Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.09.2025., 21:42   #2461
Deamon101
Premium
Moj komp

Deamon101's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Promo Pregled postova
To moze reci samo neko ko ne radi 8+ sati u windowsima. Ne radi se o 2ms po kliku vec o satima, danima, godinama klikanja po traljavom interfejsu.
Kada radiš dugo sa računalima onda znaš i složiti OS da ne moraš gubiti 8+ sati čačkajući po sučeljima obzirom da ne šteka ništa nego skratiš to na 1-2 sata
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
I posto je sluzbeno racunalo nemozes instalirati nista van onog sto je predefinirano.
Razviti socijalne vještine, ne bojati se okoline, cijeniti tuđi rad, zamoliti tehničara da riješi problem ukoliko postoji, nagraditi ga poslije.

Malo vas zezam ljudi nemojte se sada čangrizavo i štreberski uloviti i reagirati, ali ono, štekanje explorera i photos app, nisam si mogao pomoći, možda da postate na "softverski problemi" topic pa ćemo sve riješiti?
Deamon101 je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2025., 21:47   #2462
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Složite si FE ovak i bude sve ok

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.09.2025., 21:56   #2463
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Isto nije loše za probati koristiti neki alternativni file explore, ima ih. Bolje to nego čekati kao budala.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2025., 22:07   #2464
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Deamon101 Pregled postova
Kada radiš dugo sa računalima onda znaš i složiti OS da ne moraš gubiti 8+ sati čačkajući po sučeljima obzirom da ne šteka ništa nego skratiš to na 1-2 sata

Razviti socijalne vještine, ne bojati se okoline, cijeniti tuđi rad, zamoliti tehničara da riješi problem ukoliko postoji, nagraditi ga poslije.

Malo vas zezam ljudi nemojte se sada čangrizavo i štreberski uloviti i reagirati, ali ono, štekanje explorera i photos app, nisam si mogao pomoći, možda da postate na "softverski problemi" topic pa ćemo sve riješiti?

A jebaj ga meni nije smijesno jer pogotovo nakon ovog sto kazes reci tehnicaru nek rijesi...u ogromnim globalnim firmama nije to tak jednostavno a omjer idiota i onih kojima puca ona stvar za poslom nadilazi one koji zele neke stvari popraviti. A oni koji zbilja znaju kako? Njih je mozda 5%. Ali ako imas potencijalno rijesenje objasni pa mogu predloziti nadleznima za managed klijente. I onda te jos MS sa svojim poluproizvodima hebe.

Citiraj:
Autor Mario92 Pregled postova
Složite si FE ovak i bude sve ok

To mi je prvo kaj slozim na svakom Windows PC-u
Staro 29.09.2025., 22:09   #2465
d0X
Kostolomac
Moj komp

d0X's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
@Mario92 složeno još od 7-ice tako, ove recently i frequently pizdarije su oduvijek bespotrebne
Staro 29.09.2025., 22:13   #2466
Deamon101
Premium
Moj komp

Deamon101's Avatar

Ovo u folder options uvijek na default i nikad problema, na 1000+ instalacija.

Nego ChatGPT ima prijedloge, osnovne + složene, čak je i sam od sebe predložio ps skriptu koju mi je napisao za "refresh explorera/čišćenje cache-a"

Otvorimo radije topic na softverski problemi jer ovo nije generalni problem niti sa windows 10 niti sa 11.

Ali ako ima nešto u tome, onda može biti jedino povezano sa mapiranim shared folders...ali to se riješi sa shortcutom na mrežno mjesto umjesto mapiranja. Može biti i da je loš antivirus pa on negdje usporava isto.

Alternative : Explorer++, FreeCommander XE, Q-Dir, Unreal Commander, FileVoyager, Total Commander.

Možda da probate i ovo?

Zadnje izmijenjeno od: Deamon101. 29.09.2025. u 22:33.
Staro 29.09.2025., 22:49   #2467
Dule
Premium
Moj komp

Dule's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Deamon101

Mislim da ne kužiš problem... predlažem ti sljedeći eksperiment. Digni Windows XP virtualku i Windows 11 virtualku i napravi sljedeće:

otvori Explorer -> navigiraj mišem u C:\Windows\System32\Drivers\etc\hosts -> right click edit sa Notepad -> paste proizvoljnu liniju -> save -> zatvori sve.

Pa javi koliko vremena ti je trebalo za svaki OS. Okvirna procjena je barem 3-4 sekunde razlike IMO. I toga se nakupi.
Dule je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2025., 02:43   #2468
Deamon101
Premium
Moj komp

Deamon101's Avatar

Citiraj:
Autor Dule Pregled postova
Deamon101

Mislim da ne kužiš problem...
Nemoj misliti, znaj.

Napravio sam sada experiment na win10 i win11, nakon što sam si dao prava na taj fail, otvaranje, promjena, spremanje, svo troje je bilo instant.
Xp ne mislim probavati, kod njega se napravi prije nego se uopće spremi? Ode u prošlost?

Kako god ovo je za softverske probleme i ako nekoga muči "lag" u windowsima u exploreru javite se i probat ćemo riješiti. Tu su i alternative gore spomenute.

Noć svima.
Staro 30.09.2025., 05:53   #2469
kopija
DIY DILETANT

kopija's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Dela se naveliko, šta jest jest.
Citiraj:
Improved: Made underlying changes to help improve the performance of launching cloud files from File Explorer and loading context menus.

Killer feature:

Citiraj:
New! Use AI actions in File Explorer to edit images or summarize documents. Just right click (or press Shift+F10) on the file and select AI actions.
kopija je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2025., 07:19   #2470
spiderhr
Premium

spiderhr's Avatar

Datum registracije: Jul 2021
Citiraj:
Ovo u folder options uvijek na default i nikad problema, na 1000+ instalacija.

Nego ChatGPT ima prijedloge, osnovne + složene, čak je i sam od sebe predložio ps skriptu koju mi je napisao za "refresh explorera/čišćenje cache-a"

Otvorimo radije topic na softverski problemi jer ovo nije generalni problem niti sa windows 10 niti sa 11.

Ali ako ima nešto u tome, onda može biti jedino povezano sa mapiranim shared folders...ali to se riješi sa shortcutom na mrežno mjesto umjesto mapiranja. Može biti i da je loš antivirus pa on negdje usporava isto.

Alternative : Explorer++, FreeCommander XE, Q-Dir, Unreal Commander, FileVoyager, Total Commander.

Možda da probate i ovo?

Kaj i Smoot fonts ugasiš? Hm, kod mene se to ostavlja kao i Show window content while dragging, ali skoro pa sve gasi.
Oglas

Oglas
Staro 30.09.2025., 08:54   #2471
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Rekao bi ja da deamon ne radi takav posao da ga jebe ta neresponzivnost explorera.
Ja se dnevno moram X puta spojit na nekakav server/share, pa na pojedinačne kompove na C$ i slično i tu je w11 explorer stravično iritirajuće spor i izgleda kao da se sve smrznulo.
I ne, ne smijem instalirati ništa drugo, i ne ne mislim dodavati u favorite (ako bi tako nešto uopće pomoglo, imam filing da bi tek to ubilo sve) par tisuća lokacija/kompova. Meni je razlika OGROMNA, na svu sreću pa mi ostali alati rade normalnom "brzinom" ako se to tako može nazvati i što nisu ni najmanje zahtjevni i rade na bilo čemu.

Privatno koristim samo i jedino TC još od doba DOSa tj Norton Commandera (zapravo od Win, pošto TCa nema za DOS ).

Fun fact: u mom slučaju ovaj perf mod ne radi doslovno niš tj ne pomaže.

Zadnje izmijenjeno od: Disco. 30.09.2025. u 10:06.
Disco je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2025., 08:55   #2472
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Smooth fonts uvijek on, iako ne znam koliku to razliku čini na 10 i dalje. Na sedmici je bila ogromna razlika. I meni je default on bio Use drop shadows for icon labels on the desktop. Ostalo sve sam gasio i nije se nitko nikada žalio. Doduše ne bi oni vidjeli razliku niti da si im ne znam što ugasio
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2025., 09:14   #2473
Deamon101
Premium
Moj komp

Deamon101's Avatar

Citiraj:
Autor spiderhr Pregled postova
Kaj i Smoot fonts ugasiš? Hm, kod mene se to ostavlja kao i Show window content while dragging, ali skoro pa sve gasi.
Ne gasim nikad ništa, sve na default i sve normalno radi.
Staro 30.09.2025., 10:45   #2474
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

I na poslu i doma imam share pa mi se ne smrzava ništa, doma imam jedan share, na poslu 4.

Više mi smrdi da nekaj mrežno ne valja vama kojima šteka to. Istina je da se FE vrti i vrti dok nemre do share-a, ali se ne smrzne nego puni onu zelenu liniju gore u address baru i može se prekinuti kad god.

Druga stvar je kad se koristi file open dialog, tu nažalost se treba čekati

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Staro 30.09.2025., 10:57   #2475
spiderhr
Premium

spiderhr's Avatar

Datum registracije: Jul 2021
Citiraj:
Autor Disco Pregled postova
Rekao bi ja da deamon ne radi takav posao da ga jebe ta neresponzivnost explorera.
Ja se dnevno moram X puta spojit na nekakav server/share, pa na pojedinačne kompove na C$ i slično i tu je w11 explorer stravično iritirajuće spor i izgleda kao da se sve smrznulo.
I ne, ne smijem instalirati ništa drugo, i ne ne mislim dodavati u favorite (ako bi tako nešto uopće pomoglo, imam filing da bi tek to ubilo sve) par tisuća lokacija/kompova. Meni je razlika OGROMNA, na svu sreću pa mi ostali alati rade normalnom "brzinom" ako se to tako može nazvati i što nisu ni najmanje zahtjevni i rade na bilo čemu.

Privatno koristim samo i jedino TC još od doba DOSa tj Norton Commandera (zapravo od Win, pošto TCa nema za DOS ).
Kak onda brzo hendlaš tih par tisuća lokacija/kompova?
Staro 30.09.2025., 11:27   #2476
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
I na poslu i doma imam share pa mi se ne smrzava ništa, doma imam jedan share, na poslu 4.

Više mi smrdi da nekaj mrežno ne valja vama kojima šteka to. Istina je da se FE vrti i vrti dok nemre do share-a, ali se ne smrzne nego puni onu zelenu liniju gore u address baru i može se prekinuti kad god.

Druga stvar je kad se koristi file open dialog, tu nažalost se treba čekati

Moguce. Ista stvar je preko VPN-a u Homeofice-u i u uredu na lokalnoj mrezi (LAN). Imam u uredu jednu Linux kantu na kojoj nemam tih problema. Dal je Windows osjetljiviji na probleme na mrezi? Nemam pojma.
Staro 30.09.2025., 13:03   #2477
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Budem bas snimio malo te delayeve kod prvog otvaranja spomenutih stvari.
https://imgur.com/a/1514HG7

Nije prvo otvaranje u danu, uptime masine je 20 sati, ali je jednako lose neovisno o kolicini i vremenu koristenja. Kad su mu bas losi dani ili je frisko rebootan dodajte na ovo vrijeme jos sekundu-dvije vise. I tako se ponasa od prvog dana otkad je kod mene, tocnije od 06.2023 :)
Staro 30.09.2025., 13:13   #2478
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor spiderhr Pregled postova
Kak onda brzo hendlaš tih par tisuća lokacija/kompova?
Pa nikako tj čekam, i rješavam komp po komp. I ne treba to meni svaki dan, niti ikad moram pristupiti svima odjednom, ovo sam više napisao apropos trpanja u favorite.
Ugl kako sam napisao nemojte se usporediti vi koji pristupate na npr 3 ili 5 istih lokacija. Ne radimo svi isti posao.

Isto tako mene boli kifla za nvme na PCIe 5.0, ne vidim razliku u odnosu na SATA SSD.

@mario: nema u mojim primjerima punjenja zelene crte, samo sve stoji i izgleda kao da nema pristup i da je smrznuto i onda se samo otvori nakon npr 10 sekundi, na w10 je to bilo 2-3 sekunde ovisno o linku.

Zadnje izmijenjeno od: Disco. 30.09.2025. u 18:41.
Disco je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2025., 13:35   #2479
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
https://imgur.com/a/1514HG7

Nije prvo otvaranje u danu, uptime masine je 20 sati, ali je jednako lose neovisno o kolicini i vremenu koristenja. Kad su mu bas losi dani ili je frisko rebootan dodajte na ovo vrijeme jos sekundu-dvije vise. I tako se ponasa od prvog dana otkad je kod mene, tocnije od 06.2023
Koji je hw u pitanju? Koristite li neki 3rd party AV?

Znam da mi je trendmicro dosta usporil komp, s Defenderom je sve bilo dosta bolje.

