|
|||||||||||
|
|
#361 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
|
|
|
|
|
#362 |
|
El Mattador
Datum registracije: Nov 2001
|
Sad sam stavio "glupi switch" na spojno mjesto, sa patch panela spojio oba mjesta (i PC i CPE) u isti, također radi sve na 1Gbit. Nije me ovo dosad krpilo, pa ne znam u čemu je fora. Probat ću sada ponovo prespojiti u jedan neprekinuti niz i probati LAN testerom da vidim što pokazuje. LAN tester je lampice-vulgaris, ništa fensi. |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#363 |
|
El Mattador
Datum registracije: Nov 2001
|
Riješio stvar, pa evo ako netko bude imao sličnih problema. Naime, kad sam sređivao serverski ormar nabavio sam CAT8.1 patchpanel i pripadajuće keystone jackove, koji su napravljeni od metala (izrazito robusni). Uglavnom, pošto su žice od CAT7 kabela dosta debele, jedna od njih (osma - smeđa) je dirala u metalni dio jacka kad se isti zaklopi, te tako radila "kratki spoj" sa uzemljenjem. Čudno mi je što je i LAN tester vulgaris a i onaj sa ekranom davao uredan nalaz i što je sve skupa radilo ok ako je između kablova switch. Ali eto, ako budete imali sličan problem a ne znate u čemu je stvar, pogledajte konektore, da neka žica ne dira shield okolo. ![]() |
|
|
|
|
|
#364 |
|
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Noviji / pametniji testeri bi trebali kontrolirati i taj slučaj, logično da shield ne smije imati spoj sa nekom od 8 std. žica. Kako je na kraju niza, možda pri testiranju nisi obratio pažnju da kad testira 8. da ti je palio i shield Led ? U svakom slučaju dobra napomena / podsjetnik. |
|
|
|
|
|
#365 | |
|
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Been there, done that 😅 Inace, za terminiranje zica unutar keystonea obavezne su male cvik cange tako da ih fino mozes skratit u nulu. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |