|
![]() |
#691 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Meni je prestrašno kakvi sve tulipani to kod nas montiraju, podešavaju i puštaju u pogon. Vjerojatno s inverterima možeš malo srušiti taj napon, ali ne bavim se niskim naponom pa ne znam kako je to regulirano. Na srednjem naponu inverteri moraju raditi po točnoj definiranoj krivulji (Q=f(U)) s kojom dižu napon kad je nizak i spuštaju kad je visok, ali brijem da je na niskon naponu divlji zapad. Daj napiši tip invertera. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#692 |
AMD Hammer
Datum registracije: Jan 2008
|
Vjerojatno je stvarno problem sa strane HEP-a jer se u sezoni kad je veći teret u globalu podiže napon a kad teret padne se isti spušta. Za biti siguran, s dobrim unimerom izmjeri napone kod sebe ali i kod susjeda za referencu jer sam svojim očima vidio da ti inverteri i aplikacije ne mjere točno. Može se i pomaknuti granica previsokog napona na njima da ne izbacuju. Neki dan sam spuštao napone na dva trafa. Jedan je 4 MW a drugi 8 MW a rade u paraleli. To radimo ujutro rano kad je manji teret jer onaj kojeg smanjuješ moraš isključiti tih 5 minuta a to vrijeme onaj drugi drži sve. Zbog sezone i tereta su bili oba "navijena" a sad kad je sezona gotova je napon previsok. Kad zahladi,postoji mogućnost da se ukaže potreba opet podizati napon. Kad se netko požali na napon a mi smo mala sredina,odmah šaljem dvojicu mjerit po selima i najkasnije ujutro dižemo i spuštamo napon. Vjv si u većem gradu pa se oni kilave doć ili njihova mjerenja koja bi trebala biti preciznija govore da napon nije previsok. Sent from my Xiaomi 14T PRO using Tapatalk |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#693 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Im li netko ovdje Huawei SUN2000-XK-M inverter da javi iskustva? Nebitno jel 5 /7 /12 /15 /17 kw... model bi trebao biti isti smao snaga drugacija. Kakav je software, jel inverter bucan u radu. Grije li se jako itd. itd... ? Hvala
![]() |
#694 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Kad vec pitaju, mogao bi i ja. Ovo je oprema koju bi trebao dobiti pa me zanimaju iskustva ako je tko koristi. Mislim, jos mogu raditi promjene pa... Inverter: SUN2000-8K-LC0 Paneli: AXIbiperfect GR WB 445 - 460 Wp AC-455TGB/108WB Vidio sam ovaj inverter kod kolege u beach baru pa nije neko mjerilo, nisam cuo nista iz njega niti dozivio da se grije. On ga koristi u kombinaciji s baterijom zbog frizidera jer bar ima offgrid sustav. O panelima ne znam puno.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|