|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
Pomognite njubu ugradit proc
Imam P4 na 1.8 Ghz i umjesto njega želim stavit Celerona od 2.28 Ghz. Zapeo sam kod ugradnje proca,njub sam naravno. Dakle,ovorim kučište,vidim proc. Evo slika proca kojeg želim ugradit: http://img137.imageshack.us/my.php?i...lika704ii2.jpg Evo slika matične,odnosno proca na njoj: http://img137.imageshack.us/my.php?i...lika700ec2.jpg Dakle,skinem ovaj Coolermaster,i onda zapnem. Na slici se vide ove dvije metalne "ručice" koje se mogu pomaknuti samo prema dolje. Obje ih stisnem,ali se ništa ne dogodi. Ne vidim nikakve vijke,pa nisam siguran trebam li nešto odvidat,a n želim jako potegnuti da ne razbijem. Evo slika kad skinem Coolermastera: http://img137.imageshack.us/my.php?i...lika697xd5.jpg Pls help! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Probaj kad ih pritisnes da ih i pomjeris u stranu, jer vjerovatno negdje i uklope, tj upadnu u to predvidjene rupe, gurini glavu tamo pa pogledaj sta stiscu te kopce.... i nakon skidanja tog HS , ti je proc dole ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Znači,nakon šta ih pritisnem probam ih pomaknuti lijevo ili desno ili da upadnu u neku predviđenu rupu? Ima još netko kakvu ideju,jer nemam namjeru svakih 5 minuta gasit komp,stavljat i vadit proc.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Nisam ga uspio ugraditi. One dvije metalne ručice sam zajedno pritiskao,jer sam mislio da će se onda "osloboditi" put do proca. Zatim sam ih micao lijevo-desno,malo se mogu pomaknuti,ali na silu. Na kraju sam jednu metalnu ručicu i iskrivio ![]() Ima li još netko kakvu ideju,savjet ili sl. jer baš želim ugradit ovaj celeron. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Moj ti je savjet zaboravit taj Celeron, jer ces dobiti losiji proc nego sto imas (zanemari gigaherce u ovom slucaju), pogotovo ako ti je taj P4 s Northwood jezgrom.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
a možda mu je crko P4...ali ako nije onda narano neka radije zadrži P4 btw cooler ćeš oslobodit tako da one kvačice stisneš prema dolje pa lagano zakreneš prema gore...i naravno onda otpustiš....pogledaj vidjet ćeš kako stoji kljun na socketu...ako se dobro sjećam tako ide... ne znam kak da ti opišem...mislim nije SF za shvatit...samo trebaš malo pogledat kako stvari stoje...ne vjerujem da ga u sat vremena nisi uspio skinut
![]() |
#9 |
Registered User
|
Thnx guys,budem probao sve što ste rekli. Btw. čitao sam da je ovaj Celeron duplo jači od mog prastarog P4. Evo šta moj Everest kaže: CPU: Intel Pentium 4,1800 Mhz (18x100) Jezgra procesora: Northwood,A80532 Znači da je jači od ovog celerona? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wannabe Pilot
Datum registracije: Jul 2007
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
je, jači je P4, još ga malo naklokaj i super |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
ne mora ga ni klokat...i ovako je bolji od onog Celerona Matsonic baš i nije za OC....ali možeš probat...sve ovisi kakve opcije imaš i BIOS-u, ali kako to nikad nisi radio onda bolje ili zaboravi ili daj da to napravi netko tko ima iskustva....
![]() |
#16 |
Registered User
|
Da,znam da se clock radi u biosu,a nije baš pametno prčkati po njemu... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|