EDIT: sad sam videl ostale videe, da ovo nekaj sigurno ne štima, nemre biti tak sporo nikak. Da nije power management postavljen na recommended ili powersave? Na par frejmova vidim da CPU nejde prek 2GHz, u burst modu bi trebal single core biti bar na 4Ghz pa more objasniti ovak loše performanse.

More biti i do Intela hehehe

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Zadnje izmijenjeno od: Mario92. 30.09.2025. u 13:40.
Staro 30.09.2025., 13:56   #2480
Deamon101
Premium
Moj komp

Deamon101's Avatar

Meni ovaj video izgleda kao Onedrive zbog kvacice, znači preko mreže djelomično?
Citiraj:
Autor Disco Pregled postova
Isto tako mene boli kifla za nvme na PCIe 5.0, ne vidim razliku u odnosu na SATA SSD.
Kao što momci neki kažu gore, jedna milisekunda radi razliku u visokovažnim poslovima koje oni rade, a mi ne, te dvije milisekunde nekad znače razliku između bankrota i profitabilnosti.

Što se tiče power managmenta nemre biti to, kod mene je uvijek powersave, smanjena potrošnja, ventilatori, doduše nekad čekam jednu milisekundu duže kod klika, ali rijetko.

Zadnje izmijenjeno od: Deamon101. 30.09.2025. u 14:46.
Staro 30.09.2025., 14:06   #2481
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Fajlovi su dostupni lokalno na kompu, ne ide s clouda. Barem ne bi smjelo.

Citiraj:
Koji je hw u pitanju? Koristite li neki 3rd party AV?

Znam da mi je trendmicro dosta usporil komp, s Defenderom je sve bilo dosta bolje.

EDIT: sad sam videl ostale videe, da ovo nekaj sigurno ne štima, nemre biti tak sporo nikak. Da nije power management postavljen na recommended ili powersave? Na par frejmova vidim da CPU nejde prek 2GHz, u burst modu bi trebal single core biti bar na 4Ghz pa more objasniti ovak loše performanse.

More biti i do Intela hehehe
I7 12850HX (laptop), 64GB, RTX A2000
Kad stoji ovako u idleu nema tu neke pozadinske aktivnosti, najveca aktivnost dolazi od task managera oko 1% cpu usagea i tu i tamo jos neki app skoci na 1% cpu usagea, sve je mirno. Nvme miruje 0-2% usagea, obje graficke isto.

Imas pravo jbt led, ostao mi je upaljen power save mod na zici, ali ne primjecujem razliku u ovim scenarijima sad kad je vracen na best performance (cpu boosta do ~3.6GHz).

Defender je na kompu. Osim par corpo menađment appova i toolova (koje ne vidim u task manageru kao power hungry appove, ne iskacu na vrh liste) ostalo su svakodnevni user appovi i par appova za posao. Ja na ovom kompu ne mogu sjebat valjda nista jer je zakljucan sa svih strana.

Ne bi ja ovo toliko ni primjecivao da paralelno ne koristim W10 na privatnom kompu i onda kad se prebacim na privatni sve mi nekako leti. S druge strane, na poslovnom kompu sav posao odradjujem preko VPN-a i delay mi je sastavni dio posla. Za svaki klinac cekam 2-3 sekunde pod normalno. I tako 8 sati Tako da definitivno primjecujem svakojake delayeve na razini OS-a kada radim s lokalnim fajlovima.
Staro 30.09.2025., 14:32   #2482
Dule
Premium
Moj komp

Dule's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Evo kod mene:

Windows 11 24H2: https://avacyn.radiance.hr/stuff/videos/win11.mp4
Windows Server 2008 R2: https://avacyn.radiance.hr/stuff/videos/ws2008r2.mp4

Meni je ovdje očito da je prvi sporiji za duplo, ali opet, možda sam to samo ja i kako je netko gore napisao pijem previše kave

Zadnje izmijenjeno od: Dule. 30.09.2025. u 14:41.
Dule je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2025., 14:34   #2483
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
ne, baš je vidljiva razlika, onako OČITO.
Staro 30.09.2025., 14:57   #2484
Neo-ST
Premium
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Di vam se žuri? Na pola životnog vijeka ste, pomalo
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2025., 14:59   #2485
Deamon101
Premium
Moj komp

Deamon101's Avatar

Neki provode život živeći, neki provode gledajući jel jedna milisekunda ili dvije kod otvaranja explorera, a neki niti ne znaju da su vjerojatno loše odradili oni, ili netko drugi, instalaciju os-a koji ne bi smio štekati kako nekima šteka, pa se onda traži krivac u Microsoftu i kojekakvim verzijama za što ne postoji nijedan dokaz te se onda ovdje se spama tema.

