|
![]() |
#1 |
kenova?
Datum registracije: Aug 2007
|
QX 9650 (Yorksfield 45nm) on 6.12 Ghz
http://en.expreview.com/?p=92#more-92 Izgleda da price o "bolesnom" OC potencijalu nove arhitekture nisu bile price za malu djecu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
mislim da je ovo moj slijedeći proc.sa prihvatljivom cijenom,a to je najslabiji quad ak se ne varam il se ipak varam? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
kenova?
|
Citiraj:
To je najjaci quad nove generacije do daljnjeg. Klikni i bit ce ti jasnije. Dakle 1000$ u SAD-u, to je nekih 1000€ u nas kada dodje( kao i QX -6700 lani kada je dosao). Nazalost, mislim da ovom quad-u nece padat cijena jaako dugo :-( Neisplativo ukoliko imas C2d/C2q ako mene pitas. Cini mi se da je McG spominjao napredak od 3-5%(na istom taktu, naravno) 45nm u odnosu na 65 nm. Ipak, ako imas love zasto ne. Lijepa, no skupa "igracka" ![]() Vec 32nm (koji bi, po nekoj Intel-ovom logici trebali izac za manje od godinu dana) mi zvuce mnogo zanimljivije, pogotovo sto ce DDR3 dotad bit puno brzi i isplativiji, P45( ili neki novi?) chipset, punokrvni DX-10 itd.. P.S. Sto bi bilo lijepo za sve nas da AMD drzi korak...Bio bi on puno povoljniji, a ovako... ![]() Zadnje izmijenjeno od: Fatal. 14.12.2007. u 10:54. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
a šit,onda sam pobrkal nekaj, i to dobrano ![]() pa pošto ima 2x6mb,pa sam zato rekel "prihvatljivom"...a da nisam uzimal u obzir extreme..a niš onda čekam "onaj"quad kaj bu koštal blizu 2soma ![]() EDIT:e da onaj Q9300,pun pogodak |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
kenova?
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
krivo znas, qx9770 nije na prodaju jos ![]() al da, bit ce flagship model neko vrijeme kad izade pocetkom godine
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
kenova?
|
Citiraj:
Nije jos izasao, iako neki su ga sretnici vec testirali...Na X48 chipsetu...WTF? Svaki tjedan chipset jedan... ![]() http://en.hardspell.com/doc/showcont...58&pageid=2137 Takodjer sam nasao jos jedan review istog proca, lik ga je uspio "dic" svega 50 Mhz vise od QX-a 9650 no ne mogu nac taj link ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Jedino zašto bi se Intel trebao zabrinjavat radi Phenoma je da mu ne počme preuzimat tržište, odnosno da se ljudima ne svidi radi svoje pristupačne cijene, jer onda naravno Intel gubi dio kolača, ali nije mi jasno kako će im QX9770 pomoći ako do toga dođe? Pustit će ga na tržište sa svojom prekrasnom cijenom od >1000 EUR i svi će pohrlit kupit ga i tako će pobijedit AMD? A ako pričamo o snazi procesora, onda je tu Intel već ionako daleko ispred AMD-a, pa opet ne vidim poantu izvlačenja "karte iz rukava - qx9770". Po mom mišljenju, QX9770 im je trenutni flagship koji služi samo tako da daju do znanja javnosti da su i dalje ispred AMD-a (osim cijenom)... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Extreme procevi nisu za ubiranje kolača na tržištu, nego za promidžbu, dokazivanje tko je jači. Kul je ako imaš procesor koji je iste arhitkture kao i najbrži tvornički procesor na svijetu, zar ne? U tome je štos.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium moderator
|
Extreme nikad nije bio za šire mase ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Buying Bitcoin
|
Citiraj:
http://www.intel.com/pressroom/archi...0918corp_a.htm |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
neznam kaj da kazem osim da me zaboli glava kad to citam prije 6 mjeseci sam dao 1600 kn za E6600 a posle toga su se izmjenile vec tri serije proceva znaci planiro sam ubost E6750 pa sam cuo da pada cijena Q6600 pa je pala pa se onda najavilo da ce doc Qxx50 pa sam to htio pricekat da vidim kakve ce bit cijene sad pak izlazi nekaj jos novijeg kolko sam shvatio tako da vise stvarno neznam kaj da uzmem i izgubio sam se u tim svim silnim brojkama sve mi se cini da cu ostat na svom E6600 dok cijena polovnog Q6600 nebude 1000 kn pa cu njega ubost i onda neplaniram mijenajt proc dok god cu moc stavljat u komp samo novu grafu i da sve igre rade ![]() kad bi to sve htio pratit trebo bi kuci pod hipoteku stavit |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Buying Bitcoin
|
Pa normalno. Tržište je tako oblikovano, da non-stop muze lovu od ljudi. Ali danas puštaju tehnologiju na tržište brže nego ikada. Pogledaj samo chipsete. Još jučer je P35 bio aktualan, sada je već X38, X48 samo šta nije izašao, a njega uskoro zamjenjuje P45. ![]() Besmisleno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
-------
|
Zato se u stilu vandala treba osigurati za budućnost. Treba gledati dalje od QX9770 i SLi sustava, te odma skočiti na SMP mašine s QX9775 procesorima koje u kombinaciji s 30" monitorima i 3-Way SLi uređenjem pružaju... ![]() ...ono kaj svakom rendering/gamer profesionalcu treba danas i odma, a tu je i spomenuti zalog za budućnost. Veliš. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
![]() Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Buying Bitcoin
|
Citiraj:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
-------
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
pa koji je tvoj problem? ako pozornije procitas mcgov post doci ces do niti vodilje koja se besramno provukla kroz post a ta je da radi NAS ta industrija stampa brze nego ikada prije da radi NAS izlaze procevi svaki dan. Kad bi malo stali na loptu i pogledali koliko nam to zapravo treba i kad bi kupovali u skladu sa potrebama a ne ja ocu imati najbolje onda bi i ta industrija usporila.
![]() |
#24 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
omg.
![]() |
#25 | |
Buying Bitcoin
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium moderator
|
Otišli ste preširoko dečki, ovdje se ipak govori o QX6950. Možete otvoriti novi thread o tome kako je kapitalističko tržište pokvareno i kako samo muzu novce iz v(n)as ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|