|
|||||||||||
|
|
#68012 |
|
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Evo ovdje još malo o novom sustavu naplate cestarine od navodno kraja 2024.: https://www.index.hr/mobile/vijesti/...vijesti_prva_m Ovaj dio me najviše zanima: I dalje će se plaćati svaki prijeđeni kilometar, umjesto da se ljudi potiču da više koriste autoceste. Još se ne zna ni hoće li ostati popust na ENC-u ili će se ukinuti pa će za one koji u sadašnjem sustavu koriste ENC vožnja autocestama postati - skuplja. Ako već nema vinjeta... Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#68014 | |||
|
Premium spammer
Datum registracije: Aug 2010
|
Citiraj:
Citiraj:
i onda imamo ovakve izjave: Citiraj:
volio bi da dode do raspada turizma u hr i tada bi otvorio sapmanjac, sve se mora podredit turizmu... |
|||
|
|
|
|
|
#68015 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Prvi puta moram natočiti Adblue u auto. Molim vas preporuku koji da kupim i gdje, treba mi 10l. Vidio sam zadji puta kad sam točio na INI da 5l košta oko 18 €, to mi se čini skupo, a možda i nije, ne znam ![]() |
|
|
|
|
|
#68016 |
|
Ili jesi ili nisi
Datum registracije: May 2011
|
Većinom na INI uzimam 10l. Skupo, dašta nego skupo. Znam da je išla prije priča da im petrokemija to prodaje za kunu po litri. Jednom sam sa mall.hr naručio, tamo je jeftinije. Niti sam vidio ja razliku, niti je auto. Kako se izgovara AdBlue? A-de ili ed? ![]() |
|
|
|
|
|
#68017 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Konacno je netko priznao da se ide prema tome da Jadran ne bude mjesto odmora za gradjanje ove drzave. A i infrastrukturu koju kreditiramo bolje da ne koristimo. Pa prestrasno. |
|
|
|
|
|
#68018 | |
|
Premium spammer
|
Citiraj:
Edit: poznavajuci nasu drzavu i vlast, peticija, prosvjed itd ne bi promijenili odluku vlade Zadnje izmijenjeno od: pci_e3x. 29.07.2023. u 17:07. |
|
|
|
|
|
|
#68019 | |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
#68020 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#68021 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Poslano sa mog SM-N770F koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#68022 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Imam dva auta sa adblue, ad blue je ad blue, tj nemaju nikakve posebne norme ovisno o vrsto auta. P.s. 2018 litar ad blue je koštao 2-3-4 kn. Užas kolilo je sve otišlo gore Poslano sa mog SM-N770F koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#68023 | |
|
Premium spammer
|
Citiraj:
![]() nek porade na tome da se poboljsa kupovna moc gradana, pa ce se moc kupit vise EV-a, ergo: manje CO2 ali NE, bolje bit kao S. Ballmer "zabrane, zabrane, zabrane" ili "poskupljenja, poskupljenja, poskupljenja" za one koje ne znaju, ako takvih ima na ovom forumu: https://www.youtube.com/watch?v=EMldOiiG1Ko |
|
|
|
|
|
|
#68024 | |
|
Registered User
Datum registracije: Mar 2016
|
Citiraj:
Meni je taman ove godine riknula baterija na ENC, već sam dvaput samo došao i dao onome unutra karticu i aparat, s novim sustavom možda dođu i neki novi uređaji pa im ne mislim davati ekstra pare bezveze na ovo jednokratno smeće. Ionak putujem u sate kad jedva da ima gužve pa me bk ![]() |
|
|
|
|
|
|
#68025 | |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Evo https://impexautodijelovi.hr/adblue-...KgdN2voh6mmD1w Imas u ciaku https://emteh.hr/proizvod/ceroil-adb...leaner-100-ml/ |
|
|
|
|
|
|
#68026 | |
|
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Nema ih nekih posebnih, sve je to isti vrag. |
|
|
|
|
|
|
#68027 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Hvala svima na savjetima. Uzet ću onda najeftinije s nekog web shopa ili vidit na Petrolu kod sljedećeg tankiranja imaju li i adblue na pištolj. Hamm, ok, uzet ću i aditiv za adblue ![]() Reci jel stavljaš ti u svoju octaviju neki aditiv za gorivo ili aditiv za lakšu regeneraciju dpf filtera? |
|
|
|
|
|
#68031 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Đizs. Pa treba uvesti zabranu ulaska domaćih tablica na autoceste, a zatečene tamo odmah isključivati iz prometa ![]()
|
|
|
|
#68032 |
|
Premium spammer
|
Copy paste iz clanka, prometni strucnjak prof. dr. sc. Željko Marušić. Na dnu clanka imas video, od 7:30-8:30, trza video oko 7:40 Definitivno ozbiljno. Apelira na korištenje autobusa. Vidi se da ne poznaje Hrvatsku, gdje u manjim gradovima i selima ne postoji prometna povezanost javnim prijevozom. Dobro da imamo školski bus u mojim krajevima. |
|
|
|
|
|
#68033 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
a o tom "stručnjaku" ne treba trošit medijski prostor, on je slika i prilika ljudi koje se u HR. naziva "stručnjacima" |
|
|
|
|
|
|
#68034 |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Je je busevi. Evo kako je u Samoboru od kada je nova garadonačelnica. Umjesto jednog pokaza sada ljudi imaju dva i moraš dobro paziti koja gdje vozi. I ako to ukombiniaš sa zetovim pokazom..totalno isplativo. https://www.zagreb.info/aktualno/zg/...-jutro/535123/ |
|
|
|
|
|
#68035 |
|
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Oduvijek je bilo "isplativo" kombinirati samoborcek i zet. U vrijeme dok sam ja isao u srednju (prije 20ak godina) cijena je bila ako se dobro sjecam oko 500-800 kn za tu famoznu kombinaciju, za kolege koji su dolazili iz Gornjeg Desinca, itd. Znam da je bila neka suluda cifra jos u to doba. |
|
|
|
|
|
#68037 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
![]()
|
|
|
|
#68038 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
To je ta neka nova agenda, klimatske promjene, vozila na pretplatu, javni prijevoz, ogranicenje brzine itd. Sve je to divno i krasno, ali nije prakticki izvedivo. Trebalo bi vijeli prometni sustav anulirati i redizajnirati. Mozda s vremenom, kao i kapacitete baterija na EV, bas gledam putem do mora, svi s EV se voze max. 100km/h jer znamo sto je s baterijom na otvorenoj cesti, a punjaci putem zauzeti do kraja ljeta. Tko ima malu dkecu zna sto znaci produljivati putovanje par sati zbog punjenja. Teoreticarima je lako napisati, "uzmete pauzu za kavu od 1h".... Praksa je nesto saaaaaasvim drugo. |
|
|
|
|
|
#68039 |
|
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
I sve te zelene agende samo za Europu, nek odu malo u Afriku,Aziju i Amerike to gurati. |
|
|
|
|
|
#68040 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Kćer i zet kupili WW ID.5 i malo sam danas vozio i samo mogu reći da mi je pokvario sve ostale klasične aute, EV i ta ubrzanja su nešto nadrealno, kao da sjedneš u |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
| Uređivanje | |