Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.02.2008., 20:41   #1
ivan99cro
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Apr 2007
Problemi sa wlan-om u kuci

Ovako,slabo se razumijem u mreze opcenito pa imam dosta pitanja...
Odnose se na umrezavanje dva kompa na net.
Imam T-Com adsl d link zicni modem i 2 mb vezu i 5 gb prometa,ugovor mi je isteko..
Sad me zanima sto mi tocno treba od opreme ,kako i gdje mi se isplati uzet,koliko bi me doslo ovo:
2 kompa umrezit bezicno tako da oba mogu na net ali da nijedan nije direkt povezan s nekakvim modemom..Tj. glavni modem ili kaj vec je negdje u potkrovlju gdje mi je kabel od telefona a jedan komp u jednoj sobi drugi u drugoj,pretpostavljam da mi trebaju bezicne kartice i sad me zanim sve ono gore kaj sam napisao...Gdje uzeti,kaj uzeti ,najjeftinije a dobro,a za spajanje cu nac nekog za cevape i pivu . Ljudi help.(dostupno mi je samo t-com ako vam to nesto u zivotu znaci)...
ivan99cro je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2008., 22:01   #2
Matt
Premium
Moj komp

Matt's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Što se tiče ovisnosti o t-comu imaš više providera koji koriste njihovu mrežu al daju svoje pakete. Imam npr. www.voljatel.hr i više sam nego zadovoljan sa njihovim uslugama. Malo prošvrljaj u podforumu ISP. Kaj se tiče samog hardvera, dosta bi ti bio jedan dlink g684t te dvije canyon 511 wireless kartice. Polovni dlink sa garancijom ti je cca 200kn + Canyon wf511 100kn. Znači 400kn za bežični internet.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.02.2008., 09:22   #3
ivan99cro
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Apr 2007
ma tako care volim,kratko i jasno imas pivu
ivan99cro je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2008., 09:32   #4
Matt
Premium
Moj komp

Matt's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Nema problema, nego što se tiče Canyon kartice, prednost je u tome što nema klasičnu antenu, nego ima pigtail, cca 1m kabla tak da antenu možeš staviti na stol, lijevo desno, gore dolje, uglavnom tamo di ćeš imati bolji signal. To rješenje se pokazalo puno boljim od klasičnih antena, pogotovo ako imaš više prepreka za signal. Konkretno ja imam 3 zida i plafon i signal mi varira od low do normal. Namjeravam napraviti istu stvar ko i ti. Trebam kupiti još samo jednu canyon karticu, piknut router u potkrovlje i onda bi trebalo biti još bolje. Nego, pripazi, zvučnici, kabel napajanja i drugi izvori energije znaju pocuclat signal!!! Poželjno je udaljiti antene barem 30cm od takvih izvora!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno