Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro Jučer, 10:53   #631
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Datum registracije: Feb 2014
Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
Daemon lijepo govori da u Hrvatskoj taj "mogu oni što hoće" ne drži vodu, jer imamo proces koji se mora zadovoljiti da bi se pristupilo podacima neke osobe.
U nastavku su samo neki od šarolikih primjera kak svi ti procesi funkcioniraju u Lijepoj Našoj, da ne spominjem razne sinkope i općenita uhićenja svih mogućih ministara koji na temelju tehničke pogreške točke i zareza ili popularnog dvojnog državljanstva ne snose neke pretjerane posljedice za svoje malverzacije. Nažalost kod nas na sudu je (ne)održivo sve i svašta, ovisno o kome je riječ, pa s nalogom ili bez naloga, ovi stvarno rade kaj god ih volja - i onda predmet ode u zastaru ili se po potrebi i direktivi izvuče iz ladice.
Citiraj:
  • Skandal u šibenskoj policiji, inspektor razotkriven kao krtica koja je odavala stroge tajne kriminalcima

• Gospođa iz splitske policije odavala je tajne podatke, zaradila je kaznenu prijavu

• Prijavljena dvojica splitskih policajaca, odavali su tajne informacije iz istrage

• Smijenjeni policajac tvrdi da nije on razotkrio zataškavanje u MUP-u

• U Osijeku uhićen policajac, dilao je oružje i odavao tajne policijske podatke

• Zašto Anušić i Bulj mogu vikati ZDS, a drugi ne? Plenković: Imaju imunitet
Citiraj:
Citiraj:
Autor The Exiled Pregled postova
Ljudi na ovom forumu su sasvim svjesno da Temu i sl. skupljaju sve njihove podatke brže-bolje pohrlili kupiti neku čang-šlang glupost kroz pripadajuće mobilne aplikacije, tak da nema tu govora o zdravom razumu, jer čak i oni koji nešto donekle kuže, nemaju problema sami od sebe dati sve svoje detalje na raspolaganje. I onda ništa čudno da se i ovakve pizdarije dočekuju kao nešto korisno za društvo, dok AP i njemu slični u pauzama između koncerta na hipodromu "brinu o zaštiti djece". Ne treba ni govoriti da pod uvjetom da im to prođe, neće dugo trebati da u njihovim rukama sve fino procuri na sve strane, pa nek i ostali čitaju kaj im se susjedi dopisuju kroz neku chat aplikaciju.
Citiraj:
Autor The Exiled Pregled postova
AP će reći da je to ne-tema, a svi koji se protive "zaštiti djece" su ne samo sumnjivi, već nisu domoljubi, ni vjernici, tako da će se takvi promptno preispitati u najbližoj policijskoj postaji.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750
AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5
The Exiled je online   Reply With Quote
Staro Jučer, 12:03   #632
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Privatnost i sigurnost podataka i korisnika

Dokle god većina odlučuje o manjini, stvari će biti iste. U prijevodu, ne možete ništa u vezi svega, samo razglabati po forumu. Da se razumijemo, 49% populacije su manjina isto kao i 1%. Ako većina želi Temu ili Face ili Insta te dobrovoljno davati svoje osobne podatke, manjina ima manje izbora i bit će oporba koja nešto skriva ili je čudan jer ne želi što i većina. Što prije shvatite, prije ćete se prilagoditi i manje se opterećivati zašto je tako kako je.
spawn je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro Jučer, 16:43   #633
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor spawn Pregled postova
Dokle god većina odlučuje o manjini, stvari će biti iste. U prijevodu, ne možete ništa u vezi svega, samo razglabati po forumu. Da se razumijemo, 49% populacije su manjina isto kao i 1%. Ako većina želi Temu ili Face ili Insta te dobrovoljno davati svoje osobne podatke, manjina ima manje izbora i bit će oporba koja nešto skriva ili je čudan jer ne želi što i većina. Što prije shvatite, prije ćete se prilagoditi i manje se opterećivati zašto je tako kako je.
Upravo ovo nazalost.
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 17:46   #634
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Ja sam odgojen u vrijeme kad nisi bio siguran da li netko sluša kaj pričaš na telefon ili ti otvara i pregledava pismo, a o tome da te susjed ili familija može cinkati kaj si pričao unutar svoja četiri zida ne treba ni posebno naglašavati. Vjerojatnost za sve to je bila jako mala ako si bio "normalan" ali je uvijek postojala.
Tak da, iskreno zaboli me. Naviknut sam od djetinjstva.
Mladenxy je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 17:59   #635
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
Autor Mladenxy Pregled postova
Ja sam odgojen u vrijeme kad nisi bio siguran da li netko sluša kaj pričaš na telefon ili ti otvara i pregledava pismo, a o tome da te susjed ili familija može cinkati kaj si pričao unutar svoja četiri zida ne treba ni posebno naglašavati. Vjerojatnost za sve to je bila jako mala ako si bio "normalan" ali je uvijek postojala.
Tak da, iskreno zaboli me. Naviknut sam od djetinjstva.

Yep. Neki dan naletio na clanak da se na temelju vibracija misa moze raspoznati govor. Tak da tak je kak je - moramo se zastiti oko ostalih malicioznih stvari sto i je poanta ove teme. I stoga:

Citiraj:
If you use the Discord app, your personal data may have been stolen in a recent data breach. In a recent press release, the company highlights an incident involving one of its third-party customer service providers.
The data breach, perpetrated by an “unauthorized party,” impacts a limited number of users who contacted Discord’s Customer Support or Trust & Safety teams. The data breach didn’t affect Discord itself, and the company says most users’ personal data should be safe
> pcworld

Citiraj:
Passkeys aren’t scary – passwords are. Let’s bust some security myths
> PcWorld

Zadnje izmijenjeno od: tomek@vz. Jučer u 18:04.
Staro Jučer, 18:44   #636
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Citiraj:
Autor spawn Pregled postova
Ne mogu riječima izraziti koliko mi malo znači mišljenje tih 51% ili 99% ili 100%. Da se makar to isprinta na neki mekani papir pa da njime mogu dupe obrisati, onda bi to imalo određenu vrijednost, makar sentimentalnu. Ali dapače, vi koji se želite prilagođavati, samo dajte.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je online   Reply With Quote
Staro Jučer, 19:25   #637
SPLiFF
Premium
Moj komp

SPLiFF's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Ne radi se o mišljenju nego o krojenju zakona koji utječu na sve nas
SPLiFF je online   Reply With Quote
Staro Jučer, 20:12   #638
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Ovaj put cu ovo postat ovdje ne u AI temu:

Citiraj:
When ChatGPT turns informant
The largely overlooked privacy risks of using AI apps that not only remember your conversations, but are capable of using these to reveal your deepest secrets to others
> Link

P.S. - AI je skoro svugdje vec sad..."let that sink in"
Staro Jučer, 20:59   #639
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Ček,.pa kad se još pričalo da nas kinezi prisluškuju preko štednih žarulja
Staro Jučer, 21:22   #640
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Šalu na stranu, postoje gadgeti u koje su ugrađeni mikrofoni, a nisu za asistenciju, kakti radi nekih drugih funkcija, how yes no.

EDIT: Izgleda da su počeli hakovati Viber, od kontakata koje znam dobivam poruke o promjeni broja u neke ukrajinske +380, tako da uključite 2FA što prije, ako niste.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. Jučer u 22:11.
domy_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro Jučer, 23:14   #641
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Ah, onda me tokeniranje ucini pismoznancem koji mora stalno potvrdjivati.

Od nesocijalnih koristim iskljucivo Telegram, tko nece, ima glas/email i solarne nacine. WhatsCevap i ostalo, ne znam kakav kompliment da dobijem, nikad nisam ni razmatrao.

Nedavno napisah na email poznatima, trazeci jedan stariji tekst, kriptografa Schneiera, posebno pod dojmom zadnjeg skupa poznatih radio amatera, koji se nedavno odrzavao.

Te smo usaglasili da su prijasnja mrezna nastojanja, danas, gotovo besmislena. Te osim promjena obrazaca ponasanja, povratak je na prave frekve.

Zato postoji obilje komunikacijskih kanala KV opseg 1-30MHz (global razina) VHF>UHF>SHF (lokalna).. web dostaje tek hitro sredstvo mirnodopske komunikacije.

...
Visage je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 23:50   #642
tizhu
Premium

Datum registracije: Sep 2014
ja koristim google na svim uređajima i koristim whatsup od prvog dana kada se pojavio.
ostalo ne koristim niti sam ikada koristio i doslovno mi je svejedno jel tko čita što pišem i što pričam jer vodim neopisivo dosadan i nezanimljiv život.

da vam svima dam svoje podatke kladim se da ništa na cijelom internetu i uz sav AI chat gpt lgbtq+ svi skupa na cijelom forumu ne bi saznali o meni osim naj osnovnijih podataka sa moje osobne i zdrastvene iskaznice. eventualno bi možda saznali osnovnu i srednju školu.

e sad zamislite da sam si imalo potrudio da nitko ništa ne sazna .... mislim dajte se uozbiljite .... preko noći mogu promjenit identitet i odradit s lažnim identitetom pizdarije i vratim se svom starom životu i džabe kontrola i sve.

psi laju karavane prolaze.
imamo premalo vremena na ovom svijetu da brinemo tuđe brige.
posvetite se sebi i svojima i prst u uho.
tizhu je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 05:15   #643
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
The Redis security team has released patches for a maximum severity vulnerability that could allow attackers to gain remote code execution on thousands of vulnerable instances. Redis (short for Remote Dictionary Server) is an open-source data structure store used in approximately 75% of cloud environments, functioning like a database, cache, and message broker, and storing data in RAM for ultra-fast access. The security flaw (tracked as CVE-2025-49844) is caused by a 13-year-old use-after-free weakness found in the Redis source code and can be exploited by authenticated threat actors using a specially crafted Lua script (a feature enabled by default). Successful exploitation enables them to escape the Lua sandbox, trigger a use-after-free, establish a reverse shell for persistent access, and achieve remote code execution on the targeted Redis hosts.

After compromising a Redis host, attackers can steal credentials, deploy malware or cryptocurrency mining tools, extract sensitive data from Redis, move laterally to other systems within the victim's network, or use stolen information to gain access to other cloud services. "This grants an attacker full access to the host system, enabling them to exfiltrate, wipe, or encrypt sensitive data, hijack resources, and facilitate lateral movement within cloud environments," said Wiz researchers, who reported the security issue at Pwn2Own Berlin in May 2025 and dubbed it RediShell.

While successful exploitation requires attackers first to gain authenticated access to a Redis instance, Wiz found around 330,000 Redis instances exposed online, with at least 60,000 of them not requiring authentication. Redis and Wiz urged admins to patch their instances immediately by applying security updates released on Friday, "prioritizing those that are exposed to the internet." To further secure their Redis instances against remote attacks, admins can also enable authentication, disable Lua scripting and other unnecessary commands, launch Redis using a non-root user account, enable Redis logging and monitoring, limit access to authorized networks only, and implement network-level access controls using firewalls and Virtual Private Clouds (VPCs).
Staro Danas, 09:26   #644
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor tizhu Pregled postova
ja koristim google na svim uređajima i koristim whatsup od prvog dana kada se pojavio.
ostalo ne koristim niti sam ikada koristio i doslovno mi je svejedno jel tko čita što pišem i što pričam jer vodim neopisivo dosadan i nezanimljiv život.

da vam svima dam svoje podatke kladim se da ništa na cijelom internetu i uz sav AI chat gpt lgbtq+ svi skupa na cijelom forumu ne bi saznali o meni osim naj osnovnijih podataka sa moje osobne i zdrastvene iskaznice. eventualno bi možda saznali osnovnu i srednju školu.

e sad zamislite da sam si imalo potrudio da nitko ništa ne sazna .... mislim dajte se uozbiljite .... preko noći mogu promjenit identitet i odradit s lažnim identitetom pizdarije i vratim se svom starom životu i džabe kontrola i sve.

psi laju karavane prolaze.
imamo premalo vremena na ovom svijetu da brinemo tuđe brige.
posvetite se sebi i svojima i prst u uho.
daj samo meni svoje podatke, ne tribaš svima. Ja ću proći kroz to i vidjeti koliko tog "nezanimljivog" ima, složiti tvoj pattern, šta te živcira, šta te veseli, gdje ideš tih dana u mjesecu, sa koliko para posjeduješ, gdje si nešto zajebao nekoga, kad nisi doma, kad jesi doma, gdje je točno taj dom....

Kad čujem šta ljudi pišu, hjao....
Staro Danas, 11:56   #645
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
Bono, pa jebemu sve, da li si svjestan činjenice da, kako samo kolega HNBovac Vujčić kaže, novac nastaje ex nihilo? Dakle, iz ničega. Razlika između novca u monopoliju i tih šarenih papira u novčaniku (za koje zamijenimo mladost, starost, zdravlje, sve živo) je čisto deklarativna. To je sve stvar dogovora a mi smo uronjeni u sistem u kojem ogromna većina u taj papir gleda kao u boga. Na toj vjeri je bazirana cijela struktura moći.

Nadam se da razumiješ da farmaceuti mogu "zarađivati" na sto načina. Jeftini krediti, donacije država, pravni protekcionizam, tržišno neortodoksni ugovori s državama koje masovno kupuju njihove proizvode i onda ih približno isto tako masivno bacaju. Da niti ne spominjem masovni "revolving door policy" iz kojeg proizlazi većina "uspjeha" kroni kapitalizma.
Vujcic aka ulazak u euro zonu nece imati efekta na inflaciju, u pravilu utjece na rast cijena od par centa. Hvala lijepo, znam kako se novac kreira, zavrsio sam financije i nije bas tako pojednostavljeno kako pisees.
Mogu oni svasta, ali najdraze im je kad drzava odredi obvezno cjepljenje i jos im za to da imunitet.
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno