|
![]() |
#1 |
sam svoj aka
Datum registracije: Oct 2007
|
vent
ovako, zanima me na koliko mi V radi vent koji se nalazi na bočnoj stranici, spojen je samo peko molexa, a jako mi ruži, tako da bi ga htio malo obuzdati (najvjerojatnije je na 12V, pa bi ga ja stavio na 5V, ali neznam kako), pomozite !!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ako je spojen na crnu i žutu na molexu radi na 12 a ti ga prespoji na crvenu i crnu (5V) ili žutu i crvenu (7V) imaš negdje sticky o tome a i po netu slika...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
ovak spojiš: http://forum.pcekspert.com/attachmen...1&d=1202671942 ali žice moraš za to izvadit iz štekera.Pa nije to tolki problem |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Možeš i ovako(sigurnije je) Izvadiš kable iz štekera,složiš ih u šteker tak kak hoćeš(kolko V hoćeš imat) i uštekaš sve uredno opet skupa |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
sam svoj aka
|
hm, neznam, budem vidio kak to sve funkcionira, kad ću ić slagat.... ja sam mislio da to ima neki sistem da se ispoknu kablići, pa da se samo posloži kak se oće, bez rezanja žica.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Nemoraš ih rezat. Uzmi nešto špičasto,ako malo bolje pogledaš šteker vidjet ćeš da je na onoj strani koju bi trebao uštekat u drugi molex 4 kontakta.unutra uđeš sa tim spičastim predmetom.Ima mislim 1 ili 2 capice koje drže kable unutra. gurneš ih unutra i izvučeš kabel van. Samo ga malo bolje pogledaj pa češ shvatit kaj mislim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Beskorisna bitanga...
|
Treba rezati ako radiš od fan adapter kabla, jer vjeruj mi ne želiš +12V koji neizolorano vise okolo niti molex sa +5V namjesto +12V jer se lako dasi da se zaboravi da je promjenjen i ušteka neki hard i sl u njega... ![]() Zato se odrežu svve stvai koje ti netrebaju da nebi poslje bilo "jooj bio kratki" spoj... ![]()
![]() |
#15 |
sam svoj aka
|
pa naravno, tako sam i mislio....mijenjat ću žice na molex od venta, a ne od napajanja, pa nisam lud.... ...ali siguran sam da niti yedwy nije tako mislio, jer ima previše znanja, da bi pričao takve gluposti.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Beskorisna bitanga...
|
Gees neshvaćen sam... ![]() Ok imaš dvije strane onog kablića koji je fan adapter i iz njega odlaze dvije žice (najčešće je tako) e sad imaš stranu di je dovodni molex i di je izlazni, najčešće je na dovodnoj strani spojen vent, neznam zakaj je tako ali svi su bili takvi koje sam ja imao... E sad kad izvadiš te pinove van (ako ćeš samo na 7V radit onda izvadiš SAMO GND recimo) i preseliš na drugo mjesto na dovodnom (dakle izvadiš crvenu u ovom primjerru od 7 V i na njeno mjesto ubodeš crnu tj nulu od venta iliti masu od venta i time on ima na sebi napon od 7V) e sad ta krasna žica koja je prije bila 0 sad u odnosu na pravu 0 ima +5V i ta izmjenjena 0 stoji na odlaznom molexu na svom prirodnom mjestu... I sad naravno ti kopčaš vent to te ne brine i prolaze tjedni, mjeseci, godine i ti zaboraviš da si to prčkao u kupiš npr novu grafu - smola trea dva PCI-e konektora a ti imaš 1 na PSU ali vidi eno onog malog adaptera molex na PCI-e kopčašga na prvi molex koji vidiš pališ komp, već se vidiš u kokpitu lovca presretača ili kako sa zoljom tjeraš omiljene neprijatelje kao dono - mrak na ekranu i oštrai smrad iz napajanja... Jasno sad zašto ne ostavljati gore molex... ![]() Scenarij drugi izvadiš pinove sve raskupusaš i prekopčaš i ostane ti jedan pin izvučen van negdje visit i naslanja se negdje na case da ne skužiš i kvrc - masa + napon = kratki spoj -> oštri smrad iz napajanja i lančana reakcija naploči - ako nisi investirao u malo bolje napajanje... Jasno sad zakaj eje pametnije odcvikati višak? I ne ne zanimaju me ničija mišljenja u stilu ja pikam tako godinama i nijkad mi se nije desilo,, nije se ni meni - niti se bude jerr ja uvjek odcvikam višak, a oni samo neka vjerruju da će se sjetit svega, ja ne vjerujem sebi baš tolko... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|