|
|||||||||||
|
|
#77221 | |
|
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
- Otvorio onu stednju gdje svaki mjesec mozes dodavati novce. - Odredio si mjesecni iznos i napravio trajni nalog da mi svaki mjesec na odredjeni datum taman iza place skine taj odredjeni iznos i prebaci na tu stednju I fakat je lijepo funkcioniralo. Da, uvijek sam mogao razvrgnuti stednju i spickati novce, ali to nisam nikada napravio. Jednostavno novci nisu na tekucem racunu i onda je znatno manja vjerovatnost da cu ih bezveze spiskati. A i zakonita je htjela da nesto sparamo, pa je i ona bila dodatni korektivni faktor ![]()
|
|
|
|
#77222 |
|
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Potvrdjujem, nema boljeg nacina za usparati lovu od fiktivnog zaduzivanja! Sada je malo glupo radi povecane inflacije, ali kome ne smeta malo inflacijskog gubitka to je way to go. Mi to napravimo svakih par godina kad vidimo da trosimo lovu na gluposti i da nam ostaje redovno dosta viska. |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#77223 | |
|
Registered User
Datum registracije: Mar 2008
|
Citiraj:
![]() Rješenje ovog problema je da se stavi € 10500 na trezorce po 3.75% kamate i zaradi € 393.75, stavlja € 840 mjesečno na štednju (trajni nalog) po 3% kamate i zaradi oko € 165 na te novce. Na kraju će mu ostati 10500+10080 i kamate 393.75+165 oko € 21139. Razliku koju bi propustio zaraditi i dao naknadu banci je € 344 (21139-20795), tj. porez na nepoznavanje financijskog sustava. Naravno da ima ljudi koji baš nemaju pojma raspolagati novcima. Znam dosta takvih, ali to su dublji problemi i ne otklanja se uzrok već simptomi. Moguće su varijacije s kamatnim stopama, ali to ovisi o raznim faktorima. |
|
|
|
|
|
|
#77224 |
|
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Debelo smo OT ali koja banka će ti danas dati 3% na štednju!? Mislim da toga već duugo nema. BTW: uz onih spomenutih 344€ inflacija će ti pojesti više nego duplo od te cifre uz ove stope posljednjih godina tako da… pušing rođo ![]() |
|
|
|
|
|
#77225 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2013
|
HPB ima štednje već godinu ako ne i više s 3% i više: https://www.hpb.hr/hr/super-stednja-8656/8656 Ovisi o roku na koji uzmeš štednju, ali su niže sada nego prije par mjeseci, onda je bilo preko 3% na 6mjeseci bez ikakvog prebacivanja primanja. |
|
|
|
|
|
#77226 |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
|
|
|
#77227 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
A ono, nije OT nego pokusavamo razjasniti metode financiranja kupnje automobila... Osim kredita i leasinga postoji ta pozajmica koju malo ljudi koristi jer nitko ne kuzi poantu... ![]() Ukratko - ne bi postojala pozajmica kao oblik lombardnog kredita da nema smisla nekome... ![]()
|
|
|
#77228 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Zlato je debelo overbought, ocekujem da ce kad Trump dodje na vlast, ovisno o njegovim akcijama krenuti prema dole... Trenutno je na 2600EUR za uncu, sto je ATH, a balon se ne moze zauvijek napuhivat...
|
|
|
#77230 | |
|
Moderator
|
Ako nisam jučer na potezu ZG - Nova Gradiška naišao na barem 15 ovakvih telaca... Ne kužim kaj je s glavom, kak se možeš tak vozit jebote život. ![]() Citiraj:
Tak jasno, netko više voli ulagat u plemenite metale, netko u kripto a netko u plenkijeve trezorske zapise ![]()
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#77231 |
|
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Ako nije tajna - koje osiguranje imaš i koliko plaćaš (SF klasa)? |
|
|
|
|
|
#77232 |
|
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
|
|
|
|
|
|
#77233 |
|
Premium
|
Nije tajna, naravno. DEVK, dobio "preko veze" SF15 prije 5 godina tako da sada imam SF20. Placam od slijedece godine 1082€ godisnje Vollkasko sa zastitom bonusa. Zanimljivo je da je to prije 5 godina bilo oko 700€ sa SF15. |
|
|
|
|
|
#77234 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Ekipa, trebam malo kvalitetniju ceradu za auto koji će stajati vani. Kupio sam ovo smeće iz Tokića https://webshop.tokic.hr/ciscenje-od...m-482x178x119/ i vratio ga drugi dan. Imate li neka iskustva / preporuke? |
|
|
|
|
|
#77235 |
|
Ili jesi ili nisi
Datum registracije: May 2011
|
Maglenke nisam upalio vjerojatno nikad, nema neke magle kod mene svakako. No kako ste pričali nedavno o njima na baš sam išao pogledati kako rade. I onda vidim da mi na zadnjima radi samo lijeva. Skoro sam htio to raskopati no uz malo googlanja vidim da je to tako originalno na Audi A4 b9.Kako je to kod ostalih? |
|
|
|
|
|
#77236 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Imaš na Withcar one futrane cerade sa zaštitom od tuče. Pripazi na dimenzije cerade jer znaju faliti. Svakako izmjeri auto od branika do branika, ali preko karoserije pa usporedi sa dimenzijama cerade.
