Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.10.2003., 21:53   #61
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Citiraj:
Originally posted by Sky

• Core/Memory clock: 400 MHz / 300 MHz
Ovo 400/300 je čudno
Ko" da je clock 9600PRO
Ma ne-taj clock GPU-a ne stoji nikak...
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2003., 22:57   #62
>>>KUKY<<<
Premium
Moj komp

>>>KUKY<<<'s Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Ništ ne fali infineonu, memorija je u većini slučajeva i kvalitetnija od hynixa i samsunga i radi savršeno stabilno
Nije tocno. Proguglaj malo i vidjet ces da se u slucaju 9800 np ova memorija ne moze clockat.
Samo samsung od 2.3 -3-3 ns i mislim da se i hynix moze..
Sa infineon memorijom ovu karticu nije moguce modat u 9800 pro.
Oglas

Oglas
Staro 20.10.2003., 23:00   #63
>>>KUKY<<<
Premium
Moj komp

>>>KUKY<<<'s Avatar

Citiraj:
Memorija je Infineonova, 3.0 . Savjet, kupiti ili ne?
sky ne uzimaj to.. na ama bas svakoj stranici sam procito da se s ovom memorijom ne da moddat...
Staro 20.10.2003., 23:19   #64
Sky
Guest

Datum registracije: Apr 2003
Core speed np je 400 (provjereno). Pro ima core speed 380. Tko je ovdje lud?:confused:
I već sam pročitao kako je Infineonova memorija zak***c, i da je Samsung 2.8 ( logično, ali kojeg nitko ne stavlja na np, osim powercolora ) i 3.3 ( e, sad mi više nije logično) bolji od Infineonovog 3.0 . Hynix nisam vidio nigdje na 9800 np.
Izgleda da su prve serije 9800 np imale Samsungovu memoriju.
Ok, kužim da se bolje kloka, ali jel ima netko iskustva iz prve ruke?
Sky je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2003., 00:12   #65
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Originally posted by Jelc
Ak si oko skopaš
Ona jedna AIW 9700 PRO o kojoj sam pričao je bila BBA.
Pa si ti misli.
Ja bih osobno uvijek uzeo sporiji Hynix nego Infenion.

Npr-9700 sa Hynix memorijom/3.3 ili 3.6/ ne sjećam se baš, se bez beda dala flashati u 9700 PRO.
Ili u Fire GL.
A jedna verzija Sapphire-a sa 3.3 ns Infenion memorijom jedva dela stabilno na default frekvi...itd...
Ja i dalje stojim kod toga da je infineonova memorija kvalitetna i stabilna iako uvijek može bit iznimaka. Ja ne sudim memoriju po tome dal se može clocknut za 10 mhz više ili dal će se moći flešat u nekaj jer to nema ono apsolutno nikakve veze . Fleš i overclock su stvar i sreće i dobrog hlađenja tak da ne možeš po tome prosuđivati kvalitetu memorije.
A još sam da velim da apsolutno ne postoji ni pod razno bba AIW 9700 pro sa 4 ns hynix memorijom, ono ni pod razno. Sve AIW 9700 pro imaju 2.8 ns samsung.
pinsla je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2003., 00:13   #66
>>>KUKY<<<
Premium
Moj komp

>>>KUKY<<<'s Avatar

Citiraj:
Ok, kužim da se bolje kloka, ali jel ima netko iskustva iz prve ruke?
Ma fora ti je u tome sto se samo samsungova memorije moze moddat u 9800 pro, gok se sa infineon memorijom en moze.
Za hynix nisam siguran al mislim da se isto moze moddat ali ne tako lako kao sa samsungom..
Staro 21.10.2003., 00:17   #67
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Citiraj:
Originally posted by K82
Nije tocno. Proguglaj malo i vidjet ces da se u slucaju 9800 np ova memorija ne moze clockat.
Samo samsung od 2.3 -3-3 ns i mislim da se i hynix moze..
Sa infineon memorijom ovu karticu nije moguce modat u 9800 pro.
Gle uopće me ne zanima dal se može clockat ili modat ja samo tvrdim da infineonova memorija nije nikaj manje kvalitetna ili manje stabilna od ostalih. Sve ostalo ovisi i o pcb-u i implementaciji na kartici.
Staro 21.10.2003., 01:36   #68
Jelc
Super Moderators

