|
|||||||||||
|
|
#82382 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#82383 |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Pa kako su jednom tu kolegi na forumu ugradili prednje parking senzore na nain da su mu na random probušili armaturu mislim da bi još poneki trebali ostati bez jamstva. Kod VAG barem stave dedicirani button na mjesto gdje bi inače bio u paketu opreme da si uzeo odmah. Horor! |
|
|
|
|
|
#82384 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Prvo će se napraviti 3. traka KA-ZG, a onda KA-Bosiljevo. A paralelno i Jankomir-Lučko. https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/kada...trak--12256575
|
|
|
#82387 |
|
Premium
|
Što se tiče cestarine, garantiraju da će do kraja 2026.g. biti uveden novi sistem. Kojeg nema nitko na svijetu. No sikiriki, Pajdo j.d.o.o. će to napraviti u roku. https://net.hr/danas/rtl-danas/kazne...8-9600040c8f8e
|
|
|
#82388 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Al meni nije jasno gdje je problem. Instaliraš kamere sa ANPR (danas svaka kamera skuplja od 200 eura), povežeš do data centra gdje se vrti aplikacija koja prati dal je tablica platila ili ne i gotovo. |
|
|
|
|
|
#82389 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Već se vodi priča o tome zadnjih 10 godina + intenzivno zadnje 3 godine. Kompliciraju jer žele od turista izvući što više love. Glavno pitanje je, da li bi se smanjile gužve (iole) da na Lučkom nema naplatnih klasičnih npr. |
|
|
|
|
|
|
#82390 |
|
Premium
|
Sigurno da bi. Ako bi samo prošao kroz portal, a ne se zaustavljao da blagajniku daš keš, dok ga on pobroji i izda račun, sigurno bi se protok vozila povećao i time smanjile gužve. Pitanje je kojom će se brzinom moći kretati auti kroz te portale. Naš Fast ENC radi na mizernih 40 km/h dok u Italiji možeš proći kroz ENC portal sa 80-90 km/h.
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#82391 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Pa to je barem lako riješiti, staviš da je dio cijene fiksan, dio dinamičan i ovisi o "zagađenju" "karbonskom otisku" i "opterećenju AC" i onda kada dođe ljeto dinamični dio cijene povećaš kao što rade BOLT ili UBER. Sve zbog zagađanja i majke prirode. Mene više fasciniralo da će nakon ovog 3000 ljudi iz kućica postati višak. 3.000 ljudi jbt. |
|
|
|
|
|
|
#82392 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Pitanjce, kad je na Luckom guzva, kako stoji Jastrebarsko? Nisam bas cesto onuda, ali kad god primjetim gomilanje na Luckom (crvenu crtu na gmapsu), odem preko Jastrebarskog i bude sve oke. Ne znam je li i u ljetnoj spici tako pa...
|
|
|
|
#82393 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Nema više pravila. Ja ne idem na more ili na jug uopće u vrijeme kada je gužva, izbjegavam produžene vikende, sve što se spaja, ako idem, idem rano ujutro i za sada, da pokucam, 10+ godina nisam naletio na gužvu. Ali to je stvar organizacije. Ali ako vidim da je produženi vikend, npr. sada, 05.08., znam da će svi iz ZG ići na more u petak, vikend prije. Nema šanse da se ja uputim na more u petak iza posla ili subotu ujutro. |
|
|
|
|
|
|
#82394 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Ali najbolje je kad je neka nesreća... Kad je u drugom mjesecu bilo ono sranje gdje je onaj jedan auto preletio na drugu stranu autoceste tamo negdje kod Draganića sam se taman vraćao iz Zg u Ri.. Krasnih 4 sata vožnje.. Nigdje obavijesti dok ne uletiš u kolonu I onda svi lijepo na Jastrebarsko, kolona od par tisuća auta i kamiona a radi jedna jebena kućica I za naplatu I za enc i naplaćuje se nekih 2 eura svakom za užitak stajanja 2 sata aaaaaa!!!11one! |
|
|
|
|
|
#82395 |
|
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Jučer ga preuzeo. Za sad zadovoljan s autom. Oprema Life+ (dodatno akustični i zimski paket). Naknadno još stavim neke 18 il 19 felge, nisam mogao birat jer je auto naručen u prednarudžbi još od strane autokuće, a kad sam ga uzeo nije se moglo išta mijenjat više od opreme. Jedina mana za sad je kvaliteta stražnje kamere, nisam oduševljen baš. ![]() |
|
|
|
|
|
#82398 |
|
Premium
|
ZG Istok u smjeru Istoka ide bez problema ~ 75 km/h. Veći problem su kreteni koji mašu uređajem tik do rampe na Fast ENC-u, a vide da se neće otvorit pa sjebu kolonu iza sebe umjesto da odmah odu na drugi.
|
|
|
#82400 | |
|
Premium
|
Citiraj:
![]() Nece 3 hiljade ljudi na cestu ne brini, to je 3k ADZ glasova @Djus Opa fino izgleda, cestike na vozilu. Neka te dugo i dobro sluzi. Boja mi je interesantna, malo tamna nadam se da nece biti kao crna na suncu. |
|
|
|
|
|
|
#82401 |
|
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Uopce taj posao da radis na naplati cestarine u tom obujmu postoji jos uvijek samo kod nas, prije 15g se moglo sve automatizirati i srezati broj zaposlenih za 90%. A buduci da se radi o vjerojatno minimalac placi, sumnjam da ce biti tesko rasporediti ih u druge sluzbe. |
|
|
|
|
|
#82402 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#82403 |
|
Premium
|
Mislim da nisi u pravu. Jako je teško upasti, ali pošto rade noćne i slično, plaće su sasvim solidne. Mislim da oko 1500EUR je plaća, može i više s noćnima i zamjenama. |
|
|
|
|
|
#82404 | |
|
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Možda se još uvijek da naći izjava nekoga od "vodećih". HAC odnosno država je namjerno išla na trenutni način naplate da se zbrine/zaposli xy ljudi kao socijalna mjera. Nije to nikakva tajna bila ni onda.
|
|
|
|
#82405 |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Ja sam jučer ujutro krenuo u Poreč. Lagano preko Zaprešića i Brežica za Ljubljanu. Za 3 sata uz ispijanje kave na benzinskoj bili smo u Portorožu i jeo sam bečki. 😂 Pojeli i lagano do Poreča. Bez gužve i stresa. Imam godišnju Slo vinjetu i isplati se. Vinjeta je 117 eura. HR cestarine ZG do Umaga i nazad 48 eura.
|
|
|
#82406 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Al kako ti ne kužiš, vinjeta nije pravedna, jer netko kupi godišnju vinjetu i onda jednom tjedno ide do Poreča umjesto da domovini plaća 48 eura x 52 tjedna tj 2500 eura godišnje. "Hrvatski političari mode off" |
|
|
|
|
|
|
#82407 | |
|
Ili jesi ili nisi
Datum registracije: May 2011
|
Citiraj:
Znam da kad je A1 došla do Vrgorca i Ploča da se za posao na naplatnim kućicama davalo u početku 50, a kasnije i 100 tisuća kuna. |
|
|
|
|
|
|
#82408 | |
|
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
Jel Insignia priča slovenski? Dobra i vrlo mudra ruta. |
|
|
|
|
|
|
#82409 | |
|
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Čemu sarkazam? Pa napravili su robotaksije koje nitko nema ![]() |
|
|
|
|
|
|
#82410 | |
|
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() Da, 17" je malo premalo za taj auto. Meni čak i moje 18" izgledaju kao balonke ![]() Ček to je "Nightshade Blue" boja? Ako da, ful mi tamnije ispala na tvojoj fotki nego na konfiguratoru.
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
| Uređivanje | |
|