|
![]() |
#31 | |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Napravio sam novu verziju ovog, originalno malog programčića. Krenulo je sa "šta kad bi ljudi mogli klikati po aplikaciji?" i preraslo u malo ozbiljniji projekt (vjerojatno još uzaludno bačenog vremena i truda, ali meni je bilo zabavno). Bilo mi je glupo napraviti GUI za app koji samo izbacuje vijesti o updateovima filtriranim prema package-ovima na vašem računalu jer to može i CLI verzija, pa sam mu dodao još par mogućnosti (više detalja u drugom postu, scrollati do dna gdje sam nadopunio post informacijama). Tko ima Arch i volje isprobati app, zanimali bi me dojmovi. Ja sam ga testirao na svoja dva računala i trebalo mi je dosta vremena i commita dok sam popeglao samo meni očite bugove, tako da pretpostavljam da će ih biti još u divljini... Btw. Bubba, ovaj je testiran sa 269 testova, no Sheldon je ovaj put bio brutalan prema meni kad sam ga pitao iskreno mišljenje o cijelom appu. Rekao mi je da sam totalno izgubio kompas i da sam sa svojom security paranojom napravio tvrđavu oko običnog news fetchera koji usput može pokrenuti "pacman -Su" i "-Syu" naredbe ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Istinski Arch korisnik zazire od GUI-a ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 | |
Buying Bitcoin
|
Ne bi vjerovao koliko novih pridošlica ima na Linuxu otkad je krenula ova anti-Win11 kampanja raznih influencera. Prije nego me Bubba izrešeta njemu tipičnim pitanjima poput "kako znaš, jesi li kvantificirao broj novih usera na Linuxu", itd. - ne, ali vidim po Redditu koliko ima novih postova po svim Linux-related subredditima, svaki dan netko novi posta kako je instalirao Linux, prešao sa Windowsa, traže pomoć, imaju probleme i tome sl. ![]() Znam da im ne bi trebalo olakšavati ako zaista žele ostati na Linuxu, no meni je svejedno bilo zabavno raditi ovo, pa neka svatko bira šta će ![]() Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Buying Bitcoin
|
Pitanje: Maknuti "Sync Database" botun iz Dashboarda i staviti da "Check for Updates" automatski radi i sync database-a ili ostaviti ovako kako je ? Osobno ne vidim neku posebnu potrebu za odvojenim "Sync Database" botunom, ali rekao bolje pitat iskusnije Archere da vidim šta kažu, možda postoje neki rubni slučajevi gdje netko ne želi syncat database prije updatea samo ja ne kužim u kojim bi slučajevima nekome to bilo zanimljivo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
To ti nema veze s "iskusnijim Arčerima" (za koje je ionako malo vjerojatno da ce koristiti ista drugo osim terminala); ionako i jeste poanta alata poput tvojeg upravo ta da korisnik nema puno za misliti, nego da naprosto odradi sve "jednim klikom". Na kraju krajeva, tako radi vecina GUI update/patch upravljackih alata na *nixu; korisnik koji voli na takav nacin azurirati sustav ionako ne mari za - u tom slucaju - zaista nebitne detalje hoce li disjunktno moci napraviti napraviti update pa onda upgrade.
![]() |
![]() |
#38 | |
Buying Bitcoin
|
Citiraj:
A tko onda koristi alate poput Informanta, kojeg su svi spominjali kad je nedavno bio onaj "incident" sa linux-firmware-nvidia paketima tokom pacman updatea? Taj je alat još "gluplji" od moga, samo izbaci sve vijesti i tjera te da ih pročitaš prije nego možeš napraviti update. Moj barem filtrira vijesti relevantne samo za svoje instalirane pakete. Ah well. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Premium
|
Zato se u svijetu idiota treba okrenuti pametnima...barem onima koji jos umiju u moru upitnih vrijednosti razmisljat svojom glavom i pritom donositi eticke i tehnicki ispravne odluke. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|