Dakle, javite se pod softverske probleme i pokušat ćemo riješiti ili platite/zatražite od nekoga tko zna što radi da vam instalira os.
Staro 30.09.2025., 15:11   #2486
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

hahahaha, hvala ti. Javi kad si slobodan.
Staro 30.09.2025., 15:12   #2487
d0X
Kostolomac
Moj komp

d0X's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Što ima zahtjevno u lupanju next-next pri instalaciji Vindoza? Ne pretvaraj najniži računalni posao u nešto kompleksno što nije.
Staro 30.09.2025., 15:18   #2488
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

e stari moj, zato nama šteka, a njemu je brzo.
Staro 30.09.2025., 15:52   #2489
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Ha gle....krenulo je sa ovim postom i umanjivanjem ocito i dalje aktualne problematike:

https://forum.pcekspert.com/showpost...postcount=2448

Pa preko izjava tipa:

Citiraj:
Nemoj misliti, znaj.
(malo arogantno ako mene pitas al ajd).

Citiraj:
Kao što momci neki kažu gore, jedna milisekunda radi razliku u visokovažnim poslovima koje oni rade, a mi ne, te dvije milisekunde nekad znače razliku između bankrota i profitabilnosti.
.

Citiraj:
Neki provode život živeći, neki provode gledajući jel jedna milisekunda ili dvije kod otvaranja explorera, a neki niti ne znaju da su vjerojatno loše odradili oni, ili netko drugi, instalaciju os-a koji ne bi smio štekati kako nekima šteka, pa se onda traži krivac u Microsoftu i kojekakvim verzijama za što ne postoji nijedan dokaz te se onda ovdje se spama tema.
.

Dakle imamo:

1. Neshvacanje stvarne problematike (ponavljam ne radi se o milisekundama vec katkad i pola minute)
2. Umanjivanje problematike samo zato jer ti nisi naletio na isti problem

Ako sam nesto u zivotu naucio onda jest cinjenica da ako ja nemam problem to ne znaci da ga netko drugi nema i da on ne postoji. Ne radi se tu o par miliseknundi kako kazes pa da se trebamo povoditi za "get a life" poslovicom. Za nekog ko je sat - dva za kompom je to zanemariv problem, za one kojima je IT kruh i koji imaju taj problem - to je vrlo stvaran i iritantan problem. Cinjenica je pak da ako malo istrazis da se radi o poznatom bugu u Windows Exploreru koji nitko od nas nemoze rijesiti prckanjem po postavkama sustava ili regeditu , problem je u optimizaciji koda same aplikacije i nacina na koji hendla mrezu. Barem po ovome sto sam zadnjih par godina istrazio kad me dovoljno iziritiralo. Danas mi se na sluzbenom lapu opet desilo > 40 sekundi da otvori "My Computer" - reco suck it i oso si napravit kavu. Ironicno trebao sam fajl koji je lokalno spremljen na lapu.

Drugo. Ako se okrenemo na cistu privatnu sferu, nikakav posao. Kupis novo racunalo za 1000+ Eura i sad eto steka na ovaj nacin zbog neoptimiziranog softwera. Osobno sam picajzla kaj se softwerske optimizacije tice i volim kad racunalo radi fluidno, bez ovakvih naglih stucanja. A mislim da nas je vecina takvih. Nitko nebi radi par miliseknudi dramio, ali pola minute ili da ti se smrzava sustav na par sekundi ako samo otvoris menu u taskbaru da promjenis audio izlaz - e to je sranje (i ponavljam - na 10-tki tog problema na istom stroju nema...zato i ekipa sizi).

@Mod > molim prebaciti ovaj dio u softwerske probleme jer sad fakat vec gadno spamamo.
Staro 30.09.2025., 16:12   #2490
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

nisu problemi softverske prirode, jer pričamo o Windows 11, problem koji ne možemo riješiti ako koristimo Windowse, jer to je dio feature liste.
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno