|
|||||||||||
|
|
#3511 | ||
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Citiraj:
ponavljam, puno bolje u pkaetomat nego u pošt. ured. jest da su tebe zayebali sa paketomatom umjesto dostavom na vrata ali od dva zla, ovo ti je manje zlo
|
|
|
|
#3512 | |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Meni nekidan dosao neki mali djavo koji sam platio $1.5, a Postar mi naplatio 2.5EUR, zatrazio refundaciju ovih $1.5 i dobio natrag... Jbg, u minusu sam, al imam to sto sam kupio...
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#3514 | |
|
Registered User
Datum registracije: Jun 2021
|
Citiraj:
Tak da netko tu nekog j...e ----- Nota bene - vratio mi se paket poslan za USA, kao odbila ga je američka carina (a prije nikad nije bilo problema) tako da su i tu počela sranja na razini EU-USA. |
|
|
|
|
|
|
#3516 | |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2015
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#3517 |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#3518 | |
|
Registered User
Datum registracije: Jun 2021
|
Citiraj:
Ono što je čudno u cijeloj priči, kao da paket nikad nije ni došao do US, s obzirom po trackingu gdje se ulaz u US nigdje ne spominje, i da na njemu nema nijedne oznake američke, nego su ko da su ga ove svinje držale par tjedana i onda same nakeljile pinky listić da je odbijen od strane američke carine. Pogotovo jer carinska deklaracija u 3 komada nije uopce s paketa uklonjena ni pogledana, nego je dalje bila zaklamana kad sam ga dobio nazad. Tak da fakat neznam koji im je game, samo znam da sam popušio novac nemali za poštarinu. |
|
|
|
|
|
|
#3519 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2015
|
A nije baš USPS cvijeće, SAD carinu da ne spominjem. Ako je neka zabranjena roba tipa baterije, parfem, alkohol i sl. to su naši dužni vraćat prije nego napusti državu, za ostalo je odredišna država nadležna. Napravi prigovor, napiši da ti je paket vraćen bez objašnjenja, vidit ćeš šta će ti napisat, uglavnom poštarinu će ti vratit ako ima osnove. |
|
|
|
|
|
#3520 |
|
₿
Datum registracije: Feb 2007
|
Dakle HP mi je zagubio paket vrijednosti $68. Paket poslan 19.12. iz Latvije i kako dugo nije dolazio, računam da je to zbog praznika koji su se naredali i gužve jer svi šalju pakete. Jučer im pošaljem upit na email, jer ih se na telefon uopće ne može dobiti (čekao 19min, na kraju je jednostavno pukla linija). U prilogu je njihov odgovor. Da li je tko imao slično iskustvo i šta mi je činiti? Hvala. |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#3521 |
|
Registered User
Datum registracije: Feb 2022
|
Pa sve ti piše, nisu izgubili 'tvoj' paket nego od onoga tko je slao, on je vlasnik paketa i pošta će njega namiriti, a on bi trebao tebe. Tako da, javiš se pošiljatelju i tražiš refund, možda se može i direktno preko paypala.
|
|
|
#3523 | |
|
₿
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Također, ova rečenica: "ne ostvarujete pravo na naknadu štete s obzirom da je nalogodavac platitelj usluge" mi nije baš jasna. Ako sam ja nalogodavac i platitelj usluge (šta jesam), zašto onda ne ostvarujem pravo na naknadu štete ? Mogu ja poslati mail pošiljatelju, ali zašto bi on meni išta refundirao jer je tamo neka Hrvatska pošta izgubila moj paket? Kako je to njegov problem? |
|
|
|
|
|
|
#3524 |
|
Registered User
Datum registracije: Feb 2022
|
Ne hvataš osnove, pošiljatelj je vlasnik paketa sve dok se ne uruči primatelju. Nisi ti nalogodavac niti platitelj usluge, to se misli na poštansku uslugu. Pošiljatelj kad šalje određuje način slanja, vrijednost paketa, osiguranje i ostale dopunske usluge, ti s time nemaš ništa. Koliko si ti njemu platio taj paket to pošta nema uvid niti je bitno za cijelu priču. Tracking pokazuje da paket nije stigao kod tebe, znači pošiljatelj ga nije isporučio i treba te namiriti. Stvarno ne znam kako si zamislio da je obratno.
|
|
|
#3525 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Ono sto sam obrisao, a sto ti kolega govori je da je posiljatelj pravno vlasnik paketa i moze odraditi sve radnje da bi dobio te pare nazad, moze izdati zahtjev za trazenjem paketa, itd. Ti nazalost mozes samo cekati i nadati se da ce ti posiljatelj izaci u susret.
|
|
|
|
#3527 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Posiljatelj sve to radi prema svojoj lokalnoj posti odakle je poslao paket, da ne mislis kako mora kontaktirati HP. Postoje onda neki koraci koji se moraju odraditi prije nego proglase paket izgubljenim. Ne znam dal mu netko nesto refundira, nadam se da bude. Meni su izgubili 2 kile kave u zrnu, DHL+HP kombinacija. Al ajde seller je bila pravna osoba pa odmah dobijes refund i narucio sam novu turu... Long story short, nakon 7 mjeseci me zovu iz MOG postanskog ureda da je kod njih jedan paket koji mirise na kavu i dal bi ga mogao osobno preuzeti jer je ostecen. Pao im iza polica u skladistu i stajalo tako dok valjda netko nije skuzio ili namirisao. Seller se samo nasmijao i rekao da mi nece naplatiti pola godine staru kavu.
|
|
|
|
#3529 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Baš tako, platio je Paypalom i pokriven je, dovoljno je otvoriti dispute i priložiti dokaz i novci će biti vraćeni a pošiljatelj pokreće postupak u svojoj zemlji za naknadu štete. |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
| Uređivanje | |