|
|||||||||||
|
|
#37591 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
škoda fabia 1.0 75 KS (2015 godište), redovni servis na 60t km. autozubak za zamjenu ulja, filtera zraka,peludi,filtera ulja, svijećica, kočione tekućine i manžeta traži 2800kn. jel samo meni to puno ili? |
|
|
|
|
|
#37592 |
|
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#37594 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
|
|
|
#37595 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
http://i66.tinypic.com/35mpbg1.jpg http://i67.tinypic.com/28gtvgi.jpg http://i67.tinypic.com/w1a4cl.jpg evo slike ponude.ponuda je dana na neviđeno bez da je auto pogledan. pod jamstvom je još nekih pola godine. |
|
|
|
|
|
#37596 |
|
Premium
|
|
|
|
#37597 |
|
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Skoro 1100 za filter ulja, 4l ulja, vijak, brtvu i zamjenu! Ako se uzmu ulja i filtera iz dućana, ruke te koštaju ~100€ samo za zamjenu ulja i filtera. Bjež' od tamo!
|
|
|
#37598 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Ovo je smješno, ja osobno nebi izvalio skoro 3k kuna zbog pola godine garancije. Ovo su manžete vjeratno što spajaju crijeva od zraka na samu kutiju od filtera, zašt bi to mjenjali pobogu. Imam osjećaj da je ovo APP metoda jer su i sami vidili da je zadnji servis prije isteka garancije. |
|
|
|
|
|
#37599 |
|
Premium
|
|
|
|
#37600 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
I još će samo dolijat ulje ak treba i filtere ostavit. Šupčine ![]()
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#37601 |
|
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Danas sam prvi put nakon 20+ godina za volanom, vidio zašto ekipa po forumima raznoraznih automarki tako pljuje ekipu za volanom presretača, bez obzira na dio hr iz kojeg je ekipa. Idem s malim doktoru 2mj svaki dan za zg, 200+km autoputem svakodnevno i osim par zaspalih 'turista' austrijskih ili slovenskih tablica koji idu u federaciju pa malo dok spavaju krenu prema ogradi u sredini ili love bankinu (2 su ovaj i prošli tjedan i završila tako u grabi pokraj autoputa), nikakvih ekscesa po autobanu, do danas. Vozim(o) se, 3-4 auta, 140-150kmh cijelim putem na pristojnom razmaku, odjednom sa minimalno 200 kraj nas, ko da stojimo, prolazi tamnoplavi audi osiječkih tablica i dolazi do 2 usporedno vozeća kamiona (ona scena kad jedan ide 100 drugi 102 pa ga prestiže) audi koči ko lud i vidi se da blica kamionu ispred. Nas par auta iza normalno usporava i vozi se 100kmh dok kamion ne obiđe ovaj drugi, specijalac u audiju mu je maltene u braniku. Od tog momenta, do naplatnih, pun gas, cik cak prestizanja i s lijeve i s desne strane, pa zakoči, pa opet pun gas. Dodjemo na naplatne, gužva logično, uhvatim tek otvorenu traku i dođem brzo na red, u traci do taj audi. Prizor za 24h, 2 plavca, spustili prozore, lakat van kroz prozor i bahato podsmjehivanje ženskoj u novom clk kabriu :/ Odvojak sa obilaznice za zg istok su naravno isto prošli u stilu, lijevom trakom sa 150kmh su uletili ispred 1 auta i 1 kamiona tik ispred njih i ispred ograde, a fala Bogu nije da nema bar 500-600m isprekidane linije gdje se možeš ko čovjek odvojit i skrenut normalno. Ono, divan su uzor na cesti, divlja vožnja bez ikakvog razloga po cesti, cik cak prestizanja po takvoj gužvi, nabijanje drugim autima na gepek pri tim brzinama, blicanje da im se makne, itd. U niti jednom trenutku nisu nikog lovili niti imali upaljene rotacije niti ona svjetla iza, a i evidentno je da su van svog 'sektora' budući da dio zg-križ ima svoje presretače, popovača-kutina-novska svoje, koji su uredno viđeni na suprotnom traku autoceste. Krkanluk na n-tu potenciju.
|
|
|
#37602 |
|
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
|
|
|
#37603 |
|
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Yep. Nekoliko puta sam vidio kako po Heinzelovoj prođu s 100-130km/h. Ograničenje je 60km/h. Ili kako usred noći parkiraju svoje "službeno" vozilo u garaži preko dva mjesta kako bi otišli na cajke u jedan kafić. Vjerujem da se opet radi o par idiota koji blate ostatak ljudi i policajaca koji normalno rade i ponašaju se. Kao što je tako i skoro svugdje drugdje. |
|
|
|
|
|
#37609 |
|
Creeper
Datum registracije: May 2013
|
Napisao si samo gradaciju ulja, a to baš i ne govori puno o njemu. Ja recimo stavljam Shell Helix HX7 Professional 0w30 i zadovoljan sam. Ali isto tako bio bi zadovoljan i s Mobil 1 i Castrol i sličnim top brendovima. Realno, Shell stavljam eto, jer mi se sviđa taj brend. Što se tiče cijene, a može se nabaviti za cca 200kn 5l (kanta od 4l + 1l).