|
|
|
#77237 | |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]()
|
|
|
|
|
#77238 |
|
Premium
|
Da, lijevo maglenka, desno rikverc svijetlo. |
|
|
|
|
|
#77239 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
|
|
|
|
|
|
#77240 |
|
49%winner
|
|
|
|
|
#77242 |
|
49%winner
|
Na proslom pezou sam u vlastitom dvoristu obavezno palio 4 zmigavca za u rikverc, plus tu i tamo zakocim pa da stopke malo osvjetle. Sve je bilo dobrodoslo po mraku i kisi, bez puno vanjske rasvjete (nema kamere, parking senzora, bila je i zatamnjena zadnja sajba). Ko corava kokos mic po mic, a oko parkinga sve hazardi u vidu niskih zidica i cvijeca. Sad se sjetih, neki stariji Audi je imao dvije zadnje maglenke pored tablice, ne u farovima.
|
|
|
|
#77243 |
|
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Moj stari sepet ima zadnje maglenke s obje strane. Mislim da sam na Joggeru vidio da i on ima. |
|
|
|
|
|
#77244 | ||
|
Moderator
|
Citiraj:
Citiraj:
![]()
|
|
|
|
#77245 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2011
|
Pozdrav ekipa! Ima tko da vozi dva seta guma, ali da umjesto zimskih da ima cjelogodišnje od studenog do travnja? Konkretno 195/65/15 i 205/55/16, do 85kW auto, nekih 12-14k km godišnje. SZ Hrvatske Ne želim cjelogodišnje gume cijelo vrijeme na autu, a budući da imam dva seta felgi, za zimski set razmišljam staviti cjelogodišnje. Zašto? Na prednjim gumama su mi vanjski rubovi zimske gume dosta više potrošeni nakon druge, a pogotovo nakon treće sezone. Bez obzira na rotaciju. Pretpostavljam da je to zbog toplih zima. Snijega je ionako malo. Istu stvar viđam i na drugim automobilima (pogotovo stariji model Continentala, TS860 doslovno "spaljeni" rubovi). Doduše, moj LM005 je i dalje takav dobar po mokrom, a bome snijega je vidio samo prvu sezonu možda sat vremena max. Mislim da sada padne malo veća količina snijega moglo bi biti muzike uzbrdo... Dobio sam savjet da napumpam prednje gume za 0.2-0.3 više od toga kako je propisano. Ima netko da vozi cijelogodišnje zimi pa da napiše kako mu guma izgleda nakon druge zime? Ili da ima takav "problem" na zimskim gumama kao što imam ja? Pa taman da uzmem 2 zimske i 2 cjelogodišnje pa promjenim osovinu ako će biti više snijega ![]() Ionako su u toj 15" dimenzije zimske gume 60-75€ po komadu pa i nije prestrašno. |
|
|
|
|
|
#77246 |
|
Moderator
|
Ne znam zašto bi, ako već imaš dva seta, vozio ljetne + all season setove. Ali ok. ''Spaljeni'' rubovi su više zbog stila vožnje i špura. Hrpa ljudi uopće ne kontrolira špur a dosta ih ne zna ni gume napumpat kako treba. U glavnom, ovo su slike 3 sezone stare Bridgestone Weather Control A005 Evo Sad smo ih zamjenili s novim Conti AllSeasonContact 2 ![]() Clio IV - 205/55 16 guma
|
|
|
#77247 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2011
|
Ma to se i ja pitam. Ali LM005 su se nekako brzo potrošile. Možda cjelogodišnje duže traju. Teško je sad uslikati, ali na prednjima ima više profila nego iza. Prednje su zadnje dvije sezone naprijed. Vidi kako je rub (zadnji red blokova/lamela) više potoršen naprijed nego iza, iako je straga manje profila. Ove tvoje Bridgestone još i super izgledaju za tri godine ljeto-zima. Kako su se ponašale sad pred izmjenu? Ja ću također morati po nove za koji dan. |
|
|
|
|
|
#77248 | |
|
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
https://ibb.co/km01QxX https://ibb.co/C9Ls3m2 https://ibb.co/Ms1bZPb https://ibb.co/XszHx4g S druge strane je grm kad je auto parkiran pa nisam mogao baš s te strane gdje je BeSafe slikati.
|
|
|
|
#77249 |
|
Moderator
|
|
|
|