|
![]() |
#1 |
In the ghetto
Datum registracije: Apr 2007
|
Updejtanje biosa
Imam plocu iz siga. Svako malo izađe novi bios bloce i do nedavno sam ga updejtal redovito. Ali par puta se dogodilo da to bas i nije bilo najbolje rjesenje. Jel vi updejtate bios redovito ili ne?
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Dok radi ne diraj ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Ja svoga redovito updateam i nikad nisam ima problema, kolega kaže dok radi ne mijenjaj, a ja volim da je najnoviji. Obično piše koje su izmjene tako ja sam ima F2 a F4 poboljšava OC mogućnosti i dodaje sitne izmjene tako da je to po meni bolje, a isto je normalno prije radio tako da sam odluči! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
In the ghetto
Datum registracije: Apr 2007
|
Ma mene to isto vuce neka poboljsanja i nada da cu izvuc koji FSB vise iz ploce. Ali par puta su bile neke suplikave verzije biosa s kojima sam imao jos slacije rezulatae u oc. Jos je tam asus stavil ko neku napomenu da ne updejtamo ako nam sve radi normalno: "Please note, BIOS update is only recommended when experiencing technical difficulties with your system, And is not recommended to be performed regularly. Moreover, due to the nature of BIOS update, there is certain level of dangers involved. BIOS update must be performed with extreme caution . During BIOS update process, your system must be maintained without interference or power loss to prevent unexpected damage. In case of BIOS update failure, please follow instructions in your User's Manual for guidelines on BIOS recovery via CrashFree BIOS. In the event that BIOS recovery is not recoverable via CrashFree BIOS, please contact your place of purchase for further assistance on BIOS recovery."
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Ma koliko oni govorili da ne upadteam ja ću to radit. Ako nešto nije uredu mogu vratit stari BIOS. Što se tiče updatea to je individualni izbor oće neko vršit svaki put update ili neće. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ja flesham samo ako mi nova verzija donosi neko meni bitno poboljšanje performansi ili ako nešto ne radi kako treba, inače ne ali svako ima svoje navike, neki ne mjenjau niti drivere za grafu 2-3g dok drugi fleshaju biose na svemu i svačemu u kanti čim se pojavi nova verzija/revizija... Kolko ljudi tolko ćudi... ![]()
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ja sam uvijek flashao cim izadju. cak i ako problemi koje popravlja nemaju veze s onim sto ja imam. stalno nesto kombiniram, nikad ne znam sto sutra moze biti u kanti, zasto imati neki bug ako je za njega izdan fix? a ne bi volio da mi se desi kao kolegi nedavno. imao je priliku zamjeniti plocu, proc i memoriju za novije, brze i bolje za ravno nula kuna. no graficka koju je lik imao nikako nije htjela raditi na prijateljevoj ploci pa je cijela stvar propala (sutradan se lik otrijeznio ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Varanje na tržnici
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Pa to je barem jednostavno ko sir(a svi kao znaju napraviti sir ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Heh gle i ja flesham kad izađe compatibility upgrade ali ne tipa "da nebi krivo očitavao ventilator ako je isti ispod 600rpm" ili sl nego ako recimo x550 neće radit sa nečim onda da (bilo je tako nešto baš sa mojom pločom u ranijim revizijama makar sam je ja dobio već fleshanu) u krajnjosti kad ide nešto u prodaju obično se pobrinem da ima novi firmware prije prodaje (pogledam liste promjena za revizije) jer nikad neznaš kaj će čovjek kombinirati doma... Inače ja sam isto nekad tako fleshao i s vremenom mi je jednostavno dosadilo svako malo gurati floppy u kantu a ja ti nagonski ne vjerujem windows alatima, što ćeš očito stare predrasude teško umiru... ![]()
![]() |
#10 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
dakle ako noviji bios ima samo update CPU micro code-a koji sadrži npr podršku za nove Celerone, a ti imaš npr E4400 - onda ti fakat ne treba radit update biosa! dakle prvo fino pročitaš kaj je novoga u novom biosu pa onda odluči trebaš li to ili ne. također nije rijetkost da je novi bios lošiji od starije verzije ![]() P.S. malo pristojnosti i kulture ne bi bilo na odmet
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Varanje na tržnici
|
Citiraj:
A ne slažem se u tome da pročitaš što donosi novog novi bios jer nikad nije samo ta 1 stvar(npr. micro code) promijenjena.promijeni se više toga ali ne pišu svi sve što su napravili s novim biosima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Varanje na tržnici
|
Citiraj:
Ako već ne vjeruješ windovsima i util-u za flash onda je ipak bolje napraviti flash U DOS-u ali s fat32 particije diska... press a to abort,r to retry , i to ignore.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ili napraviš flash sa USB sticka. Većina današnjih matičnih može bez problema bootat sa USB-a. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|