Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > Iskon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.01.2010., 10:53   #931
borisko
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2008
SpeedTouch je bolji jer cujem da na istoj liniji ima manju atenuaciju od Siemensa, dok je recimo port forwarding i dnydns bolje izveden na Siemensu.

btw. frendu su nedavno trebali zamijeniti Siemensa i dobio je SpeedToucha jer kako mu je rečeno, Siemensa više nemaju(?)

I da, definitivno je problem do T-coma jer oni na centralama prebacuju parice a kao što vidiš tvoja nije prebačena.
borisko je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2010., 12:20   #932
summus
Premium

summus's Avatar

Datum registracije: Jul 2009
@borisko Hvala.

Još jedna "anomalija" telefon mi više ne radi a DSL na Optimi radi, Iskon još ništa...

Znam da je Siemens 763 po tehničkim karakteristikama bolji od SpeedToucha 780 (108 Mbps a SpeedTouch 54 Mbps, na Siemensa mogu spojiti HDD...) ali zanima me koji se "u praksi" pokazao boljim, pa ako još netko ima preporuku koji je bolji od ova dva, samo naprijed
summus je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.01.2010., 21:00   #933
the_ghost
lar~
Moj komp

the_ghost's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor summus Pregled postova
@borisko Hvala.

Još jedna "anomalija" telefon mi više ne radi a DSL na Optimi radi, Iskon još ništa...
Znaci da paricu nije t-com jos prebacio.

Citiraj:
Znam da je Siemens 763 po tehničkim karakteristikama bolji od SpeedToucha 780 (108 Mbps a SpeedTouch 54 Mbps, na Siemensa mogu spojiti HDD...) ali zanima me koji se "u praksi" pokazao boljim, pa ako još netko ima preporuku koji je bolji od ova dva, samo naprijed
btw, trenutno ti daju 780 jer nema siemensa sljedecih par tjedana tako da ne mozes birati.
the_ghost je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2010., 23:35   #934
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp

Blue_Fatal1ty's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
@borisko Hvala.

nije to nikakva anomalija. Optima ti je isključila telefon 12.1. kak je i dogovoreno dok internet promet ti sam moraš odjavit.
Blue_Fatal1ty je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2010., 01:12   #935
summus
Premium

summus's Avatar

Citiraj:
Autor Blue_Fatal1ty Pregled postova
Optima ti je isključila telefon 12.1. kak je i dogovoreno dok internet promet ti sam moraš odjavit.
Hvala ni to nisam znao. U Iskonu su mi rekli kada sam podnio zahtjev da ništa više ne moram kontaktirati Optimu, da će sve oni riješiti i da će mi doći račun za Optimu do 12.01 a od 12.01 račun od Iskona... Sutra ću prije nego zovem Iskon nazvati Optimu da vidim što će oni reći. Ako odmah na početku imam probleme sa Iskonom pitam se što će biti poslije, malo ću još razmisliti, ali najvjerojatnije ću ostati na Optimi. Neka mi optima samo vrati telefonsku liniju, internet imam, a Iskonovci neka dođu po svoj SpeedTouch i neka ga nose.... raskid mi ionako nemogu naplatiti jer su debelo prekoračili onaj rok od 30 dana....
Staro 14.01.2010., 09:30   #936
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp

Blue_Fatal1ty's Avatar

Citiraj:
Hvala ni to nisam znao. U Iskonu su mi rekli kada sam podnio zahtjev da ništa više ne moram kontaktirati Optimu, da će sve oni riješiti i da će mi doći račun za Optimu do 12.01 a od 12.01 račun od Iskona... Sutra ću prije nego zovem Iskon nazvati Optimu da vidim što će oni reći. Ako odmah na početku imam probleme sa Iskonom pitam se što će biti poslije, malo ću još razmisliti, ali najvjerojatnije ću ostati na Optimi. Neka mi optima samo vrati telefonsku liniju, internet imam, a Iskonovci neka dođu po svoj SpeedTouch i neka ga nose.... raskid mi ionako nemogu naplatiti jer su debelo prekoračili onaj rok od 30 dana....

