni, ovisno o postavkama u BIOS-u...
od tih miljardu puta ja to prvi puta cujem.A daj mi reci odakle ta disketa?Sta onaj koji nema disketne jedinice?ok na cd-u nekom ima kolko sada citam.
Btw kao sta sam reko ja nisam strucnjak govorim iz svojeg iskustva,i znam sa 100% sigurnoscu ne samo kod mene nego kod kojih sam ja komp slagao nije bilo potreba za tim takozvanim driverima.

A ako ne citate laptop mu je normalno radio mislim da nema price ovdje o tim driverima ovdje je sasvim drugi problem po meni opet kazem
Staro 21.04.2008., 12:48   #7
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Bilo bi najbolje kada bi izvadio taj hard, stavio u 2,3" externo kućište i spojio na obični pc i pokušao nešto raditi s njime jer imam osjećaj da je hard vrisnuo.
Staro 21.04.2008., 13:19   #8
Sašin komp
Registered User

Sašin komp's Avatar

Wink mislim da mi disk nije crko

mislim da hard disk radi jer kad mi se otvori hp recovery vidim kad očitava svoje dokumente. Ajte narode udružite se da mi pomognete, nema razloga za prepirku od ovih gore. I hvala vam
Staro 21.04.2008., 14:07   #9
Sašin komp
Registered User

Sašin komp's Avatar

Hvala ljudi, instalirao sam za S-ATA-u driver i sve je ok sada.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno