|
![]() |
#1 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
X800XL se ugasi pod 3D Markom 05 i resetira komp pod AquaMarkom..
Hm, ne kuzim zasto, ali kartica se resetira pod AquaMarkom, a pod 3D MArkom 05 se ugasi iako ostane svijetliti indikacija da je komp upaljen na kucistu, dakle jednostavno ugasi monitor...stavio sam zadnje catalyste...napise mi neki ati2mtag, nesto kao invalid CRT type u Event Vieweru.... EDIT: sad si kontam da nije mozda napajanje [Codegen 400W] preslabo...kad ugasi monitor, dakle izgasi graficku pod opterecenjem... Zadnje izmijenjeno od: Dizel. 10.11.2007. u 22:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Probaj staviti ručno vent na 100% pa izvrti bench. Možda se pregrijava...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Super Moderators
|
![]() |
#5 | |
3.14zda ®
|
Nope, ne pomaze, ovo mi baci u Event Vieweru..nekakva System Error 102...evo i log errora, mozda netko i skuzi to iako sumnjam, pas mater. Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
. . . . . . . . . . . . ![]() No, sad bez zayebancije - možda stvarno ono šteka, što je ostatak konfe? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
3.14zda ®
|
Ma ostatak konfe je srot, znaci da je napajanje gotovo iskljuceno... Celeron D 336 2.8GHz [gotovo nikakav potrosac] Gigabyte GA-8i915G-MF [mATX all-on-board mbo] LINK:http://www.gigabyte.com.tw/Products/...ProductID=1796 512DDR PC-3200 Supertalent 512DDR PC-4000 Kingmax LG CD-RW LG CD-ROM Seagate 80GB SATA Codegen desktop case 400W + Powercolor Radeon X800XL 256MB DDR3 PCI-E [bez dodatnog naponskog prikljucka] LINK:http://www.phoronix.com/scan.php?pag...item=364&num=1 Probat cu jos sa Omega driverima, jer mi je cudno da se srusi nakon recimo 5 minuta u 3D aplikacijama....nesto mi kaze da je pregrijavanje i da se vent jednostavno zaustavi...ali to cu vidjeti kad otvorim kuciste i nakurim je u 3D Mark... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Super Moderators
|
Možda je vrijeme da skineš i očistiš cooler grafe i promjeniš pastu na GPU-u?
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
vrlo je vjerojatno razlog pregrijavanje,a to ćeš provjerit tak da skineš ATI tool i pokreneš 3D Window ili artefakt skener. prati temperature i vidi koliko se grije i kad će se srušit ![]()
![]() |
#10 |
3.14zda ®
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Super Moderators
|
Onda lijepo napravi reinstal drivera. Fino očisti drivercleanerom pa lupi zadnji DX, slobodno možeš opet i drivere od matične, pa drivere grafe... WDM, ne restart, drivere-restart. Stavi samo ATT a ne CCC. Da ne živiš u Ingušetiji savjetovao bi ti i da probaš grafu na drugom kompu...ovak ne znam... ![]()
![]() |
#13 |
3.14zda ®
|
A probao sam sa svim kombinacijama, ocistio driver cleanerom od integrirane grafike sto je prije radila, pokosao i solo driver bez CCC, ne pomaze. Sad cu jos probati omegu i onda ako ne pomogne ide na testing u main comp. Moguca je i opcija da PCI-E slot ne daje dosta strohma pa ju s***e u 3D aplikacijama jer nema dodatni naponski konektor na PCB-u...a sisa sigurno preko 70W |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
imao sam ja dvije GeCube X800XL bez dodatnog konektora pa su radile bez problema, ćak su se dale i kloknut jedino kaj sam ja odma gore bacio VF700Cu jer je onaj stock cooler bio koma
![]() |
#15 |
3.14zda ®
|
Nista od ciscenja drivera i brisanja starih s DriverCleanerom, rusi se u ATi Tray Toolsima sa 3D Rendererom i artefact skenanjem nakon cca 2 min pri temp od oko 65 celzijua i 100% narokanim fanom u Fan opcijama...cak i sa svjezim Omega driverima. Sutra ide Format C:, a ako ni to ne upali ide u main komp na jos jednu provjeru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
3.14zda ®
|
Evo i odgovora na pitanje: X800XL radi sasma okej u glavnom kompu na Abit AW8 gdje inace sljaka X1950Pro Extreme...znaci nije graficka, nego PCI-E slot ili napajanje....kolika je mogucnost da PCI-E slot ne valja?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Super Moderators
|
![]() |
#19 |
3.14zda ®
|
A cuj, ako nije radio X800XL, sumnjam da ce i X1950Pro koji je kudikamo veci potrosac od njega....morao bih cupati Tagana 480W SS iz glavnog kompa i sve rasturiti, a to mi je pain in the ass...moja pretpostavka[nadam se da je tocna]da taj COdegen 400W nije dosta za taj X800XL...pitanje je kolika mu je uopce realna snaga... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Super Moderators
|
Uf, to je onaj Tagan sa "kratkim" kablovinjem ![]() Nije baš neka sreća za premještanje...
![]() |
#21 |
3.14zda ®
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Super Moderators
|
![]() |
#23 |
3.14zda ®
|
Naravno, Tagan je uvijek pametna investicija...nego ne kuzim kako je mogao taj Codegen 400W pokleknuti pod ovim X800XL...nemam nekih potrosaca u tom HTPC-u sto se vidi iz "mog kompa" no.2, pa mi nije jasno kako ga je posisao...ploca sama ugasi onboard grafiku kad ustekam ovog Radu, a u manualu ploce ne vidim nikakve opcije sa "prestekavanjima" ili nekim jumperima kad se koristi PCI-E 16X slot umjesto integrirane grafike, pas mater... |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
3.14zda ®
|
E sad vise nisam pametan, majke mi...vratio sam X800XL iz glvnog kompa u ovaj komp za koji je i namijenjena i sto se dogadja? Kartica radi savrseno normalno! Ne mogu ***eno vjerovati da nije imala dobar spoj sa PCI-E slotom jer sad sve sljaka okej. Jednom davno sam slabo ustekao R9800XT u AGP slot i odmah je komp poceo vristati da nema VGA i pustati one beepove, nisam znao da moze proraditi napola, LoL. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|