|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
wlan problemi s signalom
umrezil sam se susjedom, s jedne strane je router canyon wf514, a kod njega je pci canyon vf511 kartica. E sad, udaljeni smo cca 100m, ima donekle opticka vidljivost. Prije nismo imali skoro pa nikakve antene (cca 10m nekog kvalitetnijeg koaksijalnog kabla oguljenog na kraju) signal je bil 15-30%. Pa sam sad preselil router na drugo mjesto (mozda i ne tako dobro kak je bilo prije, al nisam imal izbora) tako da sad antenica od routera ima opticku vidljivost s susjedom. Kod njega je ostal samo kabel. Nakon nekog vremena signal je dosta pal (na 15-20% max) pa sam skratil kabel kod njega i kupili smo kantenu (lijepo izradena, domaca izrada al u ducanu kupljena) ali signal uopce nije nist bolji, ni mrvicu. Provjeraval sam, kantena bi morala biti prema onom kalkulatoru ok. Ne kuzim di je problem. Ljeti kad je bilo lisce na drvecu (ima jedno povece drvo izmedu) sad imal 30% s kablom, a sad jedva 20 s antenom. Jel mozda ima veze kaj je sad router nize, pa nema s donje strane prostora? Jer ako ga spustim recimo 1 m onda vise nemam opticke vidljivosti. Jel moguce da se signal nekako reflektira pa mi dolazi do interferencije? hvala svima na odgovorima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
to ti je jako testo ovako na pamet reci... provjeri si konektore i kabel kod susjeda, ako s dobrom antenom nema povecanja signala... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
networking wannabe guru
Datum registracije: Sep 2002
|
ha jedino što može bit je ovo što je robyhr pripomenuo... probaj naštelat antenu od canyon-a, mogo bi mozda tako par postotaka dobit ako pogodis pravu poziciju
Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|