|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
pomoć! nakon reseta neće se pokrenut
Upravo sam kupila: - mbo msi k9ag neo2 digital - amd 64 x2 4000+ - 2gb corsair twin2x - wd 250gb i sad pokušavam to složiti ali nakon reseta neće više pokrenuti POST. Ima struje, ventilatori se vrte, lampice upaljene,ništa ne tuli...i neće dalje ![]() Any ideas? A baš mi hitno treba komp ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
ima što na monitoru prikazano? Nakon jednog reseta ti neželi više pokrenuti komp? Što se dogodi kad ga isključiš iz struje nekoliko puta pritisneš tipku za paljenje, uključiš ga u struju, pa probaš upaliti? Koliko si paste stavila na proc, pogledaj da nije šta curilo |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Moraš pobliže specificirati problem jer ima više opcija... 1. Jel taj komp upalio, radio, ti si mjenjala nešto u BIOSu i onda nakon spremanja i restarta ne radi... 2. Radio je određeno vrijeme i nakon reseta/restarta xyz put nakon sastavljanja se nije probudio, a da nipta nije posebno mjenjano... 3. Nije nikad niti radio nego je tek složeno i neće se uopće upaliti? Rješenja... 1.Imaš jumper na ploči za Clear CMOS, prebaci ga na par minuta u drugi položaj i onda ga vrati i počni ispočetka i pazi kako podešavaš BIOS, psoebno RAM postavke i nemoj nikakva klokanja i sl radnje raditi dok se stroj ne pokaže ispravnim i stabilnim na defaultu... 2. Pitanje kako je izgledao razlog za reset, ako se komp sam zbrejkao ili se smrznuo to može značiti različite stvaro od toga da se nije bootao nakon reseta u koji se napravio iz ko zna kojeg razloga jer to može značiti štetu na ploči/grafi/napajanju iz razloga tvorničke greške, naponskog udara, itd... Ovisno o tome kako je to sve izgledalo... 3. Provjeri sve naponske konekore i grafičku dal su dobro uključeni u ploču i monitor dal je uštekan kako treba...
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
Evo ovako: - spojila sam komp prvo bez harda, normalno se sve pokrenulo,namejstila bios i nakon prvog restartanja nije htio više izvršit POST a ništa nije bipkalo, sve kao normalno radi - pa sam ga morala ugasit, ispraznila CMOS, ovaj put nisam ništa mijenjala u biosu ali opet ista stvar - na tipku reset reagira normalno ali stane prije POST-a i tad ništa ne vidim na monitoru ( kad se diže kod paljenja, sve je ok ) - u međuvremenu sam uspjela instalirati win xp, ali opet isto...restart/reset i ostane blejat (komponente su samo ove navedene....bez grafičke) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|