... ili ne moraš sam odjavidi... Neznam sad točno. Uglavnom mora se kod samoinstalacijskih paketa. Ja mislim da je tebe najviše sjebo T-com. E sad radi čega nisu paricu prebacili neznam... Naovi i Iskon i njih pitaj također i traži neki popust ili slično.
Staro 14.01.2010., 10:24   #937
the_ghost
lar~
Moj komp

the_ghost's Avatar

Citiraj:
nije to nikakva anomalija. Optima ti je isključila telefon 12.1. kak je i dogovoreno dok internet promet ti sam moraš odjavit.
Ovo nije promet samo, ovo je DSL linija, znaci da mu je jos uvijek aktivna na Optimi. Zovi iskon da to rjese.
Staro 14.01.2010., 12:51   #938
summus
Premium

summus's Avatar

Jutros sam prvo zvao Optimu i tražio da mi pošalju dokumentaciju da ponovo sa njima sklopim ugovor, iz korisničke službe su mi potvrdili da od 12.01.2010. oni više nemaju nikakve veza samnom i da ništa ne trebam odjavljivati...

...zatim sam zvao Iskon da raskinem ugovor ili da mi odmah danas omoguće pristup internetu i kada budu imali Siemens SX 763 da mi ga daju umjesto ovog SpeedToucha... Poslao sam Iskonu i mail čisto da imam i pismeni dokaz, kada sam i što sam tražio. Iz iskona su opet obećali da će to T-Com danas riješiti, jer posljednjih par dana su imali puno posla pa nisu stigli

Ako danas ne prespoje paricu, vratiti ću se na Optimu, ako se ipak udostoje odraditi posao ostati cu na Iskonu...

Sada mi je baš zanimljiva ova situacija, iz Optime mi kažu da su samnom sve rasčistili i da ja prema njima niti oni prema meni više nemamo nikakvih obveza a ipak mogu i dalje koristiti njihov DSL jer mi je ostao njihov modem pošto je prošlo više od dvije godine otkako sam na Optimi....E sada se pitam: Ako iz T-Coma danas ne prespoje paricu pa ja raskinem ugovor sa Iskonom a ne vratim se na Optimu, idalje imam DSL od Optime - da li bi mi stizao račun za internet? Pošto su mi u Optimi potvrdili da od 12.01.2010. nisam više njihov korisnik. (a i ako bi mi dolazio račun za DSL ne bi mi mogli naplatiti pretplatu za telefon jer je telefonska linija isključena 12.01.2010.) - Zanimljivo razmišljanje?
Staro 14.01.2010., 13:15   #939
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp

Blue_Fatal1ty's Avatar

to je sivo područje, a i vjerojatno bi te isključili kad bi s iskonom prekinuo ugovor.

... i BTW: nije iskon kriv nego šugavi T-com! Njihova je parica i oni te trebaju prebaciti na iskon jer T-com daje drugim operaterima u najam parice. Znači zovi T-com i izvadi spisak!
Staro 14.01.2010., 13:23   #940
borisko
Premium
Moj komp

Citiraj:
... i BTW: nije iskon kriv nego šugavi T-com! Njihova je parica i oni te trebaju prebaciti na iskon jer T-com daje drugim operaterima u najam parice.

Znači zovi T-com i izvadi spisak!
Prvi dio je točan, drugi nije.

Iskon mora odrađuje taj dio posla preko T-coma. Ako on nazove, neće mu ništa T-com napraviti.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.01.2010., 13:27   #941
summus
Premium

summus's Avatar

Naravno da jučer nitko nije došao da prespoji parice (ako je uopće više do toga problem), jer sve tri strane mi vrte drugu priču, zvao sam T-Com i oni su mi rekli da nemaju nikakav zahtijev za moj broj i da je to problem između mene i Optime i Iskona, navodno Optima i Iskon to trebaju riješiti...

Optima: "Od 12.01 niste više naš korisnik i sve je uredno odjavljeno..."
Iskon: "T-Com treba prespojiti paricu sa Optime na Iskon da vam mi možemo pružiti uslugu..."
T-Com: "Mi nemamo nikakav zahtjev za taj broj to je stvar između Optime i Iskona..."

Tko sad ovdje laže?
Staro 15.01.2010., 13:41   #942
branuschi
Premium
Moj komp

branuschi's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Sredinom 11/2009 sam zatražio da se sa Optime prebacim na Iskonov DUO.CARnet. Nazvali su me iz iskona par dana prije Božića i rekli da mi mogu doći istalirati modem tek 12.01.2010..... I stvarno jučer došli dečki stavili modem sve spojili ali nisu mogli uspostaviti vezu sa Iskonom i onda mi lijepo rekli da je to kriv T-Com (uvijek je kriv netko drugi) jer nije fizički prespojio paricu da me prebace sa Optime na Iskon.... Uglavnom oni tako ostavili sve spojeno i rekli da će to proraditi samo da T-Com treba prespojiti paricu....

Danas još uvijek nikakvih znakova života, pa ja ponovno spojim modem od Optime i voilaa imam internet.... znači još ništa nisu mijenjali....

E sad što se tiče modema kad sam zvao Iskon da želim preći na njihov DUO.CARnet njihov djelatnik mi je tvrdio da ću dobiti Siemens SX763, a jučer su mi donijeli SpeedTouch 780 - koji je po vama bolji od ova dva modema? Pošto su već lijepo prekoračili rok od 30 dana u kojem su mi trebali omogućiti svoje usluge mogu tražiti raskid ugovora (dakle mogu ih ucjenjivati)... a mogu tražiti i Siemens 763. Što bi te mi vi preporučili SpeedTouch ili Siemens?
svakako prigovor pismeno e-mailom ja sam zbog kašnjenja dobio paket bez ugovorne obveze( tj. nisam morao platiti 480kn) i još 500kn razgovora prema svim mrežama koje sam mogao potrošit u neograničenom roku eto trajalo 1.god. mislim na bonus od 500kn!

malo budi strpljiv i uporan što se tiče spajanja i zovi ih što više na tel. bude se to riješilo inače i mene je t-scum kočio kad sam prelazio na iskon!!
Staro 15.01.2010., 13:47   #943
Dr. Beast
Premium

Datum registracije: May 2006
Ja sam prelazio s T-Coma na DUO.CARNet i bio bez telefona i interneta dva dana dok nisam jedno jutro uhvatio tlačiti Iskon i T-com, i sredili stvar i 15-ak minuta, problem je bio do T-Coma.
Dr. Beast je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2010., 14:29   #944
the_ghost
lar~
Moj komp

the_ghost's Avatar

Citiraj:
Naravno da jučer nitko nije došao da prespoji parice (ako je uopće više do toga problem), jer sve tri strane mi vrte drugu priču, zvao sam T-Com i oni su mi rekli da nemaju nikakav zahtijev za moj broj i da je to problem između mene i Optime i Iskona, navodno Optima i Iskon to trebaju riješiti...

Optima: "Od 12.01 niste više naš korisnik i sve je uredno odjavljeno..."
Iskon: "T-Com treba prespojiti paricu sa Optime na Iskon da vam mi možemo pružiti uslugu..."
T-Com: "Mi nemamo nikakav zahtjev za taj broj to je stvar između Optime i Iskona..."

Tko sad ovdje laže?
Ako je Optima odjavila, onda znaci da je zaprimljena dokumentacija od Iskona za prenosenje broja. T-com nema zahtjev za broj nikakav, samo prebacivanje parice. Tako da teoretski svi govore istinu. sto ti znam, ne pomaze.

edit: a zvanjem t-coma neces moci dobiti nikakve informacije o prebacivanju parice, o tome support nema veze, to radi veleprodaja za operatere
Staro 15.01.2010., 17:02   #945
borisko
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor borisko Pregled postova
Prvi dio je točan, drugi nije.

Iskon mora odrađuje taj dio posla preko T-coma. Ako on nazove, neće mu ništa T-com napraviti.
Citiraj:
Autor the_ghost Pregled postova
Ako je Optima odjavila, onda znaci da je zaprimljena dokumentacija od Iskona za prenosenje broja. T-com nema zahtjev za broj nikakav, samo prebacivanje parice. Tako da teoretski svi govore istinu. sto ti znam, ne pomaze.

edit: a zvanjem t-coma nećeš moći dobiti nikakve informacije o prebacivanju parice, o tome support nema veze, to radi veleprodaja za operatere
Kao što rekoh, nema smisla zvati T-com.