Citiraj:
Originally posted by pinsla
Ja i dalje stojim kod toga da je infineonova memorija kvalitetna i stabilna iako uvijek može bit iznimaka. Ja ne sudim memoriju po tome dal se može clocknut za 10 mhz više ili dal će se moći flešat u nekaj jer to nema ono apsolutno nikakve veze . Fleš i overclock su stvar i sreće i dobrog hlađenja tak da ne možeš po tome prosuđivati kvalitetu memorije.
A još sam da velim da apsolutno ne postoji ni pod razno bba AIW 9700 pro sa 4 ns hynix memorijom, ono ni pod razno. Sve AIW 9700 pro imaju 2.8 ns samsung.
Mislim da sam to vidio review jednog od prvih primjeraka na nekom "ozbiljnijem" siteu/budem još pogledal/, a kaj se tiče memorije bilo je dosta pritužbi na Infenion.
Na onoj 9500 koju sam isprobavao je znala delat probleme u normalnom radu,bez clockanja, a i grijala se svinjski...

Jebiga-problem je u tome kaj na netu imaš npr.dosta reviewa Sapphire 9800 np ali sa Samsung 3.0 memorijom, a ovakav model nisam našao.
Jednostavno nemaš dosta informacija.

A i pun mi je nos više da na našem tržištu uvaljuju grafe bez ikakvog bundlea...
Iskrcaš brdo love za grafu a dobiješ kitu.

Ja bih na mjestu Sky-a pričekao još malo, dolaze i nove NDivie, neke novije ATI-ce pa će valjda pasti cijena.
Jer sad je fakat jadan izbor...
Staro 21.10.2003., 02:08   #69
Jelc
Super Moderators

Citiraj:

http://www.tweaknews.net/reviews/aiw9700pro/ati5.php
Staro 21.10.2003., 07:06   #70
Sky
Guest

Jawohl! Mogu čekati dok HL2 ili D3 ne dođu, a ond kupujem najbolje do 2 milje krznaša. Thanx za savjete!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.10.2003., 14:05   #71
Jelc
Super Moderators

Citiraj:
Originally posted by Sky
Jawohl! Mogu čekati dok HL2 ili D3 ne dođu, a ond kupujem najbolje do 2 milje krznaša. Thanx za savjete!
Jedan moj frend je lijepo prodao sve staro,piknuo u komp PCI 4MB grafu,i oročio kume na mjesec dana jer bi ih inače rastepel
Veli da se baš fino odmorio od igranja
I dobro mu je došla pauza da si fino razmisli kaj bu kupio...
A i PCI grafa dobro dođe kad zajebeš flashanje BIOS-a grafičke

Staro 21.10.2003., 17:10   #72
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Citiraj:
Mislim da sam to vidio review jednog od prvih primjeraka na nekom "ozbiljnijem" siteu/budem još pogledal/, a kaj se tiče memorije bilo je dosta pritužbi na Infenion.
Na onoj 9500 koju sam isprobavao je znala delat probleme u normalnom radu,bez clockanja, a i grijala se svinjski...

Jebiga-problem je u tome kaj na netu imaš npr.dosta reviewa Sapphire 9800 np ali sa Samsung 3.0 memorijom, a ovakav model nisam našao.
Jednostavno nemaš dosta informacija.

A i pun mi je nos više da na našem tržištu uvaljuju grafe bez ikakvog bundlea...
Iskrcaš brdo love za grafu a dobiješ kitu.

