|
![]() |
#61 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() Ko" da je clock 9600PRO ![]() Ma ne-taj clock GPU-a ne stoji nikak... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
Samo samsung od 2.3 -3-3 ns i mislim da se i hynix moze.. Sa infineon memorijom ovu karticu nije moguce modat u 9800 pro.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#63 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#64 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Core speed np je 400 (provjereno). Pro ima core speed 380. Tko je ovdje lud?:confused: I već sam pročitao kako je Infineonova memorija zak***c, i da je Samsung 2.8 ( logično, ali kojeg nitko ne stavlja na np, osim powercolora ) i 3.3 ( e, sad mi više nije logično) bolji od Infineonovog 3.0 . Hynix nisam vidio nigdje na 9800 np. Izgleda da su prve serije 9800 np imale Samsungovu memoriju. Ok, kužim da se bolje kloka, ali jel ima netko iskustva iz prve ruke? |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Caught Somewhere In Time
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
A još sam da velim da apsolutno ne postoji ni pod razno bba AIW 9700 pro sa 4 ns hynix memorijom, ono ni pod razno. Sve AIW 9700 pro imaju 2.8 ns samsung. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Premium
|
Citiraj:
Za hynix nisam siguran al mislim da se isto moze moddat ali ne tako lako kao sa samsungom..
![]() |
![]() |
#67 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Na onoj 9500 koju sam isprobavao je znala delat probleme u normalnom radu,bez clockanja, a i grijala se svinjski... Jebiga-problem je u tome kaj na netu imaš npr.dosta reviewa Sapphire 9800 np ali sa Samsung 3.0 memorijom, a ovakav model nisam našao. Jednostavno nemaš dosta informacija. A i pun mi je nos više da na našem tržištu uvaljuju grafe bez ikakvog bundlea... Iskrcaš brdo love za grafu a dobiješ kitu. Ja bih na mjestu Sky-a pričekao još malo, dolaze i nove NDivie, neke novije ATI-ce pa će valjda pasti cijena. Jer sad je fakat jadan izbor... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Guest
|
Jawohl! Mogu čekati dok HL2 ili D3 ne dođu, a ond kupujem najbolje do 2 milje krznaša. Thanx za savjete! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#71 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Veli da se baš fino odmorio od igranja ![]() I dobro mu je došla pauza da si fino razmisli kaj bu kupio... A i PCI grafa dobro dođe kad zajebeš flashanje BIOS-a grafičke ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
I nemreš sam sudit po nekoj kartici koju si ti vidio i imao. Ali uzmimo npr. moj slučaj Memorija je samsung 4 ns . Imal sam 8500 le i na njoj ta memorija nije htela radit prek 265 ni u kom slučaju. Poslije sam bio uzeo saphirre 9100 memorija je ista sasmung 4ns i piči bez frke na 285 ful stabilno. Hoću ti reči da bez obzira kaj je memorija ista clock očigledno ovisi o pcb-u hlađenju i još dosta toga. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
![]() Kao prvo ak pogledaš slike jasno se vidi da na memoriji piše samsung. Dakle memorija je samsungova nema govora o hynixu. Dobro to smo dakle rješili. Druga stvar tip koji to piše očigledno nema pojma o pojmu. Naime on misli da se radi o 4.4 ns????? memoriji po tome kaj na memorijskom čipu vidi neke oznake 44. No to je bga memorija a ne tsop, na tsop memorijama sasmungovim si na taj način obično mogel videt koje je brzine po zadnjim brojkama s desne strane (primjer ona samsung 4ns ima brojku 4). Bga je druga stvar jer se tu to ne može tak očitat već po cjelokupnoj šifri na čipu. A ta memorija na kartici je naravno samsung 2.8 ns. Mislim nema šanse da bi 4ns memorija mogla radit na 310 kolko radi na 9700pro. al opet velim sve 9700 pro AIW kao i sve obične 9700 pro imaju samsung 2.8 ns. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Guest
|
Pinsla, pol akcije je u dobroj pripremi. Eto, sad sam maloprije zvao Nitel, rekao sam im da mi pokušaju nać 2.8 ns inačicu 9800 np i da smo u biznisu. Rekao je da bu se javil. Zvao sam i Autronic ( prodavač je pravi, ali nažalost ima Inf 3.0 ), JPAtelier ( dobar prodavač, nema uopće karticu, ali mi ju može nabavit iz Autronica ), PC Art, ( nemaju grafu, nisu baš razgovorljivi )... Ma piknut ću 9800 np sa Samsungovom memorijom u trenutku kad je vidim, a ako unutar sljedećih mjesec dana ( do Infa ) ne vidim niš zadovoljavajuće, pada 9800 sa Inf, pa kud puklo da puklo. Gle, gle, pa ovo je najduži thread koji sam započeo ![]() ![]() Vidio sam još jednu zanimljivu stvar, za Gigacube nisam još čuo, a izgleda da rade odlične 9800 np kartice, svi govore kak se jedina bez problema moda, da jedino njihov BIOS daje dovoljno safta memorijskim čipovima... Jel netko ima iskustva s Gigacubeom, jel ima bar malo istine u tome i ako ima, gdje nabaviti u RH? Ili ako netko nema bogatog strica u Americi? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
imas gigacube u formelu.
![]() |
#77 |
Guest
|
Nemaju onu gigacube koju tražim. Thanx anyway. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Ali mi se čini da sam na još nekoj(HIS) vidio nekakvu sporiju memoriju. Ak najdem taj review bum ti poslao. Ma to za HIS je ziher da nije 2.8...tu sam baš bio dobro pogledao. Aaaaa...nafrljio sam ja na svojoj 8500 LE nju do 315 ![]() ![]() ![]() Stvar je u tome da je spika "sve kartice izlaze iz Sapphireovog pogona" bez veze... Evo ti samo 9700 PRO-stavjla se Infenion,Samsung i Hynix, od 290-310 takt. Nije rijetkost naći 9700 PRO sa 3.3-3.6 memorijom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
Gle sve 9700 pro AIW proizvodi PC partner ama baš sve pa nazovi onda to bba ili kak hoćeš, ali ama baš sve 9700 pro AIW imaju 2.8 ns memoriju. Dakle HIS ne proizvodi AIW kartice već ih samo pakira u lepe kutije. Isto to vredi i za obični 9700 pro dakle sve 9700 pro kartice imaju 2.8 ns memoriju. To kaj neko reklamira neku 9700 karticu koja ima 3.3 ili čak 3.6 ns memoriju kao pro to je već drugi par rukavica. Po toj teoriji je i moja grafa sa 3.3 ns memorijom 9700 pro ![]() A isto tako je istina da golemi dio atijevih novijih kartica dolazi iz iste tvornice e sad dal su baš sve ne znam. Mislim da gigabyte i connect 3d imaju svoje tvronice a sve ostalo dela PC partner. Al znaš kak je to tu uvek ima škarta pa se onda svašta i najde na tržištima pogotovo našem ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Npr-9500np je bilo sa 3.0,3.3,3.6ns memorijom a sve su delale na 270 Ista je priča bila i sa 9500 PRO A isto je i sa 9700 PRO U trenutku kad su se 9700 PRO počele delati samo je Samsung imao 2.8 ns memoriju. Infenion nije,Hynix još manje. Koliko je meni poznato još ni sad nemaju. A ti sad meni tvrdiš da SVE 9700 PRO imaju 2.8 ns... Bit će onda da sve imaju Samsung ![]() Isto je i sa AIW-ATI zahtijeva da takt bude npr.310, nemogu oni nikog tjerati da stavi Samsung ako neće. Ma ti bi i da ti donesem tu AIW rekel da kaj je to,da to nije prava ATI-ca, da kak su se usudili tak nešt napravit ![]() bdw-pa ak si digneš GPU na 325 a mem na 310 i imal buš PRO ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Super Moderators
|
Ljudi moji onaj tip sa http://www.tweaknews.net/reviews/aiw9700pro/ati5.php je neka teška budaletina ![]() Dakle to je malo stariji tip memorije(dela na 2.85v) ali taj tip je delan u 2A/2.88/,3.3 i 3.6ns... A baš ova oznaka/K4D26323RA-GC2A je model koji dela na 2.88ns. Evo-dužan sam Pinsli jednu ![]() ![]() Ak ništ drugo-bar sam našel stranicu gdje se može pogledati točne specifikacije Samsungove memorije. Lijepo povećalo u ruke,zapišeš si broj pa provjeriš ako nisi ziher. http://www.samsung.com/Products/Semi...mory/index.htm |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
I_fly_2
Datum registracije: May 2003
|
Ne znam dal' sam odabrao dobar thread za ovo pitanje pa se odmah ispričavam ako nije, ali zanima me isplativost kupovine ati-evih kartica u ovom trenutku tj. hoće li nakon pojave 9800xt pasti cijena "starijih" 9800(pro) ili će dotične nestati s cjenika. |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
A ono da bih ja rekel da nija prava atica i kak su se usudili nekaj zbrčkat tu si u pravu. ![]() ![]() Ma znam ja ak si dignem takt da budem imal pro ali me ždere kaj nemam nikakvu garanciju pa ak mi slučajno rikne grafa mogu je furat jedino kao poveći privjesak za ključeve ![]() ![]() Al baš me nekak ždere da vidim do kolko bi mi išla ova 3.3 ns infineon memorija sam da tebi dokažem da nije tolko loša ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Samo su boljim primjercima digli takt... Ova sa one slike je najstariji primjerak-a naponi od serije do serije variraju od 2.5-2.8v ![]() Pročitao sam malo kaj su o tome pričali Wizzard i MU-FU... u nekim testovima je još najbolje prošla Hynix 3.6-bez beda su je flashali na takt PRO verzije, a sve 9700 PRO sa npr. Infenion memorijom su bolji primjerci 3.3-3.0... Da rezimiram-njihov zaključak je bio da ako hoćeš dobru grafu sa ATI spec. memorijom, kupi Retail ![]() A inače imaš i 9700PRO i sa Hynix(jedna verzija FIC-a) i sa Infenion memorijom ![]() A kaj se tiče clockanja-tu nemaš kaj skurt,,,pogotovo ne kod Sapphirea. Oni imaju običaj memorije koje ne idu baš najbolje lagano undervoltati. Ali bi zato GPU morao ići barem do 335-340 sa tvorničkim ventom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
Nekaj su dečki dogovorali sastanak forumaša tu na Vrbanima pa ću se i ja pojavit taman mi je prek ceste ![]() Ajd probaj dojti ak dojdeš evo svećano se obavezujem da plaćam cugu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Ak sve obavim kaj trebam na vrijeme-evo i mene ![]() Kak sada stvari stoje kakvih 80% je ziher... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Guest
|
Vidimo se tumorou. BTW, Pinsla, i ja sam s Vrbana, u kojoj si ulici? |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Guest
|
Siječanjska, tam kraj stanice tramvaja u Rudeškoj. Vidimo se u Galionu! |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Premium
Datum registracije: Oct 2003
|
Koliko para - toliko muzike
Čuj, ne znam kakav si sa kunićima, ali što se mene tiče čekam idući tjedan svoju "Safirku" R9800pro kod autronica na par rata, jer toliko keša nisam imao. UZMI JU I TI, ILI BAREM NAĐI R9500 PRO (što je jako teško, jer je nema, a zadnja cijena joj je bila oko 1500 kuna). "Zaboravi" potkresanu 9800 SE jer joj je pola cjevovoda zatvoreno, a sve radi smanjenja troškova proizvodnje od strane ATI-ja. Pratio sam dugo cijene po webu i zaključio da-high end grafe vrlo sporo pojeftinjuju, moje okice trpe male fps-e, a živci su mi sve tanji. Ako si lud za igrama i ne želiš softmodati, hardmodati i praviti slična žongliranja i sranja, te sebe žderati vječitim kresanjem opcija u video settingu igara, imaš dvije opcije: 1. Ili si ju uzmi na rate, jer nikada, ponavljam - nikada high end grafulja neće toliko pojeftiniti da ju budu svi grabili (jedino za 10 godina); 2. Ili si štedi za nju i usput reda radi prati kretanje cijena, a kad skupiš lovu keširaj za pravu stvar. Dakle, za grafulju daj što više, a za sve ostale komponente čekaj da im padnu cijene, posebno procove. Tako sam ja kupio EPOX 8rda3+ sa Athlonom 2500+ Barton, koji je što se tiče proca najbolji omjer cijena/mogućnosti i sa njime se OC-om stvaraju čuda uz dobro hlađenje i uz ovakvu brzu i stabilnu ploču (ne kažem da ima isto tako dobrih AMD ploča). Kako sam jako jeftiino prošao sa pločom i procom, pa valjda sam zaslužio high end grafulju!!! Zadnje izmijenjeno od: Caligula. 30.07.2009. u 22:50. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|