Zovi Iskon i inzistiraj da ti daju točan datum kad ćeš biti prebačen i požali se reklamacijama

Zadnje izmijenjeno od: borisko. 28.07.2010. u 12:13.
Staro 16.01.2010., 15:27   #946
the_ghost
lar~
Moj komp

the_ghost's Avatar

izgleda da je doslo do nekog zajeba s racunima jer mi na racunu pise da sam duzan za prosli mjesec a platio prije roka placanja. zakon
Staro 16.01.2010., 16:10   #947
borisko
Premium
Moj komp

Citiraj:
izgleda da je doslo do nekog zajeba s racunima jer mi na racunu pise da sam duzan za prosli mjesec a platio prije roka placanja. zakon
Također, dobio informaciju na 0800 1000 da imaju pogrešaka na računima (krivo obračunata dugovanja) i ispričali se.
Staro 18.01.2010., 14:48   #948
summus
Premium

summus's Avatar

Evo napokon, prije jedno pola sata T-Com je prespojio paricu i sad sam na Iskonu...

Citiraj:
Autor branuschi Pregled postova
svakako prigovor pismeno e-mailom ja sam zbog kašnjenja dobio paket bez ugovorne obveze( tj. nisam morao platiti 480kn) i još 500kn razgovora prema svim mrežama koje sam mogao potrošit u neograničenom roku eto trajalo 1.god. mislim na bonus od 500kn!
..koliko dugo je bilo to kašnjenje? Jer meni je to tjedan dana, ako računam od dana kad su mi donijeli modem, a ako bih računao od isteka onih 30 dana od kad su zaprimili moj hatjev onda skoro mjesec dana...
Citiraj:
Ako je Optima odjavila, onda znaci da je zaprimljena dokumentacija od Iskona za prenosenje broja. T-com nema zahtjev za broj nikakav, samo prebacivanje parice. Tako da teoretski svi govore istinu.
Da, svi su teoretski govorili istinu, T-Com je tu bio glavni krivac ...na onaj mail koji sam poslao na reklamacije u srijedu još mi nisu odgovorili, sad trebam poslati opet mail na reklamacije da se nešto dogovorim sa Iskonom vezano uz ovo kašnjenje.....samo neznam što da ih tražim, onaj popust za plaćanje trajnim nalogom su ukinuli, jedino da tražim da ostanem kod njih ali da nisam vezan ugovorom na 18 mjeseci.... Ima li netko kakav pametan prijedlog što bih mogao tražiti kao kompenzaciju za duševne boli?
Staro 18.01.2010., 19:36   #949
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp

Blue_Fatal1ty's Avatar

Citiraj:
Ima li netko kakav pametan prijedlog što bih mogao tražiti kao kompenzaciju za duševne boli?
barem jedan, dva mj bez pretplate..
Staro 20.01.2010., 00:43   #950
Sinisazg
Premium
Moj komp

Sinisazg's Avatar

Ljudi moze samo jedna mala pomoc.

Vjerojatno je bilo tu rijeci oko ovoga, ali da sad ne listam cijeli dan temu.

Uglavnom, radi se o tome da kod T-Coma mogu dobiti i maxTV i ADSL u kombinaciji. Znaci brzina je uredu.

Eh sad posto Iskon ionako koristi T-Com parice zasto mi je onda njihova DUO ili TRIO usluga nedostupna? Da li je to netko od vas uspio rijesiti i na koji nacin?

LP,
Sinisa
Sinisazg je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2010., 10:15   #951
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp

Blue_Fatal1ty's Avatar

Citiraj:
Autor Sinisazg Pregled postova

Uglavnom, radi se o tome da kod T-Coma mogu dobiti i maxTV i ADSL u kombinaciji. Znaci brzina je uredu.
Mozes dobit ili imas? To je velika razlika.
Staro 20.01.2010., 10:39   #952
the_ghost
lar~
Moj komp

the_ghost's Avatar

Citiraj:
Autor Sinisazg Pregled postova

Eh sad posto Iskon ionako koristi T-Com parice zasto mi je onda njihova DUO ili TRIO usluga nedostupna? Da li je to netko od vas uspio rijesiti i na koji nacin?
Ako ti je nedostupna do vrlo vjerovatno znaci da iskon nije dosao u tvoju centralu.
Staro 20.01.2010., 11:33   #953
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp

Blue_Fatal1ty's Avatar

Citiraj:
Ako ti je nedostupna do vrlo vjerovatno znaci da iskon nije dosao u tvoju centralu.
da vidiš nisam čitao dobro...

Na kojoj si centrali dali možda znaš?
Staro 20.01.2010., 18:03   #954
Sinisazg
Premium
Moj komp

Sinisazg's Avatar

Citiraj:
da vidiš nisam čitao dobro...

Na kojoj si centrali dali možda znaš?
Ma to ti je tu u Zg-u, kvart Donja Dubrava (citaj: vuko*ebina).
Sinisazg je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2010., 20:36   #955
branuschi
Premium
Moj komp

branuschi's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Evo napokon, prije jedno pola sata T-Com je prespojio paricu i sad sam na Iskonu...

..koliko dugo je bilo to kašnjenje? Jer meni je to tjedan dana, ako računam od dana kad su mi donijeli modem, a ako bih računao od isteka onih 30 dana od kad su zaprimili moj hatjev onda skoro mjesec dana...
meni su od zaprimanja zahtjeva uključili 31 dan znači po ugovoru su kasnili 1 dan ali ipak eto bili velikodušni!!
Staro 22.01.2010., 11:04   #956
summus
Premium

summus's Avatar

...prema meni onda trebaju biti još velikodušniji, ako žele da ostanem kod njih, jer uz sve ovo kašnjenje i probleme koje sam već opisao - zamijenili su mi i telefonski broj, iako sam tražio da mi ostane isti broj, vjerovatno je i za to kriv T-Com ili možda ovaj put nije...?
Staro 22.01.2010., 11:26   #957
generic
Premium
Moj komp

generic's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
...prema meni onda trebaju biti još velikodušniji, ako žele da ostanem kod njih, jer uz sve ovo kašnjenje i probleme koje sam već opisao - zamijenili su mi i telefonski broj, iako sam tražio da mi ostane isti broj, vjerovatno je i za to kriv T-Com ili možda ovaj put nije...?
Eto ti još povoda da tražiš onu kompenzaciju

Btw., mene su s t-coma na duo.carnet prebacili u roku 10 dana, lijepo civilizirano, zadržao broj, dobio SMS kad će me uključiti. Jedino nisam siguran da li su me uključili u točno vrijeme jer sam smetnuo s uma da je tel preko voipa.
generic je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2010., 16:40   #958
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp

Blue_Fatal1ty's Avatar

Citiraj:
S obzirom da si trebo bit prebačen ako se dobro sječam 12.1. onda ti je taj dan isključen i telefon i trebao si bit prebačen, a pošto nisi prebačen taj dan nego kasnije Iskon nije u mogučnosti dat ti isti broj jer je T-com isključio tvoju teleonsku liniju. Znači kriv je T-com. Za ponovno aktiviranje istog broja bi trebao tražiti T-com, ali pošto si već na Iskonu to nije moguće. Pitaj SZK šta da radiš i svakako traži neku kompenzaciju.
Staro 22.01.2010., 17:02   #959
the_ghost
lar~
Moj komp

the_ghost's Avatar

Citiraj:
S obzirom da si trebo bit prebačen ako se dobro sječam 12.1. onda ti je taj dan isključen i telefon i trebao si bit prebačen, a pošto nisi prebačen taj dan nego kasnije Iskon nije u mogučnosti dat ti isti broj jer je T-com isključio tvoju teleonsku liniju. Znači kriv je T-com. Za ponovno aktiviranje istog broja bi trebao tražiti T-com, ali pošto si već na Iskonu to nije moguće. Pitaj SZK šta da radiš i svakako traži neku kompenzaciju.
On je prelazio s optime...
Staro 22.01.2010., 18:48   #960
summus
Premium

summus's Avatar

Da prelazio sam sa Optime na Iskon, T-Com je bio kriv jer nije 12.01 prespojio paricu, a kada su to napravili 18.01 promjenjen mi je telefonski broj....mislim da je za promjenu broja kriv Iskon iako su mi kada sam zvao njihovu službu za korisnike rekli da je problem to što im Optima nije odobrila taj broj....ma tko god da je kriv, meni je Iskon rekao da ću 12.01 postati njihov korisnik, zadržati stari broj... Nitko drugi mi nije davao nikakva obećanja, jer nikoga osim Iskona nisam ni zvao prije 12.01.

Još mi nisu odgovorili na e-mail iz Iskonovih reklamacija, neznam koji rok imaju za odgovor, u njigovoj službi za korisnike rekli su mi da je rok za odgovor na reklamacije 30 dana, a čini mi se da sam negdje na forumu pročitao da je rok 14 dana?

Da i treća stvar prije pola sata su mi vratili moj stari broj
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke