|
![]() |
#1 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
NB hladnjak za 965
Uglavnom pocelo mi ic na zivce da se to tako jako grije, pa moram kupiti neki hladnjak. E sad ja sam nesto zapeo za ovo: http://www.zalman.co.kr/eng/product/...x=200&code=014 jel to valja sta? cijena 50ak kuneliča. jel bi drzalo to ploču pasivno? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Koliko sam ja gledao u nekom bug-u ili pc chipu dok su testirali te hladnjake za NB taj zalman koji si napisao je prošao dosta loše. Čak su se boljima pokazali oni obični zalmani, ima plavi i neki zlatni, a zapravo su skoro isti. Fora izgleda ali bojim se da nebi mogao on to hladiti ništa puno bolje od originalnog na ploči. Ja sam sebi stavio 4cm Sharkoon ventić na 7v i zašarafio ga na original pasivnjak. Rezultat je više nego odličan šta se tiče topline. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
ako si voljan strpiti se do subote, ugradim ga pa postam par slika i rezultata |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
E stari super, dogovoreno. nego di ti vidis temp nba?? jer moja ploča nema senzor brijem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
u borbi protiv sna
Datum registracije: Jan 2006
|
Eto, prekosutra dobivam NF4 Ultra ploču (napokon prelazim s AGP na PCIe ![]() S obzirom da cooler nije zamijenjen, a ploča je stara oko 2 godine, a i s obzirom da sam sound freak, htio bi ga što je prije moguće zamijeniti. Kolko gledam po dućanima, 3 trenutno dostupna (i najskuplja) su : CoolerMaster HeatPipe Blue Ice2 (Feniks - 160kn) THERMALRIGHT HR-05 IFX (Links - 168kn) Noctua Multiplatform Chipset HeatPipe NC-U6 (Formel - 168kn) Od ta 3, stvarno neznam koji bi bio bolji, ali s obzirom da Noctua ima 2 dual pipes, nekako mi se to čini najboljim izborom, a također se da zakretati za 120°. E sad kolko je to vrijedno te love? ... nekako mi se čini bolja sljedeća opcija: uzeti u Formelu ovo:http://www.formel.hr/artikl.php?id=4368, skinuti ovaj mali od 40mm koji je već na njemu i na to recimo prisloniti/nakeljiti/ušarafiti neki veći cooler tipa Xilence Red Wing 80mm. -> to skupa dodje 70kn, malo truda i spremi se 100kn u džep. A neznam ni koliko loš može takodjer biti i ovaj ori gigi cooler za NB (mali) od Xilence-a također: http://www.formel.hr/artikl.php?id=4358. Ako netko ima iskustva s ovim coolerima, ili sličnim, nek se javi, tnx! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Silent member
Datum registracije: Jun 2007
|
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Najbolji senzor je prst na cooleru nakon kojih sat-dva torture. Na 965-s3 sam imal neki stari 40mm vent od nekog jos starijeg procesora koji je bil na 12V puno tisi od novih - GT 80mm, revolteca 92mm i evercoola 92mm na 7-10 V. Taj vent je delal samo kad su isli neki benčmarki.
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
A glede hladjenja - imao sam prvo Sharkoon 40mm vent na 3000rpm, uzasno glasno, samo donekle dobro hladi. Fino stane, ne zauzima puno mjesta. Zbug buke sam ga maknuo i pricvrstio (zapravo sam ondje gdje je rupa za saraf natakao na jednu pipu od freezera koja je taman za toga) jedan 80mm Sharkoon vent na 1300rpm, tih a hladi puno bolje od ovog 40mm-skog. I obavezno promijenit pastu. |
|||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|