|
|||||||||||
|
|
#80581 | |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Automobili
Citiraj:
Taj na slici je izgledom dosta drugačiji od ovih koje sam opisao pa moguće da si u pravu. Ovima su navlake skroz nategnute, bez ikakvih nabora, taj izgleda kao da ima navlaku od nekog drugog sica. Ove su bile oko 2010 godiste. Ne znam ni ja levele unutrašnjosti kod Giuliette ali mi je generalno lošija od 147 i 916 sa kojima mogu usporediti. Sestra je imala Mito sa bež kožnim Pelle Frau sicevima koji su isto bili top. Talijani znaju kvalitetno usrat motku na svim razinama, pa zašto nebi i sa sicevima koji su uvijek bili među najboljima u klasi, zato i jesu tu di jesu ✌️ Sent from my iPhone using Tapatalk Zadnje izmijenjeno od: murina. 18.05.2025. u 10:50. |
|
|
|
|
|
|
#80582 | |
|
Registered User
Datum registracije: Jan 2018
|
Citiraj:
Meni bi bilo cak neugodno dat velike pare za auto Odnosno sve mi mora bit uskladeno,ne mogu imat skup auto ako zivim u nekoj rupi ili nemam sta za jest...a nazalost kod nas su upravo suprotni primjeri...da ne spominjem dizanje kredita za auto,ako ga ne mozes u kesu platit onda ga ni ne kupuj |
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#80583 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Automobili
Ja ne bih nikad kupio auto na cash. Nijedan dosad nisam kupio na cash. Cash je sredstvo koje ti moze sutra zatrebati pa ga treba drzati u rezervi. Naravno pricamo o kolicini za auto. Ako imas milijun eura na racunu, onda lako das cash za auto ako ne kupujes bugattija . A uskalđenost je relativna. Svatko ima svoje želje i prioritete pa je opet rasparava o tome nebitna. |
|
|
|
|
|
#80584 |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
|
|
|
#80585 |
|
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ok, sve ja vas kuzim, kupujete auto glavom pa su vam te Dacie i Skode za po 30k€ nove nekako logican izbor jer auto je od a do b, al kako vam se da toliku lovu izvaliti za auto za kojim se necete barem 2x okrenuti kad ga parkirate i krenete doma? Ne znam, evo mom BMW-u je 10 godina, ne vjerujem da mogu vise od 20k€ za njega dobiti, ali je u vrhunskom stanju, jos nikad nije imao neki veci kvar i sigurno cu se prije u njemu zaputiti na put od 5-6kkm nego sa novom Daciom. Iako je vec 6 godina kod mene i iako vise stoji nego sto ga vozim, jos uvijek mi srce brze zakuca kad sjednem u njega jer za mene auto nije samo a do b. |
|
|
|
|
|
#80586 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Kupio sam polovni auto (2019. god) pa bi ga malo osvježio. Koju zaštitu izabrati odnosno koji auto detailing a da me cijeli skeč ne košta kao pola auta?
|
|
|
#80587 | |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Kupio novi usrani suzuki, sad ce godina dana a imam svega 3 njegove slike i to na dan kad sam ga utjerao u dvoriste. Boli me ona stvar tko ga gleda i dal je lijep mojoj zeni ili susjedima. Meni nije lijep, to i moja zena zna Ali financijski je sve sto zelim da bude sljedecih 5 godina koliko ga i planiram imati (otplatio ga za pola godine bez kamata, servisi maltene djabe, znaci auto je debelo ispod onog sto si mogu priustiti i najmanje me financijski taknuo). Rabljeni auto si recimo nisam mogao kupiti na taj nacin. I mehanicki od njega znam sto mogu ocekivati i koje su mu najcesce mane. Auto je samo komad lima od A do B koji generira trosak i volim ga dok me ne izda. Ako izda, pizda!Usporedjujem ga samo sa tim jadnim pezoom jer sam jedino njega imao duze od godinu dana. Ovo ostalo sto sam vozio je bilo koristenje na mjesec-dva i prekratko da bi uopce iznosio neko misljenje na forumu, kamoli kenjao po autu (superb, golf 7 i pony lol).
|
|
|
|
|
#80588 |
|
Premium
|
Da, gledas to kroz financijsku stranu. Ja to gledam malo drugacije: bolje da su mi novci u necemu sto me veseli nego da stoje na banci ili u carapi. Radi toga i imamo 2 auta iako fakticki skoro da ne trebamo niti jedan, a i ona dva motora u garazi pricaju slicnu pricu. Nekome je auto potreba, nekome hobi i nesto sto ga veseli. Uvijek zaboravim da sam na IT forumu i da tu u temi "Automobili" vlada sasvim druga atmosfera i zakoni fizike nego na auto-moto forumima ![]() |
|
|
|
|
|
#80589 |
|
49%winner
|
Veselim se na druge nacine, ali auto vise jednostavno nije to gdje trazim veselje. Simple as that. I ja sjednem u auto, odradim 50ak km djir bez razloga samo da se provozam, volim se voziti ![]()
|
|
|
|
#80590 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
U boljem autu dobijes vise “Veselje” bodova po kilometru ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#80591 | |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Kak si ti dobro prošao, tako sam i ja dobro prošao. Ja sam nedavno uzimao Insigniu 2018 koja je nova koštala 30k eura, a ja sam ju sad platio 12,5k eura. Pala joj je cijena 58%. Malim autima manje pada cijena nego velikima. Vidi koliko je pala cijena Mazdi 6.
|
|
|
|
#80592 | |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Ima auta koji su mi lijepi i iako znam da će se kvarit kupit ću ga. Volim lijepi auto. Jbg.
|
|
|
|
#80593 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Gubitak na mazdi je 17% ak se ne računa inflacija zadnjih pet godina koja je pogotovo u automobilima ogromna, jer nova Mazda 2 je 25 000 eura pa na dalje a ne više 16 000 eura. 15,6-15,7 k € je danas najjeftini novi auto na tržištu. |
|
|
|
|
|
#80594 | |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Automobili
Citiraj:
U pravu si. Samo uz njega ovisi kakav posao i zivotne navike imas. Ako imas takav da treba palit gasit cesto, ici gore dolje, dacia je mrak i svoga zadrzis za uzivanje na daleko. U cijeloj toj prici je samo problem koliko danas kosta Dacia, jer ne bi trebala kostati nova vise od 20k€. A sto se uzivanja tice, vjeruj mi dosta ljudi nije briga, ja sam se vozio i zeninom c4 exclusive i trpio zujanje guma i lezajeva i pitam ju da li joj smeta zujanje. Kaze “koje zujanje”. Uzmem njen auto platim nive lezajeve i nove gume, vracam se doma , milina, tisina i uzivanje. Pitam zenu sta nije bolje sada, kaze da ne cuje razliku. |
|
|
|
|
|
|
#80595 |
|
Premium
|
Da, ali se u tom slucaju ne kupuje Dacia za 30k€ nego se kupi Clio za 1500€ i ostavi se jos 500€ u rezervi za slucaj da mu crkne motor ![]() Ali svakom svoje. Nismo svi isti i ne vesele svakoga iste stvari. Samo eto, nelogicno mi... |
|
|
|
|
|
#80597 |
|
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
2000 eura, Peugot 206 dizel, garancija od automehaničara, svi papiri u ruke, godina dana registriran, auto praktički ne troši ništa, preporuka. Potrošio sam u godinu dana 50 eura na servis. Ako je u pitanju auto za obitelj onda bolje ne štediti. Sigurnost&prostor su prioriteti. Ja koristim svoj samo za do posla birtije i nazad. Vozio do sada golfa 3 1992., passat 1994. - moja ljubav, seicento, fiesta, opel astra 1998. (relativno loše iskustvo). Za japance, auti iz 90-ih čujem da su jako dobri za svoju cijenu. Kad god sam vozio manji auto alatka bi bila veća. Čujem da je na ovom topicu u prosjeku manja svima. U dvije trećine života plin, ostalo benzin i sada dizel prvi put. Nevezano, ali preporuka isto, način vožnje bez naglih ubrzavanja i usporavanja definitivno štedi gorivo i djelove. Zadnje izmijenjeno od: Deamon101. 18.05.2025. u 16:33. |
|
|
|
|
|
#80598 | |
|
The mighty pirate
|
Citiraj:
![]() Možeš si to priuštiti. Gledam što kupiti zadnja 2 mjeseca. Kupujem gotovinom. Nisam nikad digao kredit ni kupovao na rate, nit planiram. Baratam onim što imam. Krenuo sam stavljati na listu aute koji mi se sviđaju i koje si mogu priuštiti Nakon tog sam krenuo na papir stavljati troškove tog auta (osiguranje, potrošni dijelovi, radni sat servisa/cijena malog/velikog servisa) i koliko me taj auto košta kroz godinu, dvije ili tri. Cijela lista auta koji mi se sviđaju je završila u smeću ![]() Druga lista je sadržavala aute koji su ekonomični i koje bih kroz posao isplatio bez da ih uopće osjetim. Prius? Nema šanse Radije hodamTreća lista je kompromis. Nisu maksimalno ekonomični, nisu ni najljepši. Mogu cjepidlačiti do sutra oko svakog. Gledao sam i Daciu Sandero Bi-Fuel (LPG). Maksimalno opremljena, košta me jednako kao i auti s prve liste. Košta skoro jednako kao BMW M5 ![]() Da je LPG ovdje rašireniji i da ne moram tražiti pumpe povećalom, vjerojatno ne bih puno ni razmišljao.
|
|
|
|
#80599 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#80600 |
|
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Ne mozes si priustit F30 u M paketu za 15k al Daciu od 30k da, jer šta ako treba dat 1000€ za lanac zamjenit. Pa da godisnje mijenjas set lanaca na bekeru 10 godina ne bi nabio cifru do 30k ![]()
|
|
|
#80601 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Dosta toga dolazi od slobode govora na internetu, pa eto vlada misljenje da ce se svaki BMW kad tad samozapaliti, a dosta ide i na racun da je danasnji muskarac jednostavno nesposoban bilo sto sam i svojim rukama uraditi na tom autu, pa je ovisan o skupim ovlastenim ili neovlastenim servisima, jer se ni ne usudi pokusati istraziti kako to sve funkcionira. Ne znam, ja cu uvijek za iste novce radije kupiti dobro odrzavan BMW (ili bilo sto drugo iz tog segmenta), pa i sa 200000 na satu nego novi auto klase Dacie. Nemam ja nista protiv tog brenda jer ocigledno ima svoju publiku, ali jednostavno ne bih mogao sebi opravdati da sam dao novce za nesto u sto mi se gadi sjesti. |
|
|
|
|
|
|
#80602 |
|
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Ljudi misle da kupnjom tri godine starog auta jeftini kupuju novi auto u koji nema ulaganja Slažem se s Ivanom. Rvati malo previše zabrijavaju pogotovo s autima. Osobno vozim Clia dvojku i keširam arhitekta za renovaciju i opremanje stana. Većina ljudi ima kredu za auto, kredu za renovaciju za koju se natežu i snalaze s fušerima a govore mi da puno plaćam arhitekta i da si konačno kupim auto ![]() Zanimljivo je da ljudi koji imaju dakeko viš €€€ nego svi ti zajedno nemaju nikakvih pametnij komentara na auto koji vozim i na moj način života. |
|
|
|
|
|
#80603 |
|
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Pa dobro, voziš Clia dvojku dok imaš radove doma, nisi kupio Nov auto od 30k € da uštediš na popravcima Ja zato vozim O2 sa evo 372 000km
|
|
|
#80604 |
|
Premium
Datum registracije: May 2016
|
GYEON Q² CanCoat EVO, 50€ bocica (traje cca 12mj. i sa jednom bocicom mozes auto premazat 10-15 puta). Jedino je bitno da se auto prije toga dobro opere (sa rukavicom) i posuši, i kad se stavlja taj keramicko kvarcni premaz treba gledat da ga stavljas u hladu i da ne bude kise u narednih 12 sati. Ja sam kupio bocicu i moram ga aplicirat na 2 auta, izgleda da od slj. tjedna nista jer izgleda bude kisa svaki dan, ali proizvod kao proizvod govore da je tip top pogotovo za cijenu i koliko ga puta mozes aplicirat. |
|
|
|
|
|
#80609 |
|
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Šestica je odlična, no dosta dojam kvare felge...na tim starijim modelima guma mora biti mesnatija...ovo mi je baš loše... ovako to treba izgledat... https://en.wikipedia.org/wiki/BMW_M6...35CSi_-_11.jpg |
|
|
|
|
|
#80610 |
|
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Ja obožavam svoj Mercedes A170 CDi. Uvik se okrećem za njih, prejeben je, pogotovo u toj zelenoj boji. Zelena strijela. Ne tribas dati bubreg da bi se okretao za autom. Samo se trebas - okrenuti ![]()
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
| Uređivanje | |
|
|