Ja bih na mjestu Sky-a pričekao još malo, dolaze i nove NDivie, neke novije ATI-ce pa će valjda pasti cijena.
Jer sad je fakat jadan izbor...
Pa i ne znam baš da je bilo tolko pritužbi na infineon. Nemreš pritužbom smatrat to ak neko nemre tu memoriju clockat na kolko on hoće ili ak nakon fleša kartica ne radi stabilno a takt memorije je debelo iznad zadanih specifikacija.
I nemreš sam sudit po nekoj kartici koju si ti vidio i imao.
Ali uzmimo npr. moj slučaj
Memorija je samsung 4 ns . Imal sam 8500 le i na njoj ta memorija nije htela radit prek 265 ni u kom slučaju.
Poslije sam bio uzeo saphirre 9100 memorija je ista sasmung 4ns i piči bez frke na 285 ful stabilno. Hoću ti reči da bez obzira kaj je memorija ista clock očigledno ovisi o pcb-u hlađenju i još dosta toga.
Staro 21.10.2003., 17:19   #73
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Citiraj:
E baš dobro kad si postao ovaj link da svi mogu vidjet kak nisi bio u pravu
Kao prvo ak pogledaš slike jasno se vidi da na memoriji piše samsung. Dakle memorija je samsungova nema govora o hynixu.
Dobro to smo dakle rješili.
Druga stvar tip koji to piše očigledno nema pojma o pojmu.
Naime on misli da se radi o 4.4 ns????? memoriji po tome kaj na memorijskom čipu vidi neke oznake 44. No to je bga memorija a ne tsop, na tsop memorijama sasmungovim si na taj način obično mogel videt koje je brzine po zadnjim brojkama s desne strane (primjer ona samsung 4ns ima brojku 4). Bga je druga stvar jer se tu to ne može tak očitat već po cjelokupnoj šifri na čipu.
A ta memorija na kartici je naravno samsung 2.8 ns.
Mislim nema šanse da bi 4ns memorija mogla radit na 310 kolko radi na 9700pro.
al opet velim sve 9700 pro AIW kao i sve obične 9700 pro imaju samsung 2.8 ns.
Staro 21.10.2003., 17:21   #74
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Sky
E jesi nas i ti namučil a na kraju ništ opet od grafe?????
Staro 21.10.2003., 17:42   #75
Sky
Guest

Pinsla, pol akcije je u dobroj pripremi. Eto, sad sam maloprije zvao Nitel, rekao sam im da mi pokušaju nać 2.8 ns inačicu 9800 np i da smo u biznisu. Rekao je da bu se javil.
Zvao sam i Autronic ( prodavač je pravi, ali nažalost ima Inf 3.0 ), JPAtelier ( dobar prodavač, nema uopće karticu, ali mi ju može nabavit iz Autronica ), PC Art, ( nemaju grafu, nisu baš razgovorljivi )... Ma piknut ću 9800 np sa Samsungovom memorijom u trenutku kad je vidim, a ako unutar sljedećih mjesec dana ( do Infa ) ne vidim niš zadovoljavajuće, pada 9800 sa Inf, pa kud puklo da puklo.
Gle, gle, pa ovo je najduži thread koji sam započeo
Vidio sam još jednu zanimljivu stvar, za Gigacube nisam još čuo, a izgleda da rade odlične 9800 np kartice, svi govore kak se jedina bez problema moda, da jedino njihov BIOS daje dovoljno safta memorijskim čipovima...
Jel netko ima iskustva s Gigacubeom, jel ima bar malo istine u tome i ako ima, gdje nabaviti u RH? Ili ako netko nema bogatog strica u Americi?
Staro 21.10.2003., 19:27   #76
SlavoS
Premium

Datum registracije: May 2003
imas gigacube u formelu.
Staro 21.10.2003., 19:48   #77
Sky
Guest

Nemaju onu gigacube koju tražim. Thanx anyway.
Staro 21.10.2003., 23:31   #78
Jelc
Super Moderators

Citiraj:

Mislim nema šanse da bi 4ns memorija mogla radit na 310 kolko radi na 9700pro.
Kad sam ti postao link-vidio sam i ja da je Samsung
Ali mi se čini da sam na još nekoj(HIS) vidio nekakvu sporiju memoriju.
Ak najdem taj review bum ti poslao.
Ma to za HIS je ziher da nije 2.8...tu sam baš bio dobro pogledao.
Aaaaa...nafrljio sam ja na svojoj 8500 LE nju do 315
/4ns Hynix)
Stvar je u tome da je spika "sve kartice izlaze iz Sapphireovog pogona" bez veze...
Evo ti samo 9700 PRO-stavjla se Infenion,Samsung i Hynix, od 290-310 takt.
Nije rijetkost naći 9700 PRO sa 3.3-3.6 memorijom.
Staro 21.10.2003., 23:50   #79
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Citiraj:
Kad sam ti postao link-vidio sam i ja da je Samsung
Ali mi se čini da sam na još nekoj(HIS) vidio nekakvu sporiju memoriju.
Ak najdem taj review bum ti poslao.
Ma to za HIS je ziher da nije 2.8...tu sam baš bio dobro pogledao.
Aaaaa...nafrljio sam ja na svojoj 8500 LE nju do 315
/4ns Hynix)
Stvar je u tome da je spika "sve kartice izlaze iz Sapphireovog pogona" bez veze...
Evo ti samo 9700 PRO-stavjla se Infenion,Samsung i Hynix, od 290-310 takt.
Nije rijetkost naći 9700 PRO sa 3.3-3.6 memorijom.
Ja fakat ne kužim o čemu ti pričaš
Gle sve 9700 pro AIW proizvodi PC partner ama baš sve pa nazovi onda to bba ili kak hoćeš, ali ama baš sve 9700 pro AIW imaju 2.8 ns memoriju. Dakle HIS ne proizvodi AIW kartice već ih samo pakira u lepe kutije.
Isto to vredi i za obični 9700 pro dakle sve 9700 pro kartice imaju 2.8 ns memoriju. To kaj neko reklamira neku 9700 karticu koja ima 3.3 ili čak 3.6 ns memoriju kao pro to je već drugi par rukavica.
Po toj teoriji je i moja grafa sa 3.3 ns memorijom 9700 pro
A isto tako je istina da golemi dio atijevih novijih kartica dolazi iz iste tvornice e sad dal su baš sve ne znam. Mislim da gigabyte i connect 3d imaju svoje tvronice a sve ostalo dela PC partner.
Al znaš kak je to tu uvek ima škarta pa se onda svašta i najde na tržištima pogotovo našem
Staro 22.10.2003., 00:24   #80
Jelc
Super Moderators

Citiraj:
Ja fakat ne kužim o čemu ti pričaš
Gle sve 9700 pro AIW proizvodi PC partner ama baš sve pa nazovi onda to bba ili kak hoćeš, ali ama baš sve 9700 pro AIW imaju 2.8 ns memoriju.
To da sve 9700 PRO imaju 2.8 ns memoriju možeš objesit mački na rep
Npr-9500np je bilo sa 3.0,3.3,3.6ns memorijom a sve su delale na 270
Ista je priča bila i sa 9500 PRO
A isto je i sa 9700 PRO
U trenutku kad su se 9700 PRO počele delati samo je Samsung imao 2.8 ns memoriju.
Infenion nije,Hynix još manje.
Koliko je meni poznato još ni sad nemaju.

A ti sad meni tvrdiš da SVE 9700 PRO imaju 2.8 ns...
Bit će onda da sve imaju Samsung

Isto je i sa AIW-ATI zahtijeva da takt bude npr.310, nemogu oni nikog tjerati da stavi Samsung ako neće.

Ma ti bi i da ti donesem tu AIW rekel da kaj je to,da to nije prava ATI-ca, da kak su se usudili tak nešt napravit

bdw-pa ak si digneš GPU na 325 a mem na 310 i imal buš PRO
Staro 22.10.2003., 11:41   #81
Jelc
Super Moderators

Ljudi moji onaj tip sa
je neka teška budaletina ,nije meni vrag dao mira,nekaj je i meni bilo čudno da to dela na 4.4ns, pa sam išao malo pronjuškati.
Dakle to je malo stariji tip memorije(dela na 2.85v) ali taj tip je delan u 2A/2.88/,3.3 i 3.6ns...
A baš ova oznaka/K4D26323RA-GC2A je model koji dela na 2.88ns.

Evo-dužan sam Pinsli jednu tak mi i treba kad sam pročitam review a ne provjerim

Ak ništ drugo-bar sam našel stranicu gdje se može pogledati točne specifikacije Samsungove memorije.
Lijepo povećalo u ruke,zapišeš si broj pa provjeriš ako nisi ziher.
http://www.samsung.com/Products/Semi...mory/index.htm
Staro 22.10.2003., 13:41   #82
Dante
I_fly_2

Dante's Avatar

Datum registracije: May 2003
Ne znam dal' sam odabrao dobar thread za ovo pitanje pa se odmah ispričavam ako nije, ali zanima me isplativost kupovine ati-evih kartica u ovom trenutku tj. hoće li nakon pojave 9800xt pasti cijena "starijih" 9800(pro) ili će dotične nestati s cjenika.
Dante je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2003., 14:00   #83
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Citiraj:
To da sve 9700 PRO imaju 2.8 ns memoriju možeš objesit mački na rep
Npr-9500np je bilo sa 3.0,3.3,3.6ns memorijom a sve su delale na 270
Ista je priča bila i sa 9500 PRO
A isto je i sa 9700 PRO
U trenutku kad su se 9700 PRO počele delati samo je Samsung imao 2.8 ns memoriju.
Infenion nije,Hynix još manje.
Koliko je meni poznato još ni sad nemaju.

A ti sad meni tvrdiš da SVE 9700 PRO imaju 2.8 ns...
Bit će onda da sve imaju Samsung

Isto je i sa AIW-ATI zahtijeva da takt bude npr.310, nemogu oni nikog tjerati da stavi Samsung ako neće.

Ma ti bi i da ti donesem tu AIW rekel da kaj je to,da to nije prava ATI-ca, da kak su se usudili tak nešt napravit

bdw-pa ak si digneš GPU na 325 a mem na 310 i imal buš PRO
Još jednom sve 9700 pro bilo AIW ili ne imaju samsung 2.8 ns, ak nema tu memoriju nije pro
A ono da bih ja rekel da nija prava atica i kak su se usudili nekaj zbrčkat tu si u pravu.
Ma znam ja ak si dignem takt da budem imal pro ali me ždere kaj nemam nikakvu garanciju pa ak mi slučajno rikne grafa mogu je furat jedino kao poveći privjesak za ključeve
Al baš me nekak ždere da vidim do kolko bi mi išla ova 3.3 ns infineon memorija sam da tebi dokažem da nije tolko loša
Staro 22.10.2003., 14:38   #84
Jelc
Super Moderators

Citiraj:
Još jednom sve 9700 pro bilo AIW ili ne imaju samsung 2.8 ns, ak nema tu memoriju nije pro
A ono da bih ja rekel da nija prava atica i kak su se usudili nekaj zbrčkat tu si u pravu.
Ma znam ja ak si dignem takt da budem imal pro ali me ždere kaj nemam nikakvu garanciju pa ak mi slučajno rikne grafa mogu je furat jedino kao poveći privjesak za ključeve
Al baš me nekak ždere da vidim do kolko bi mi išla ova 3.3 ns infineon memorija sam da tebi dokažem da nije tolko loša
Ma lažu oni ko" pesi...baš sam se malo informirao, 2.8ns skopaj si oko ,hrpa ljudi kaj je kupovala određene OEM serije je dobijala kojekakvu memoriju.
Samo su boljim primjercima digli takt...
Ova sa one slike je najstariji primjerak-a naponi od serije do serije variraju od 2.5-2.8v

Pročitao sam malo kaj su o tome pričali Wizzard i MU-FU...
u nekim testovima je još najbolje prošla Hynix 3.6-bez beda su je flashali na takt PRO verzije, a sve 9700 PRO sa npr. Infenion memorijom su bolji primjerci 3.3-3.0...

Da rezimiram-njihov zaključak je bio da ako hoćeš dobru grafu sa ATI spec. memorijom, kupi Retail

A inače imaš i 9700PRO i sa Hynix(jedna verzija FIC-a) i sa Infenion memorijom

A kaj se tiče clockanja-tu nemaš kaj skurt,,,pogotovo ne kod Sapphirea.
Oni imaju običaj memorije koje ne idu baš najbolje lagano undervoltati.
Ali bi zato GPU morao ići barem do 335-340 sa tvorničkim ventom.
Staro 22.10.2003., 20:13   #85
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Citiraj:
Ma lažu oni ko" pesi...baš sam se malo informirao, 2.8ns skopaj si oko ,hrpa ljudi kaj je kupovala određene OEM serije je dobijala kojekakvu memoriju.
Samo su boljim primjercima digli takt...
Ova sa one slike je najstariji primjerak-a naponi od serije do serije variraju od 2.5-2.8v

Pročitao sam malo kaj su o tome pričali Wizzard i MU-FU...
u nekim testovima je još najbolje prošla Hynix 3.6-bez beda su je flashali na takt PRO verzije, a sve 9700 PRO sa npr. Infenion memorijom su bolji primjerci 3.3-3.0...

Da rezimiram-njihov zaključak je bio da ako hoćeš dobru grafu sa ATI spec. memorijom, kupi Retail

A inače imaš i 9700PRO i sa Hynix(jedna verzija FIC-a) i sa Infenion memorijom

A kaj se tiče clockanja-tu nemaš kaj skurt,,,pogotovo ne kod Sapphirea.
Oni imaju običaj memorije koje ne idu baš najbolje lagano undervoltati.
Ali bi zato GPU morao ići barem do 335-340 sa tvorničkim ventom.
Ma dobro pustimo sad to nego jel dolaziš sutra na pivu ??
Nekaj su dečki dogovorali sastanak forumaša tu na Vrbanima pa ću se i ja pojavit taman mi je prek ceste
Ajd probaj dojti ak dojdeš evo svećano se obavezujem da plaćam cugu
Staro 22.10.2003., 21:09   #86
Jelc
Super Moderators

Citiraj:
Ma dobro pustimo sad to nego jel dolaziš sutra na pivu ??
Nekaj su dečki dogovorali sastanak forumaša tu na Vrbanima pa ću se i ja pojavit taman mi je prek ceste
Ajd probaj dojti ak dojdeš evo svećano se obavezujem da plaćam cugu
Pa rekao sam već tamo na threadu ili na Žderonjama neznam više
Ak sve obavim kaj trebam na vrijeme-evo i mene
Kak sada stvari stoje kakvih 80% je ziher...
Staro 22.10.2003., 21:22   #87
Sky
Guest

Vidimo se tumorou. BTW, Pinsla, i ja sam s Vrbana, u kojoj si ulici?
Staro 23.10.2003., 01:13   #88
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Sky
Vidimo se tumorou. BTW, Pinsla, i ja sam s Vrbana, u kojoj si ulici?
ja sam rujanska ulica odma prek puta getroa a ti?
Staro 23.10.2003., 17:12   #89
Sky
Guest

Siječanjska, tam kraj stanice tramvaja u Rudeškoj. Vidimo se u Galionu!
Staro 09.11.2003., 01:29   #90
Caligula
Premium
Moj komp

Caligula's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Koliko para - toliko muzike

Čuj, ne znam kakav si sa kunićima, ali što se mene tiče čekam idući tjedan svoju "Safirku" R9800pro kod autronica na par rata, jer toliko keša nisam imao.
UZMI JU I TI, ILI BAREM NAĐI R9500 PRO (što je jako teško, jer je nema, a zadnja cijena joj je bila oko 1500 kuna).
"Zaboravi" potkresanu 9800 SE jer joj je pola cjevovoda zatvoreno, a sve radi smanjenja troškova proizvodnje od strane ATI-ja.
Pratio sam dugo cijene po webu i zaključio da-high end grafe vrlo sporo pojeftinjuju, moje okice trpe male fps-e, a živci su mi sve tanji.
Ako si lud za igrama i ne želiš softmodati, hardmodati i praviti slična žongliranja i sranja, te sebe žderati vječitim kresanjem opcija u video settingu igara, imaš dvije opcije:
1. Ili si ju uzmi na rate, jer nikada, ponavljam - nikada high end grafulja neće toliko pojeftiniti da ju budu svi grabili (jedino za 10 godina);
2. Ili si štedi za nju i usput reda radi prati kretanje cijena, a kad skupiš lovu keširaj za pravu stvar.

Dakle, za grafulju daj što više, a za sve ostale komponente čekaj da im padnu cijene, posebno procove.

Tako sam ja kupio EPOX 8rda3+ sa Athlonom 2500+ Barton, koji je što se tiče proca najbolji omjer cijena/mogućnosti i sa njime se OC-om stvaraju čuda uz dobro hlađenje i uz ovakvu brzu i stabilnu ploču (ne kažem da ima isto tako dobrih AMD ploča).
Kako sam jako jeftiino prošao sa pločom i procom, pa valjda sam zaslužio high end grafulju!!!

Zadnje izmijenjeno od: Caligula. 30.07.2009. u 22:50.
Caligula je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno