|
|||||||||||
|
|
#50491 |
|
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Kad čitam ovo sve napisano, ispada da bi nekima najbolje bilo dvotaktni tomos motor od kosilice i nekakav sustav katapulta na semaforima, a na uzbrdicama sustav sajli za povlačenje auta uzbrdo. Potrošnja goriva bi bila minimalna. .Moje osobno iskustvo, bez komentiranja ikojeg drugog aspekta navedenih auta, je da su novi u golfovima 6, 7 i 7 facelift 1,6 TDI motori smeće. Za vožnju do 100km/h su jednostavno smeće. Performanse na su mi irelevantne kad je osjećaj vožnje grozan. Vozim više od 5 godina svakodnevno stari 1,9 TDI, a skoro svakodnevno razne 1,6 nove TDI. Ove nove moram tiskati kao benzince, ili čekati da nema nikog na križanju prije nego krenem. Toliko se glupe situacije događaju da nemam povjerenja u te motore i vozim totalno penzionerski na svakom križanju. Moram i pred kružnim tokom stati, jer imam samo dvije opcije. Razvaliti gas, ili stati i polako krenuti, kad nikog nema. 2,0 je druga priča totalno. To je još i ok, ali ni to nije to. 90% vremena se vozim po gradu i stvarno mi nije problem što je stari 1,9 skoro bez daha na višim okretajima. Raspon u kojem vozim, između 1500 i 3000 rpm je sasvim dosta. Moj subjektivni dojam je da je stari golf puno jači, a zapravo na papiru nije. Maksimalna brzina isto ne igra ulogu. Ubrzanje je bitno meni. Ne da palim gume, nego da kad stisnem gas, iz bilo kojeg razloga, auto krene ubrzavati. U ovim novima stalno moram prebacivati u nižu brzinu, inače kao da ni ne reagira do nekih 3000-3500 rpm. |
|
|
|
|
|
#50492 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Nemreš uspoređivati 1.9 TDI PD motor sa 1.6 TDI CR motorom jer su to dva različita svijeta. |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#50493 | ||
|
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
I napisao sam da mi je moj 1.5 TSI na donjoj granici i nisam uvijek oduševljen s njim. Prije toga sam vozio dizele, a od benzina 2.0 atmosferac 150ks. Edit: Moj ima 150ks, Nissanov 140ks, nije to neka velika razlika u snazi, nego u načinu na koji razvijaju okretni moment. Citiraj:
Naravno, veliku ulogu igra i gdje se vozi.. u Zagrebu gdje su stalno semafori, ubacivanja između traka, rotori... jednostavno volim auto koji može reagirati na gas. Toyota Corolla Hibrid mi je zato bila vrh vrhova. S njom možeš sve, ali do 100kmh jer je na autoputu beskorisna. Za nekog ko se vozi 10km na posao po cestama bez semafora i sa jednom trakom, i 1.3 benzinac i 1.6 tdi su super motori i to poštujem i potvrđujem. Ja se vozim u drugačijim uvjetima i meni ne odgovaraju. |
||
|
|
|
|
|
#50494 | ||
|
Premium
|
Citiraj:
Da su isti, što bih uspoređivao? ![]() Komentiram osobna višegodišnja iskustva sa dva različita motora u golfu. Isto kao da kažeš da se ne smije uspoređivati AMD i INTEL, ili AMD i nVidia, jer su totalno drukčiji svjetovi. Citiraj:
|
||
|
|
|
|
|
#50496 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#50499 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#50500 |
|
Premium
|
Kak ne stavljaju? Evo jedan prekrasan primjerak sa 63kw / 999cm3... https://www.njuskalo.hr/auti/vw-golf...oglas-28992834 |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#50501 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() Možda prepolove ovaj 2.0 pa će bit opcija dvocilindrične hiljadarke ![]()
|
|
|
|
#50503 |
|
Guest
|
- Dobar dan doktore!
Dobar dan komšija. - Automobil mi slabo ide. Jeste probali dodat gas, ili voziti u manjoj brzini? - Pa da mi se začuje motor?! Da mi gume škripe?! Doktore, uozbiljite se. |
|
|
|
#50505 | |
|
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() A sa 1.6 CR TDI sam prilično zadovoljan ![]()
"South-Korea is the only nation whose national sport has a sequel." Zadnje izmijenjeno od: zkljaja. 08.07.2020. u 16:12. |
|
|
|
|
|
|
#50506 |
|
Guest
|
|
|
|
|
#50507 |
|
Premium
|
|
|
- Dobar dan doktore!
Dobar dan komšija. - Automobil mi slabo ide. Jeste probali dodat gas, ili voziti u manjoj brzini? - Pa da mi se začuje motor?! Da mi gume škripe?! Doktore, uozbiljite se. |
|
|
#50509 |
|
Registered User
Datum registracije: Sep 2019
|
Neka te služi dobro! Dobra mi je ta 508 redizajn Bijeli 508 gt line baš te linije mi je još nekako tiha patnja... |
|
|
|
|
|
#50513 | |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Nego, ja se na kraju oprostio od E36, otisao u ruke novom sretnom vlasniku koji je obecao da ga nece maltretirat. Ipak je u godinama i bila bi steta da ga zasvasa u neki stup ili stogod ![]() Model-X je od njegovog starog, spaceship od auta. U glavnom, skoro suzu pustio jucer. ![]()
|
|
|
|
#50515 | |
|
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Frend ima takvog, limuzinu, s malo manje opreme al s 2.0 motorom. Prezadovoljan je.
|
|
|
|
#50516 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Sent from my Mi A1 using Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#50518 | |
|
Creeper
Datum registracije: May 2013
|
Citiraj:
|
|
|
|
#50519 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Frend s posla ima već par godina isti takav GT line automatik s HDi-jem od 200 KS. Kupio ga rabljenog s 130t km, auto izgleda kao nov. Prezadovoljan je, kaže da su mu par puta nudili da ga proda, ali ga neće tako skoro mijenjati. Uglavnom, sretno! :cheers: |
|
|
|
|
|
#50520 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
@brodjo Već 5g. ima Qašu 1.6dCi Tekna oprema+Park Assist, gume 19", staro za novo (zamjena za Suzuki SX4), kupljen u salonu u SB, nađen na Njušci. Apsolutno nikakve primjedbe na njega. Da je zvučna izolacija malo bolja pri većim brzinama bio bi odličan. Vuče super, vrlo je startan, potrošnja na otvorenoj cesti je oko 6l. Napomena: obzirom da iza ima polukrutu osovinu, malo je neudoban na zadnjim sicevima, ali ništa tragično. Ako šta trebaš, pitaj.
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
| Uređivanje | |
|
|