|
|
|
#37610 | |
|
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
![]() Ja stavljam GM Dexos1 Gen2 (5W30) jer to preporucuje Opel. Kako je to motor na kojem moze doci do LSPI-a (mala kubikaza, turbo, GDI), a Opel kaze da je to ulje obvezno za smanjivanje nastanka LSPI ja ih fino slusam da nebi bilo nismo znali ![]() Iako je zbog automatskog mjenjaca sansa nastanka LSPI-a dramaticno smanjena (neki kazu da cak kod automatika niti ne moze do njega doci jer se mjenjac brine da motor ne dodje u situaciju koja pogoduje nastanku LSPI) nastavit cu to ulje koristiti i kad autom jednog dana izadje iz garancije...
|
|
|
|
#37611 |
|
Registered User
Datum registracije: Apr 2008
|
Kaj je to LSPI?
Understeer is hitting the wall with your front end. Oversteer is hitting the wall with your back end. Horsepower is how fast you can hit the wall. Torque is how far you can push that wall after you hit it. |
|
|
|
|
|
#37612 |
|
Guest
|
|
|
|
|
#37613 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Da imam love uvezao bih si Callenger Hellcat Hennessey ili Shelby Mustang GT500. To su za mene pravi američki auti. Kakav je samo feeling kad takve beštije stisneš s mjesta do daske, šteta što su toliki troškovi uvoza, da nisu možda bi ubo neki polovni. ![]() |
|
|
|
|
|
#37614 | ||
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() Yup, šteta što je US model. Citiraj:
![]() Jedna od danas ![]() ![]()
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 08.08.2018. u 10:14. |
||
|
|
|
|
|
#37618 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Je. Dokazali su da ulja sa visokom količinom kalcija imaju puno više problema ... |
|
|
|
|
|
#37619 |
|
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Low Speed Pre Ignition. Znaci, kada dodje do nekontrolirane detonacije u cilindru koja nije pokrenuta normalno svijecicom. Cuje se kao kliktanje u motoru i moze uzrokovati fatalna ostecenja motora (razvaljen klip, karike...). Zove se Low Speed jer jedna od situacija gdje do njega najcesce moze doci je kada se npr. vozis 40-50km/h u 6. brzini i onda zelis jako ubrzati, pa stisnes gas do daske, ali ne prebacis u nizu brzinu. To stvori ogromo opterecenje u cilindrima, a motor se ne moze razvrtiti jer je u previsokoj brzini. I onda se stvore uvjeti za LSPI. Zato su navodno automatici imuni (ili je dramaticno smanjena mogucnost nastanka) jer kod njih se u tu situacije ne mozes dovesti - cim pri takvim uvjetima nabijes gas on ce sam od sebe prebaciti u nizu brzinu(e) i motor ce se razvrtiti. Uglavnom, od toga pate benzinski motori manje zapremine, opremljeni turbom i drektnim ubrizgavanjem goriva u cilindre. Koliko sam shvatio niti automobilskoj industriji nije 100% jasna zasto i kako do toga dolazi i kako to u potpunosti sprijeciti. Ali navodno je to jedna od prepreka razvoja jos efikasnijih motora male zapremine. Skuzili su da ocito i samo ulje ima utjecaja na to (jer se zapale neke zaostale smjese ulja i mozda goriva u cilindru) i da se promjenom strukture ulja moze smanjiti mogucnost nastanka. Npr. motor kakvog ja imam u Astri 1.4 Turbo sa 150KS je imao prijavljenih problema sa LSPI-om i unistenih motora. Inicijalno je za taj motor bilo predvidjeno GM Dexos2 ulje, ali je u proljece prosle godine Opel izdao naputak servisima da se za taj motor korsti GM Dexos1 Gen2 koje bi trebalo znacajno smanjiti mogucnost nastanka LSPI (ne znam da li ga potpuno i uklanja). I jos je dodatno u proljece ove godine isao update ECU software kako bi se dodatno smanjila mogucnost nastanka. Eto, to ti onako laicki, a ako te nesto vise zanima mozes prosurfati po netu jer ima clanaka koji to puno detaljnije i strucnije objasnjavaju.
|
|
|
#37620 |
|
Banned
Datum registracije: Jul 2018
|
|
|
|
|