Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.12.2007., 20:43   #1
komer
motocross
Moj komp

komer's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
wrt54gl+kompovi?

stavim ap u ap mode,mixed mode,SSID Linksys_01sa lapom se spojim na mrezu,ali nevidim nista sta mi je sherano?signal na oko 98%,na firewallu dopusteno da i lan i wireless adapteri imaju omoguceno sheranje podataka.....
drugo sta me zanima je to ,jer naprimjer AP ip mi je 192.168.1.98,lan ip mi je 192.168.1.97,laptop adapter mi je 192.168.1.96,kartica na drugom kompu mi je 192.168.1.95......subnet mask mi je 255.255.255.0, gateway mi je ip od ap-a i sta uopce znaci gateway i subnet mask,sta da stavim pod dns.....sta da ukljucim u opcijama od ap-a po obvezno da bi sve to funkcioniralo jer sa svim kompoviam je ista stvar.........mozda je i do cipova na karticama,ali jedna bi zasigurno trebala radit jer se radi o linksysovoj pci kartici,tak da sad vise sam skroz zbunjen.....firmware je dd-wrt.....ako sta treba nadopisat napisat cu....
komer je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2007., 18:18   #2
komer
motocross
Moj komp

komer's Avatar

sredeno!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.12.2007., 21:35   #3
DiTech
Premium

DiTech's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Odlicno si opisal rijesenje
DiTech je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2007., 21:38   #4
komer
motocross
Moj komp

komer's Avatar

nitko nije ni trazio.....
ako je na ap-u stavljeno automatski dhcp,onda treba klijentima omogucit da automatski se dodjeljuej ip adresa,znaci u postavkama se ostavi "automaticly obtain ip adress" i to je cijela mudrost....sitnica,ali bez toga nece radit da hodas na trepavicama!
Staro 11.12.2007., 03:27   #5
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
nema veze sto nitko nije trazio rjesenje, to se podrazumjeva. nekome tko ubuduce bude isao na search trazeci rjesenje za svoj problem koji je slican tvoje "sredeno" nece biti od ama bas nikakve koristi.

a sto se tice "rjesenja" nesto mi tu smrdi, bio ukljucen DHCP ili ne rucno dodjeljene postavke istovjetne onima koje DHCP dijeli moraju raditi. nema tu hoce-nece.
a da odgovorim na pitanje gore - gateway je racunalo koje ima izlaz na ostatak mreze/internet te preko njega druga racunala uz subneta mogu izlaziti "van". DNS je server koji imena domena tipa www.pcekspert.com pretvara u IP adresu kako bi racunala znala pronaci tu stranicu na netu.
ako na mrezi nemas interneta i mreza se ne sastoji od vise subneta (dakle osim 192.168.1.xxx nema jos i tamo neki 192.168.2.xxx ili vec koliko subneta) preporuceno je da te dvije stvake racunala NEMAJU popunjeno. za dns jos lako ali windowsi nikako ne vole imati gateway na mrezi koja nema neta
greg SE je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno