|
![]() |
#31 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2006
|
ova slikica sta si vidio meme je sad trenutno kad je HT na 256,znaci voltaza default,radi na 2300 mhz,a djeljitelj je na 166,da li je to u redu?i dal trebam jos sta promjeniti? cuj ja bih njega jos malo digao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
aha, onda ok... Samo da te još pitam, kod 256x9 i mema je na 209mhz, si probal onda staviti memu na 2,5-4-4-8 ili ne? Ili nisi uopće testirao max. memorije za određene latencije? I opet ti velim, pa neš dizat voltažu svakih 10Mhz!! ![]() A mislim da ćeš za 2500Mhz možda trebat preko 1.55-1.6V. Zapravo probaj, al nemoj kukat ako nešto pođe po zlu... I nemoj zaboravit memoriju smanjit (pošto pretpostavljam da nisi testirao njen max.) kad opet ideš dizati HTT ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Registered User
|
nisam probavao stavit memu na 2,5-4-4-8.onako kako si vidio na slici tako stoji cijelo vrijeme,niti sam testirao memu koliko ide max.moram skinuti programčić taj za testiranje memorije.a sto se tice dizanja HTT-a,ako budem htio vise moram naravno dici voltazu i smanjiti memoriju na 133, kao sto velis??ili mislis na latencije?hvala Vucko |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Moderator
|
Pa da, mislim, ako i dalje klokaš CPU, opet smanji mem. djelitelj...tako da njega izbaciš kao mogućnost da ti se radi njega ruši super PI. I onda kad god ti je mema ispod 200 (DDR400), a sruši ti se super PI, onda si siguran da je to radi Vcore-a... Jednostavno, izbacuješ mogućnosti zbog koje ti OC nije uspio. Zato velim, prvo probaš kolko ide proc (mem. djelitelj na 100 ili 133), kad nađeš neku finu frekvu, onda ju zapamtiš, vratiš sve na defolt (mislim na HTT, Vcore i mem. djelitelj staviš na 200 iliti ga 1:1 ), smanjiš si množitelj proca sa 9 na 8 i onda dižući memoriju sa HTT-om (omjer 1:1) preko memtest86+ gledaš kako ti se kloka memorija...
![]() |
#35 |
Registered User
|
ok vucko,budem tako napravio,hvala puno,ako bude problema javim se ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Moderator
|
Mislim, kod tebe je i bolje da ostaviš množitelj 9, jer mislim da ti mema neće preko 250 (DDR500) ići...al nikad se nezna... Znači, kad ideš isprobavat memu, pukni mem. djelitelj na 200, HT na 3x (ili na 4x ovisno dal će ti mema ići preko 250Mhz), Vcore defolt (jer vidiš da ti na defoltu ide do 256Mhz bez problema) stavi neke latencije (tipa 2,5-4-4-8), VDIMM na 2.8V i kreni pomalo dizati HTT. testiraj u memtest86+ jer on testira u DOS-u, tako da si nemreš sjebat windowse sa lošim latencijama (koje ne rade mislim). Kada dođeš do određene frekve memorije (znači određenog HTT-a) kad memtest više ne prolazi, onda ti jedino preostaje da povisiš latencije ili VDIMM (a to ti ne preporučam ići preko 2.8V). A pošto si ti postavio odma na početku VDIMM na 2.8V onda ti jedino preostaje povisit latencije. I onda povisiš na 3-3-3-8 ili na 3-4-4-8 pa vidiš dokle ide sa tim latencijama. Više latencije od 3-4-4-8 nemoj ni tražit.
![]() |
#37 |
Registered User
|
pozdrav! ipak mi proc radi i vise na default voltazi,stavio sam mu 267x9,voltaza default i memu sam spustio na 133 tak da znam da nece ona zezat i cuj,prosao je super pi test,znaci voltaza proca podrzava i 267 na defaultu,kad sam memu vratio na 166,prdno je na pocetku odma u testu,znaci trebalo bi testirati memu i latencije malo kao sto velis da se porikta da radi stabilno i to je to.hvala puno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Moderator
|
Ako već baš oćeš da ti mema radi na defoltu, tj. onda napravi već kako sam ti rekao. Naravno, pod uvjetom da ti matićna može ići toliko. Znaći: HTT na 300Mhz, mem. djelitelj u BIOS-u na 133, HT na 3x, Množitelj proca na 8x. Neznam dal ćeš morat za HTT od 300Mhz podignut možda napon chipseta (ako je gore pasivac, na NB-u, onda bolje da ga hladiš nekako, jer će biti pakleno vruće). Ako tako postaviš, proc će raditi na 2400Mhz, a memorija na 200Mhz (DDR400) Pitao si me dal možeš staviti množitelj proca na 8.5x. Da ti iskreno velim, neznam, kolko se sjećam, pričalo se da se oko toga može imati problema. Neznam dal se sad dobro sjećam, pa nadam se da će se netko drugo oko toga očitovat i dokazat da sam u krivu... Ali, i da staviš 8.5x, da bi ti proc radio na 2400Mhz, trebao bi ti HTT od 282Mhz. E sad, ako staviš mem. djelitelj na 166, onda će ti mema radit na cca. 230Mhz, a to i sam znaš da ne može... Tako da je po meni, najbolje ići na 300x8 sa djeliteljem od 133. Jer ti si zapeo za to da ti mema radi na defoltu ili malo iznad ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|